• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda mantar olabilir mi

nilinkinn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
sürekli gaga çevresinde kaşınma ve kabuklaşma
net cekemedim ama mantar olduğunu düşünüyorum ilk defa böyle bi durumla karşılaştım kuşum 8 yaşında dıskısında bir anormallik yok bir önceki eve gelişimde kuyruk sekmesi başlangıcı olduğunu görmüştüm ama bu hali beni çok endişelendirdi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz
(bulunduğum yerde kuş veterineri yok ve bakmıyorlar)

(baska bir şehirde okuduğum için kusumun bakımını iki yıldır ben yapamıyorum durumun bu yuzden takipçisi olamadım..)

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
net cekemedim ama mantar olduğunu düşünüyorum ilk defa böyle bi durumla karşılaştım kuşum 8 yaşında dıskısında bir anormallik yok bir önceki eve gelişimde kuyruk sekmesi başlangıcı olduğunu görmüştüm ama bu hali beni çok endişelendirdi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz
(bulunduğum yerde kuş veterineri yok ve bakmıyorlar)

(baska bir şehirde okuduğum için kusumun bakımını iki yıldır ben yapamıyorum durumun bu yuzden takipçisi olamadım..)
Merhaba geçmiş olsun, eczaneden trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile sürün lütfen en az 7 gün, kulak pamuğu ile sürün
Durumunu güncelleme yapın

nilinkinn

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, eczaneden trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile sürün lütfen en az 7 gün, kulak pamuğu ile sürün
Durumunu güncelleme yapın
bir şeyden de emin olamadım size danışmak isterim
yapay zekaya sorduğumda akar olma ihtimalinden bahsetti
elime aldığımda da sürekli gagasını kaşıma hareketi yapıyor ve bi iki ay önce kücük beyaz kabarma olmustu
mantar ve akar ayrımını yapıp o şekilde tedaviye başlasam daha doğru olur gibi geldi bu konuda yardımcı olabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
bir şeyden de emin olamadım size danışmak isterim
yapay zekaya sorduğumda akar olma ihtimalinden bahsetti
elime aldığımda da sürekli gagasını kaşıma hareketi yapıyor ve bi iki ay önce kücük beyaz kabarma olmustu
mantar ve akar ayrımını yapıp o şekilde tedaviye başlasam daha doğru olur gibi geldi bu konuda yardımcı olabilir misiniz
Merhaba şöyle bir yol izleyelim o zaman, öncelikle kulak pamuğu ile nemlendirin hafif bastırın irin varsa antibiyotik krem söyleyelim
Eğer ki irin yoksa mantar kremi sürün
Yada bir veteriner hekim hemen görsün

nilinkinn

Yeni Üye
Merhaba şöyle bir yol izleyelim o zaman, öncelikle kulak pamuğu ile nemlendirin hafif bastırın irin varsa antibiyotik krem söyleyelim
Eğer ki irin yoksa mantar kremi sürün
Yada bir veteriner hekim hemen görsün
irin olduğunu göremedim mantar kaynaklı gibi geldi solunumunda da sorun olduğunu fark ettim mantar kaynaklı enfeksiyon olabilir ama bilmiyorum şöyle videosunu ekliyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
irin olduğunu göremedim mantar kaynaklı gibi geldi solunumunda da sorun olduğunu fark ettim mantar kaynaklı enfeksiyon olabilir ama bilmiyorum şöyle videosunu ekliyorum

Solunumda sıkıntı olur burun deliği kapalı, trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 1 defa uyumadan önce
Crystalin veya Dr Animal varsa elinizde önce spreyi püskürtün ıslaklık kuruyunca yaklaşık 20 dk sonra kremi sürebilirsiniz
Spreyi internetten alabilirsiniz
Dr Animal ben veteriner kliniğinden alıyorum, antibakteriyeldir

nilinkinn

Yeni Üye
Solunumda sıkıntı olur burun deliği kapalı, trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 1 defa uyumadan önce
Crystalin veya Dr Animal varsa elinizde önce spreyi püskürtün ıslaklık kuruyunca yaklaşık 20 dk sonra kremi sürebilirsiniz
Spreyi internetten alabilirsiniz
Dr Animal ben veteriner kliniğinden alıyorum, antibakteriyeldir
çok teşekkür ederim hemen tedaviye başlayacağım umarım iyileşir bir an önce 🥹💗

nilinkinn

Yeni Üye
Rica ederim geçmiş olsun inşallah şifa bulur🤗🤲💓
sizi rahatsız edip duruyorum kusura bakmayın sadece endişeliyim 🥹 ama son bir şey sormak istiyorum
evimde gerwit entrobac bt amin ve respiratory var hangi takviyeleri vermeliyim ya da vermeli miyim bilemedim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
sizi rahatsız edip duruyorum kusura bakmayın sadece endişeliyim 🥹 ama son bir şey sormak istiyorum
evimde gerwit entrobac bt amin ve respiratory var hangi takviyeleri vermeliyim ya da vermeli miyim bilemedim
Takviyeleri rutin olarak verilmelidir
Respiratory 2 haftada 1 verebilirsiniz 🤗

nilinkinn

Yeni Üye
Takviyeleri rutin olarak verilmelidir
Respiratory 2 haftada 1 verebilirsiniz 🤗
5 gündür trosyd kullanıyorum iki gündür de dr animal geçen gğn eve geldiğimde kan içindeydi kaşıntıdan tüneğe sürtüp kanattı büyük ihtimalle bugun de krem sürmek için dr animal ile temizledim kurumasını beklerken yine kanamıs ne yapmam gerekiyor iyileşmeyecek mi bilmiyorum genel olarak keyfi yerinde ve yem meyve yiyor ama böyle görmek beni çok üzüyor

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
5 gündür trosyd kullanıyorum iki gündür de dr animal geçen gğn eve geldiğimde kan içindeydi kaşıntıdan tüneğe sürtüp kanattı büyük ihtimalle bugun de krem sürmek için dr animal ile temizledim kurumasını beklerken yine kanamıs ne yapmam gerekiyor iyileşmeyecek mi bilmiyorum genel olarak keyfi yerinde ve yem meyve yiyor ama böyle görmek beni çok üzüyor
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Hızlı onarır
Kaşıntıdan oluyor sürtme
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Kulak pamuğu ile hafif bastırarak dürün günde 2 defa ampul bitene kadar👍

Ekli dosyalar

Üst Alt