• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda nefes problemi ve balgamı varmış gibi çıkan ses yardımm

CakeVanila66

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar, kuşumda uzun süredir nefes alıp verirken kuyruğunda hoplama var. İlk başlarda dışkıları çok bozuktu ve yeşil iz bırakıyordu, şuan dışkıları şu şekilde. Ama asıl problem bazen hapşurmaya benzer bir şey yapıyor, afedersiniz balgam sesi gibi ses çıkıyor. 3-4 ay önce veterinere gittim antibiyotik yazdı (ne yazdığını bilmiyorum) kullandık ama bir düzelme olmadı gibi.

İkinci bir kuşum var o da zannediyorum bu kuşumdan kaptı, onda hapşurma tıksırma veya kuyruk hoplaması yok ama sık sık ağzını açıp kapıyor ve dışkıları bozuk ve yeşil iz bırakıyor (eskiden diğer kuşumun olduğu gibi).

Bunlar dışında başka hiç bir belirtileri yok çok neşeliler. Birinci kuşumun (gri renk - garip sesler çıkartan) ve ikinci kuşumun ( mavi renk ) güncel dışkılarını koyuyorum.

Bu da gri kuşumun çıkardığı ses: Watch Balgam | Streamable

Balgam1.jpgBalgam2.jpgDiski1.jpg

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Kanatlı uzmanı görmeli. İlerlerse kötü olur.

CakeVanila66

Yeni Üye
Kanatlı uzmanına götürdüm 3 ay önce, antibiyotik verdi. Kullandık ama geçmedi, işletmenin yorumlarından anladığım kadarıyla kimse memnun değil. Etrafımda başka kanatlı uzmanı yok maalesef :( Kendim hiç mi birşeyler deneyemem

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanına götürdüm 3 ay önce, antibiyotik verdi. Kullandık ama geçmedi, işletmenin yorumlarından anladığım kadarıyla kimse memnun değil. Etrafımda başka kanatlı uzmanı yok maalesef :( Kendim hiç mi birşeyler deneyemem
Hangi şehirdesiniz? Öncelikle bir bakalım kanatlı uzmanı konusunda yardımcı olabilir miyiz yoksa bir şeyler öneririz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşta solunum sıkıntısı varsa ona göre ilaç vermek gerekir. Her antibiyotik fayda etmez.

CakeVanila66

Yeni Üye
Sorunun bakteri mi mantar mı yoksa parazit kaynaklı mı olduğunu tespit edebilsem müdahale edeceğim. Bir arkadaşım saolsun itrakanazolundan doksisiklinine kadar her şeyi getirdi, ben de gerekli araştırmaları yaptım ama mantar kaynaklıysa kuşa antibiyotik verdiğimde çok daha kötü bir duruma gelmesinden korkuyorum. Yardımlarınıza muhtacım, teşekkürler yardımcı olmayan çalışan tüm arkadaşlara

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, mantar tedavisinde antibiyotik kötü etki yaratmaz, eğer ki bağışıklık için önceden kuş hazırlanmış ise👍
Yok hazırlanmaz ise direk bağışıklık çöker, bağırsak florasını bozar iyi bakteriyi de söküp atar, ishal artar ve zayıflar kuruma dedikleri budur iç organ iflası olur ve malesef ki sonuç istenmez😔🤲
Öncelikle kuşu hazırlayın, entrobac verin 5 gün üst üste bağışıklık kuvvetlensin, kafes dışında çok gezmesin kilo alsın, protein, karbonhidrat ve vitamin ağırlıklı besleyin güçlensin
Sonrasında antibiyotik uygulayın
Antibiyotik verirken Zeolit tozu kullanın, sindirim ve bağırsak florasını destekler ishali olabildiğince engeller
Tedavi 7 günse bitince probiyotik takviyesini tekrarlayın 2-3 gün sonra👍🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer mantarsa ki mantar tedavisi için de Demet ablanın dediği gibi kuşu hazırlayıp tedavi yapmak lazım. Genelde mantarda antibiyotik etki etmez, antifungal kullanılması lazım. İkincil enfeksiyon olursa antifungal yanında antibiyotik verilebilir. Ancak ilaç kullanmadan önce demet ablanın dediği gibi hazırlık yapın ki antifungal kullansanız dahi bağışıklık çökmesin 👍