• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda kusma ve kaşınma

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Göz çevresi kaşıntısı
Merhaba herkese,
Kuşumda yaklaşık 1,5 aydır yem kusma problemi var, arada da kokusuz şeffaf veya beyaz salya kusuyor. Ayrıca göz etrafı çok kaşınıyor. Kilosu, yemesi, dışkısı normal.

Daha önce ilgili konu açmıştım ancak aktif olmadığı için yeniden açtım.

Zeynep.isp

Yeni Üye
Benimde kuşum böyle kursak mantari diyolar dahada kötülwsiyo ne yapmak lazım da bilmiyorum iyilesmiyo ilac da verdik

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye

Sonlara doğru salya kusuyor, genelde de kusma olmasa bile gözünün altındaki tüy açıklığı olan kısmı kaşıyor. Salyası hep kokusuz ancak rengi bazen şeffaf ya da beyaz olabiliyor.

Dışkı ise 4-5 saatlik, kafese girdiklerinde güncel yeni olanı paylaşacağım. Kilosu da 41 gram maşallah. Kursağı da dolu şükür.

Ekli dosyalar

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
İnsanlardaki sinüzit tarzı bir şey olabilir mi? Ya da alerjik bir kusma mı? Gözünün altını kaşıması çok belirgin çünkü.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Alerjik bir kusma değil de aspergillus mantarı olabilir. Yani mantar solunum yollarında tutunuyorsa hem nefes alış veriş te sorun yaşar hemde kusma eylemi gerçekleştirir. Videoda durumu iyi görünmüyor. Net teşhis için tahlil olsa iyi olur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Sonlara doğru salya kusuyor, genelde de kusma olmasa bile gözünün altındaki tüy açıklığı olan kısmı kaşıyor. Salyası hep kokusuz ancak rengi bazen şeffaf ya da beyaz olabiliyor.

Dışkı ise 4-5 saatlik, kafese girdiklerinde güncel yeni olanı paylaşacağım. Kilosu da 41 gram maşallah. Kursağı da dolu şükür.
Merhaba daha öncede konu açmıştınız cere kabuğu çok kalın burun delikleri tıkanırsa nefes alamaz ve sinüs kanalları tıkanır
İnsanlar gibi sinüzit, üst solunum yolu enfeksiyonu olur,
Yüzündeki ıslaklık salya sinüzit kaynaklı yada bakteriyel büyük ihtimalle
Öncelikle veterinere götürün ve cere kabuğunu temizletin, sinüsler için veteriner hekim solisyon verebilir, mutlaka götürmelisiniz
Rontgen çektirin ve sinüsler baktırın, burun tıkalı olduğunda kuşlarda ağızdan salya yoluyla akıntıyı atar, silkeleyerek yüze göze bulaştırır ve bakteri yayılır
Zaman kaybetmeyin lütfen

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Veterinere gittiğimizde tetkik yapılmıyor, yapan bir veteriner de bulamadım. Ceresi için de şimdilik normal daha uzarsa kısaltırız demişti. Takviye verip yolluyor, yine de geçmezse kusma önleyici veririm dedi. Sizlerin de uzaktan teşhis koyması zor biliyorum ancak başka imkan gözükmüyor şu anda. Teşekkür ederim hepinize teker teker.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben mantar dan şüpheleniyorum. Kusma önleyici dediği antifungal ilaç mı acaba. Siz yine durumu netleştirmek adına uzmandan destek alsanız daha iyi olur. Çünkü teşhis belli olmadan size ilaç önermek çok doğru yaklaşım olmaz.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Size en yakın uzman hekim ya İzmir ya da Antalya da ki Antalya İzmir e göre daha yakın bence imkanınız var ise Happy Veteriner Kliniği Antalya ya götürmeniz. Aslı ya ve Demet ablaya katılıyorum önceki konunuzu da biliyorum. Bu çocuğun röntgenlerinin çekilip analizlerinin yapılması gerekli.

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim tekrardan. Şehir dışına götürmek şu anlık zor gözüküyor ancak imkanım olursa aklımda olacak hocam, sağ olun. Burada dediğiniz tahlil ve tetkikleri yapan veteriner bulmaya çalışıyorum, bi ihtimal bulursam sizlere danışmak ilk tercihim açıkçası. Şu anlık takviyelerle destekliyorum. Arada kızıl dal darı veriyorum.

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Merhaba tekrardan, en son açtığım konu profilimde gözükmüyor o yüzden buradan yazıyorum.
10 gün antibiyotik, kusma kesici ilaç ve antifungal kullandık. Sonrasında 5 gün daha antifungal devam ettik ancak kusmamız geçmedi. Evet bir azalma var ancak geçmiyor. Kusma şikayetimiz tam 3 aydır devam ediyor. Diğer kuşumuza bulaş yok çok şükür ki. Günde bir iki kere yem ve bir kere de salya kusuyor. Mantar değil mi acaba nesi var çocuğumuzun anlayamadık. Testi yaptırmak için ailemi ikna etmem gerek o da zor. Tavsiyesi olan varsa bekliyorum. Umarım bir an önce sorunu bulup tedavi ederiz. Bir de paslı kafesten dolayı olabilir mi, daha önce konuşmuştuk ancak şu an risk teşkil eden bir şey yok. Eğer önceden yediği pastan kaynaklıysa nasıl atabiliriz vücudundan o toksini? Karışık yazdıysam kusura bakmayın, bir sorunuz ya da öneriniz varsa bekliyorum. 🙏 @Aslı Ö. @Demet bükay @Tarık T. @EzgiA

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba paslı kafes zehirlenme yapar kusmanın yanında halsizlik, titreme siyah veya koyu dışkı vs görülür. Ama sizin kuşunuzda 3 aydır devam eden bir kusma varmış. Bilemiyorum ama megabakteri olabilir yada kronikleşen bir kursak enfeksiyonu da olabilir. Zaten antibiyotik ve antifungal ilaç kullanmışsınız. Şuan ilaç önermek yada kullanmak pek doğru olmaz. Probiyotik takviyesi yapınız ama ben yine test yaptırmanızdan yanayım.

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Umarım ikna ederim de test yaptırabiliriz. Teşekkür ederim tekrardan. Bir de sizinle mi konuşmuştuk hatırlayamadım ancak başına yapışan salyalar makyaj pamuğuyla, peçeteyle ya da kulak çubuğuyla çıkmıyor. Islandıkça daha da yapışkan oluyor. Bi solüsyon öneriniz var mıdır?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Umarım ikna ederim de test yaptırabiliriz. Teşekkür ederim tekrardan. Bir de sizinle mi konuşmuştuk hatırlayamadım ancak başına yapışan salyalar makyaj pamuğuyla, peçeteyle ya da kulak çubuğuyla çıkmıyor. Islandıkça daha da yapışkan oluyor. Bi solüsyon öneriniz var mıdır?
Animal health crystalin alıp fıs fıs yapabilirsiniz. Antibakteriyel bir spreydir. Tüylerde kusmuklardan dolayı olası bakteri oluşumunuda engellemiş olursunuz. İsterseniz onunla da bir deneyin. Aklıma bununla ilgili başka bir şey gelmiyor. Rica ederim 🌸

Üst Alt