• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kusumda sanirim dis parazit var

FaikBaba

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kasinma
Hastalık Belirti Tarihi
15 Tem 2025
Merhabalar araniza yeni katildim; konuda da belirttiğim gibi muhabbet kusumda dis parazit var galiba sürekli ayagi ve gagasi ile kendini kasiyor. Dis parazit damlası olarak ivermectin etken maddeli damla kullanın diye tavsiye edilmisti ama yasadigim yer tam bi mahrumiyet bolgesi oldugu için bunu hicbir petshop da ve veteriner ilacı satıcısında bulamadım son gittigim yer de fiproes isminde bir damla verdi, internetten arastirirken de kedi ve köpekler için tasarlanmis bir ilac olduğunu gördüm. Simdi bunu enseye bir damla kullansam kusuma zarar verir mi (az da olsa) yoksa ivermectin etken maddeli bir damlami bulmalıyım ve son seçenek hangi internet sitesinden temin edebilirim. Yardimci olabilirseniz sevinirim iyi forumlar

Ece A.🥈

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Merhaba öncelikle aramıza hoşgeldiniz 😊 söylediğiniz markayı hiç duymadım bu yüzden zarar verir mi vermez mi bir yorum yapamayacağım fakat ivermektin etkenli aşı temin etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Hiç bir yerde bulamadıysanız forumumuzun kurucusunun mağazası olan @mamaist den Vilmectin sipariş verebilirsiniz🙌🏽
IMG_20250723_234954.jpg

Whatsapp hattından daha rahat ve kolay iletişim sağlayabilirsiniz.

Vilmectin kullanımı:
Enseye 1 damla tam deriye gelecek şekilde damlatın. Parmağınızla deriye masaj yapın biraz ki deri iyi emsin. 10 gün sonra 2.dozu uygulayacaksınız yine 1 damla olacak şekilde aynı kullanım şekli ile. 2.dozdan 6 ay sonra tekrar 2 doz olacak şekilde rutin olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Bizler çocuklarımıza kaşıntısı olsun olmasın önlem amaçlı uygularız 🙏🏾 Aşıyı uyguladığınızda kuşunuz 3-4 gün banyo yapmasın :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok tesekkur ederim Ece hocam cocuklugumuzdakini saymaz isek ilk kusum diyebiliriz hicbirsey bilmiyorum daha o yüzden yardimlara ihtiyacım oldu. Tekrardan çok tesekkür ederim 🙏
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Buyrun okuyun lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok tesekkur ederim Ece hocam cocuklugumuzdakini saymaz isek ilk kusum diyebiliriz hicbirsey bilmiyorum daha o yüzden yardimlara ihtiyacım oldu. Tekrardan çok tesekkür ederim 🙏
Kafesi malzemesini çok iyi sirkeli su ile yıkayın,
Dış parazit damlasından sonra 3 gün içinde aç kalır Bitler ölür, yumurtalar 7 gün sonra canlanır onlarda 2. Doz ile ölür
Size bulaşmaz geçmiş olsun 😊

Ece A.🥈

Tutkulu
Yardımsever üye
Rica ederim başka bir sorunuz, herhangi bir ihtiyacınız veya merakınız olduğunda yazın lütfen elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız ☺

FaikBaba

Yeni Üye
Hocalarım peki ben bu fiproesi hiç kullanmayayım mı sizce kendi de veteriner olan veteriner ilaclari satan bir dukkan sahibi vermisti bunu ve ekledi her zaman bundan veriyoruz diye; bu seferlik kullansam nasıl olur bir yandan da cekiniyorum kusumuza birşey olur diye biliyorsunuz ailenin bi parçası onlar

''Phoenix''

Yeni Üye
Hocalarım peki ben bu fiproesi hiç kullanmayayım mı sizce kendi de veteriner olan veteriner ilaclari satan bir dukkan sahibi vermisti bunu ve ekledi her zaman bundan veriyoruz diye; bu seferlik kullansam nasıl olur bir yandan da cekiniyorum kusumuza birşey olur diye biliyorsunuz ailenin bi parçası onlar
Kedi köpeklere de kullanılıyormuş. Bana sorsanız ben vermezdim şahsen. Yine de hocalarımız daha iyi bilir. hiç duymadım ilacı. Araştırdığımda da hep kedi ve köpeklerde kullanıldığını gördüm kuşa denk gelmedim.

FaikBaba

Yeni Üye
Kedi köpeklere de kullanılıyormuş. Bana sorsanız ben vermezdim şahsen. Yine de hocalarımız daha iyi bilir. hiç duymadım ilacı. Araştırdığımda da hep kedi ve köpeklerde kullanıldığını gördüm kuşa denk gelmedim.
Bende bundan korktum iste hatta ChatGPT ye de sordum zararlı olabilir dedi iyice içkillendim. Ama bi taraftan para da verdim tabi kullanan varsa diye sorma geregi duydum kullanan bilen yoksa yapmayacagim canımdan önemli değil tabi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır kullanmayın, kuşlar için toksik maddedir 🙏

FaikBaba

Yeni Üye
Hayır kullanmayın, kuşlar için toksik maddedir 🙏
Buyrun işte bunu yapan bir veteriner güvenip de araştırmadan etmeden uygulasak ciddi sikinti cikaracak demek ki .. Çok tesekkurler bilgi için çok çok sağolun. Kendi köpeğim var onda uygulayayim simdiye kadar hiç parazit görmedim çok sukur ama yine de arada bir iki damla damlatirim artık 😅

Ece A.🥈

Tutkulu
Yardımsever üye
Buyrun işte bunu yapan bir veteriner güvenip de araştırmadan etmeden uygulasak ciddi sikinti cikaracak demek ki .. Çok tesekkurler bilgi için çok çok sağolun. Kendi köpeğim var onda uygulayayim simdiye kadar hiç parazit görmedim çok sukur ama yine de arada bir iki damla damlatirim artık 😅
Her veterinere, her "ben ustayım" imajı veren insanlara güven olmuyor malesef. Veteriner olsun, petshopta ürün satanı olsun farklı telden çalanı çok. Bizlerde kime güveneceğimizi şaşırdık.. Bazılarına doktor deriz, veteriner deriz ama ellerine emanet etmeye korkuyoruz.. Bu yüzden insanda da hayvanda da her şey araştırılmalı.. 🙏 @Şehmus BAKIR sağolsun burada güzel bir topluluğa vesile olmuş da birbirimize birçok konu da müdahele edip önerilerde bulunabiliyor, yardımcı olabiliyoruz🙌💖