• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda salyalı kusma

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır bilgiler için çok teşekkürler demet hanım ilk işim takviyeleri ve kafesi almak olacak🫶

Bir de kesin antibiyotikten midir acaba bu durum başka bir şeyi yok değil mi
Antibiyotik olabilir, zehirlenme olabilir, yem vs başka birşey dokunmuş olabilir
Kusma şikayeti ile gittiniz üşütme dedi antibiyotik verdi
Sizce normal mi?
İlk olarak size sormalıydı, bilgi almalıydı, ne yedi ne içti? kursağı yıkanmalıydı, üşüttüğünü nerden anladı? Antibiyotik enfeksiyon içindir😔ve baytril çok ağır bir ilaç
Üşütmüş kuş kusmaz kabarır, hızlı nefes alır kuyruk hareket eder tık tık ses gelir hatta üşütme ilerlemiş, (bronşit, zatüre, ciğerde ödem) akciğerlerine inmişse, o zaman grubuna göre seçerek antibiyotik vermesi gerekirdi
Ezbere vermiş rontgen yok bişey yok😔

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Evet haklısınız anamnez aldı aslında ama bana da normal gelmedi test olmaması bir de daha önceki deneyimlerim iyi olduğu için böyle bir ihtimal aklıma gelmemişti her zaman yanılma payı bırakmak en iyisi, aklımda olacak. Umarım tavsiyelerinizle iyileşecek bebişimiz 💖 Tarık bey size de teşekkür ederim bu arada telaşla unuttum. Gelişme olunca güncelleyeceğim inşallah 🙏

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Elime aldığımda fark ettim karnında ve göğsündeki kemik keskin belirgin gibi geldi bu normal mi yoksa kurumadan mı şüphelenmeliyim?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Elime aldığımda fark ettim karnında ve göğsündeki kemik keskin belirgin gibi geldi bu normal mi yoksa kurumadan mı şüphelenmeliyim?
Zayıfladığı için o şekilde hassas terazi ile tartıp bakarmısınız kaç gram şuan yeme içme durumu nedir?

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Normalde 42 gramdı şimdi 40 grama düşmüş. Yeme içmesi çok şükür iyi yerinde, toz probiyotiği az sulandırıp şırıngayla verdim şimdi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Normalde 42 gramdı şimdi 40 grama düşmüş. Yeme içmesi çok şükür iyi yerinde, toz probiyotiği az sulandırıp şırıngayla verdim şimdi
Kilosu güzel maşallah SüphanAllah🤲
İnşAllah Rabbim in izniyle sizin emeğinizle düzelir 😊

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Merhaba herkese tekrardan. Bugün ikinci kez probiyotik verdim ve bugün kusması olmadı şükür. Ancak göğsünde keskinlik var, bunun sebebi ne olabilir? Yemesi içmesi de iyi aslında

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba herkese tekrardan. Bugün ikinci kez probiyotik verdim ve bugün kusması olmadı şükür. Ancak göğsünde keskinlik var, bunun sebebi ne olabilir? Yemesi içmesi de iyi aslında
Maşallah, yem yemesi nasıl? Yer görünür yemez mutlaka gözlemleyin

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Baktım başının hemen altı göğüs kısmı yumuşak ve azıcık şiş, bu dolu demek oluyor galiba. Pek bilgim yok bu konuda da doğru bakmış mıyım acaba? Karın kısmına doğru ise sert kemik gibi hissediliyor o normal mi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Baktım başının hemen altı göğüs kısmı yumuşak ve azıcık şiş, bu dolu demek oluyor galiba. Pek bilgim yok bu konuda da doğru bakmış mıyım acaba? Karın kısmına doğru ise sert kemik gibi hissediliyor o normal mi
Tam dolu olmalı yemiyor kuşunuz el besleme maması ile besleyin lütfen
Kemik hissedilmesi zayıflamaktan olur beslenmesi gerekli

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Tamamdır o zaman mama alana kadar yumurta sarısını suyla ezip versem olur mu. Bir de bugün ölçtüğümde 41 gram çıktı, iki gün önce 40’tı. 1 gram alması anlamlı mı bilmiyorum ama almış maşallah

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır o zaman mama alana kadar yumurta sarısını suyla ezip versem olur mu. Bir de bugün ölçtüğümde 41 gram çıktı, iki gün önce 40’tı. 1 gram alması anlamlı mı bilmiyorum ama almış maşallah
Yumurta sarısı sadece protein olmaz el besleme maması alın lütfen

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Birkaç gündür kusması olmuyordu az önce salyalı kusması oldu. Tekrardan veterinere gideceğiz bu durumda. Aslında test yapar mısınız demek istiyorum veterinere ama bazıları yanlış anlayabiliyor. Umarım doğru teşhisimizi alabiliriz. Sizler de uzaktan yardımcı olmaya çalıştınız teşekkür ederim.

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Bir de yeni fark ettiğim bir durum var. Ceresindeki burun deliklerinden biri diğerine göre baya küçük. Bunla bir bağlantısı olabilir mi sizce?