• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda Tümör

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sizinde başınız sağolsun gerçekten çok zor bir durum keşke ömür boyu bizimle kalabilseler😞 ameliyat dışında maalesef ki bir çözümü yok sirke ruhu vs var onlarda tehlikeli ki ur çok büyük artık kendi ağırlığı kaldırmıyor urun ağırlığını bu aralar görüyorum inip kafes tabanında çömeliyor ki yıllardır asla öyle bişe yaptığını görmedim girip orda oturuyor yani taşıyamıyor çünkü çok vicdan azabı çekiyorum yarın bişe olursa kendi ellerimle götürdüm duruyordu diye 😞😞😞
Evet sirke ruhu var fakat tehlikeli yani canını yakıyor dayanamayıp ölebilir ben yinede araştıracağım bir sonuç bulursam size de söyleyeceğim

Zlsmvs

Paylaşımcı
Tamamdır bende araştırmaya veterinerlerle görüşmeye devam ediyorum teşekkürler 🙏🏻

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba cadde veteriner kliniğine de fotoğrafını ilelerek sordum muayeneye götürebileceğimi ve uru alabileceğini söyledim bugün hayvan hastanesine götürdüğümü ve %5-10 yaşama şansı olduğunu söyledim evet doğru operasyon riskli yanıtını aldım.. çok teşekkür ederim ilginize duru vet kliniğine sosyal medya üzerinden yine buradan tavsiye edilerek ulaşmaya çalışmıştım ama cevap alamadım ayrıca şunu da belirmek istiyorum benim kaygım şu yönde en başta gidip resmen kandırıldığımız hatta ur olduğunu bile kabul etmeyen veterinerde bilindim ve yorumları olumlu olan bir klinikti hatta gitmeden kendisiyle görüştüğümde kanatlılara bakıyor musunuz anlıyor musunuz dediğimde evet muayeneye gelebilirsiniz demişti hatta gittiğimizde çok bilgili ve ılımlı yaklaştı ancak işi tamamen ticarete döküp hem fazlasıyla ücretini aldı hem de bizi kandırdı yalan yanlış şeylerle yorumlarında da kuşlarla fotoğrafı vs vardı anlar sandık güvendik gittik yani kısaca yorumlar da pek inandırıcı ve güven vermiyo ne yazık ki yarın götüreceğim kişiye şuan mesaj attım anestezi alacak mı diye Anestezi alacak ölüm riski bu sebepten dolayı ayrıca sahibi dışında kişilerin dokunması ile stres kaynaklı da oluşabiliyor bunu yazdı hiç bir yere götürmek de istemiyorum aslında belki götürecem yarın kuşum artık olmayacak ama ne çevre il ne de başka bir şehire götürme gibi bir imkanım da yok maalesef çünkü ur dışında acı çekmesi dışında da keyfi gayet yerinde oyunlar oynuyor konuşuyor bizimle olmak istiyor sürekli inanın boğazım düğüm düğüm dün geceden belli ağlıyorum götürsem bir dert götürmesem bir dert..
Anesteziden dolayı ölüm riski olduğunu söyleyince aklıma bu veteriner kliniği geldi götüremezseniz bile isterseniz burayla da iletişime geçip durumu anlatabilirsiniz çünkü bu forumda ki bulut kuşun sahibi kuşunu kusma öksürme ve ögürme şikayeti ile bu veterinere götürmüştü, kanatlı uzmanı ise kuşa anestezi uygulayarak kursağıni açıp orada ki tüy yumagini almış onlar içinde en riskli kısım anestezi kısmıydı ama ameliyat çok başarılı geçmiş, anesteziden sonra kuşta uyanmış şuan sağlıklı şekilde hayatına devam ediyor belki siz de iletişime geçerseniz nasil bir yol izlemeniz gerektiğini söylerler

Zlsmvs

Paylaşımcı
Teşekkürler şuan çok iyi bir kanatlı uzmanıyla yine buradan bir tavsiyeyle konuşuyorum uzaktan tabi bakalım ne yönlendirecek bekliyorum bende 😞

Zlsmvs

Paylaşımcı
Duru vet kliniği Yasin hocayla da görüştüm urun büyüdüğünü geç kalındığını söyledi yoksa ilaçla vs uzaktan da olsa yardım ederdim dedi bu aşamada alınmasının tek çare olduğunu söyledi ve kanatını tam olarak açık çekmemi istedi bende gönderdim fotoğrafını bu operasyon kuşu öldürmez dedi riskli olan kısım anestezi dedi bende anestezi öncesi yapabileceğim bişey varmı diye sordum yarın öğlen ben gitmeden bir cerrah arkadaşıyla görüşüp yağabilecek bişesi var mı diye haber verecek dua dan başka bi yol kalmadı şimdilik 😞

