• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda kursak mantarından şüpheleniyorum

Morfy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Kuşum erkek cennet papağanı 1,5 yıldır benimle şimdiye kadar gayet sağlıklıydı bundan 4-5 ay önce kendisinde kusma semptomları fark ettim nefes alış verişinde garip sesler vardı bulunduğum yer memleketten uzaktı ve veterinler yoktu kendi çabamla nefes sorunlarını toparladım ama kusması hiç geçmedi kursak mantarı olabilir diye çok kafaya taktım ama ciddi bir şey olmadı hala bu hareketi yapıyor ama kustuğunu çıkarmıyor sadece çıkarıp geri yiyor ve bunu kur hareketi olarak yapmadığına eminim kendisinin ishali yok hiç bir sorunu yok yemesi içmesi aynı sadece bu hareketi sürekli 4-5 aydır tekrarlıyor durumunun başta ciddi olduğunu düşündüm ve çok telaşlandım ama elimden gelen pek bir şey yoktu ama zamanla normal bir şey gibi buna devam etti kursağında şişme varmı diye defalarca kontrol ettim hiç bir sorunu yok neden bunu yapıyor olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Cennet papağanlarının kursağı muhabbet veya sultan gibi geniş değildir, ufaktır😊
Çok yem yediklerinden kursak dolar ve hazımsızlık başlar
Kafese suluk veya yemlik içinde Grit kum koyun sabit dursun, tükettikçe eklersiniz
Ufak tefek üşütmelerde kekik çayı yapın lütfen
Suyuna doldurun aynı oranda su katın suluğuna
Arada burnuna kulak pamuğu ile sürün antibakteriyeldir faydası çok olur, sinüsleri açar😊
Grit kumu petshoptan alabilirsiniz
Geçmiş olsun 😊🤲

Ekli dosyalar

Üst Alt