cimennnn

Tutkulu
Duru vet kliniği Yasin hocayla da görüştüm urun büyüdüğünü geç kalındığını söyledi yoksa ilaçla vs uzaktan da olsa yardım ederdim dedi bu aşamada alınmasının tek çare olduğunu söyledi ve kanatını tam olarak açık çekmemi istedi bende gönderdim fotoğrafını bu operasyon kuşu öldürmez dedi riskli olan kısım anestezi dedi bende anestezi öncesi yapabileceğim bişey varmı diye sordum yarın öğlen ben gitmeden bir cerrah arkadaşıyla görüşüp yağabilecek bişesi var mı diye haber verecek dua dan başka bi yol kalmadı şimdilik 😞
İnşallah kuşunuz yarın daha güçlü bir şekilde sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz kuşunuza sizde bol bol dua edin inşallah yarın güzel haberler verirsiniz bizlere de çok geçmiş olsun

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İnşallah sağlığına kavuşacaktır tekrardan ❤

Zlsmvs

Paylaşımcı
İnşallah kuşunuz yarın daha güçlü bir şekilde sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz kuşunuza sizde bol bol dua edin inşallah yarın güzel haberler verirsiniz bizlere de çok geçmiş olsun
Amin..Teşekkür ederim inşallah güzel haberler veririm 🙏

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İş tamamen Veteriner hekimin elinde gibi gözüküyor inşallah iyi geçer ve sağlığına tekrar kavuşur. Gelişmeleri haberdar edersiniz tekrar çok geçmiş olsun

Sümeyya

Aktif Üye
Allah yardımcınız olsun inşallah iyi haberlerinizi alırız, dualarım minik kuşla 🤲🏻💕

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Allah razı olsun inşallah ❤
Merhaba, o kanadı açık resmi ben de görebilir miyim? Size bir şey söyleyeyim mi, gördüğüm kadarıyla bu ur, genel değil, lokal anestezi ile alınır. Tehlikeli olan genel anestezi ve sonrasındaki uyandırma aşamasıdır. Ama lokal de sadece o bölgeyi hissetmez. Ayrıca urun birleşim kısmı gayet ince. Ben olsam dipten kesik atardım. Bir miktar deri kanaması olur ama durur. Kanat açık resmine bir bakalım

Zlsmvs

Paylaşımcı
Merhaba, o kanadı açık resmi ben de görebilir miyim? Size bir şey söyleyeyim mi, gördüğüm kadarıyla bu ur, genel değil, lokal anestezi ile alınır. Tehlikeli olan genel anestezi ve sonrasındaki uyandırma aşamasıdır. Ama lokal de sadece o bölgeyi hissetmez. Ayrıca urun birleşim kısmı gayet ince. Ben olsam dipten kesik atardım. Bir miktar deri kanaması olur ama durur. Kanat açık resmine bir bakalım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Tam kanat dibi noktasından resim var mı? Urun kanada bağlanma noktasının geniş olup olmadığını görmek istemiştim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Bunaları da zorla çektik en neti bu sanırsam bilmiyorum böyle anlar mısınız ama
Bağlantı noktası düşündüğüm gibi dar değilmiş sanırım. Geniş duruyor. O zaman ur cebi boşaltılacak. Daha sonra da 15-20 gün kadar sonra da sarkan deri kesilebilir. Yine de dipten tek hamleyle de alınabilir. Kuşun kalp atışına bağlı. Üst ve alttan 2 fıs lokal anestezikle yapılabilir bence.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun durumuna bağlı açıkçası. Lokal anestezikten sonra çok hızlı kalbi atmaya başlarsa, ama aşırı bir hızdan bahsediyorum. Normalde zaten stresten hızlanıyor. O zaman tek hamleyle birirmek de daha iyi olabilir. Ur cebi boşaltılması biraz daha uzun sürer ve kuş daha çok stres yaşayabilir.

Zlsmvs

Paylaşımcı
Bağlantı noktası düşündüğüm gibi dar değilmiş sanırım. Geniş duruyor. O zaman ur cebi boşaltılacak. Daha sonra da 15-20 gün kadar sonra da sarkan deri kesilebilir. Yine de dipten tek hamleyle de alınabilir. Kuşun kalp atışına bağlı. Üst ve alttan 2 fıs lokal anestezikle yapılabilir bence.
Sağolun yarın bu fikri de belirtirim lokal yapılabilir mi diye ama sanmıyorum da bugün kuşumu izin isteyip tuttular kalp atışı hızlanır bişe olursa diye mesuliyet kabul etmemek için ve kuşum da zaten çok stres oldu hem yol gidip gelmekten hem de veterinerin eline almasından dolayı bide ayakları aşırı derecede sıcaktı parmağıma tünediğinde farkettik aşırı yani araştırdım kısa süreli sıcaklık nedenleri arasında kuşun panikte olup kan dolaşımının yani kalp atışının fazla olmasından kaynaklı olabilirmiş bilemedim zaten ur alev alev çok sıcak kıyamam😓

Üst Alt