• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda Kronik Dışkı Problemi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba kuşuma Zeolit vereli 10 gün oldu dışkısında toparlanma vardı ama hala idrarı yeşildi. Bugün eve geldiğimizde kuyruğunu kan içinde gördüm fotoğraf tam çekemedim ama kuyruk bölgesi baya kanliydi bi yere takildi diye düşündük. Bugun ilimizdeki veterinere götürdüm kanin geldiği noktaya kadar bakti baya derindendi.arkadan geliyor dedi dışkısından örnek aldı mikroskopla inceledi. Koksidiyoz olmuş dedi. Bu bazen bağırsaklarda kanama yapabiliyor dedi iki tane antibiyotik bir tane vitamin verdi 15 gün kullanilacak sonra probiyotik başlanacak probiyotikten sonra bir 15 gün daha kullanacagiz ilac dedi bu zor geçer dedi bir iki ayda cok üzüldüm yani bakıyorum poposunda kanama yok kloak kısmından gelmis sanirim😔
Merhaba, sulphamazetin mi verdi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Poposunda kan yok ben tüy kökünden olduğunu düşünüyorum ama veteriner farklı anlatti bağırsaktan gelmiş dedi
Koksidiyoz gözüktüyse ilaca devam edin tehlikelidir, ilaçsız düzelmez ama bu kanama tüy kökünden geliyor oraya da rif ampul alıp günde 2 kez damlatın, ense damlası uyguladınız mı ☺

cgvnnnn

Yeni Üye
Koksidiyoz gözüktüyse ilaca devam edin tehlikelidir, ilaçsız düzelmez ama bu kanama tüy kökünden geliyor oraya da rif ampul alıp günde 2 kez damlatın, ense damlası uyguladınız mı ☺
Evet uyguladim ense damlasi. Bu tüy kökü neden bu kadar kanamis olabilir

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
2 Antibiyotik 1 ay kullanım ve 2 aya zor geçer demesi sence de garip çok değil mi :unsure:? Antibiyotiklerin ismini veteriner yazmamış ama sulphamezathine bile olsa 4 6 gün arası dışkıyı toparlayıp 7. günden sonra tekrar analiz yapılması gerekli ki parazitin durumuna göre 10 güne mi tamamlanacak 15 güne mi dozaj yeterli gelmiş mi vs. vs.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
2 Antibiyotik 1 ay kullanım ve 2 aya zor geçer demesi sence de garip çok değil mi :unsure:? Antibiyotiklerin ismini veteriner yazmamış ama sulphamezathine bile olsa 4 6 gün arası dışkıyı toparlayıp 7. günden sonra tekrar analiz yapılması gerekli ki parazitin durumuna göre 10 güne mi tamamlanacak 15 güne mi dozaj yeterli gelmiş mi vs. vs.
Koksidiyoz biraz zor geçiyor abim yani parazit geçer gibi oluyor sonra tekrar üreyebiliyor belki ondan demiş olabilir ☺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Arkadaşlar bu yavrumuz Erol hocama geldi durum pek iç açıcı değil ama Allah ne olacağı belli olmaz sonuçları duyunca çok üzüldüm :( Bu yavrumuz da koksidiyozis yani mega bakter, parazit vs. yok. Karaciğer de büyüme ve maalesef testis tümörü çıktı röntgen ve sonuçlarda da açıkça gözükmekte. Kalan ömrünü rahat geçirebilmesi için tedavisi başlandı 2 ay sonra kontrolü mevcut. Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. Arkadaşımıza da hem çok geçmiş olsun hem de emekleri için teşekkürler çok üzgünüm. Hep diyoruz kuşa bakmak mesele değil mesele işin uzmanı, işin de uzman olmak.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İnşallah Rabbimden Umut Kesilmez. İnşallah İyi Haberlerini Alırız. Bende Üzüldüm. İnşallah Atlatır Tedaviye Yanıt Verir 😔

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar bu yavrumuz Erol hocama geldi durum pek iç açıcı değil ama Allah ne olacağı belli olmaz sonuçları duyunca çok üzüldüm :( Bu yavrumuz da koksidiyozis yani mega bakter, parazit vs. yok. Karaciğer de büyüme ve maalesef testis tümörü çıktı röntgen ve sonuçlarda da açıkça gözükmekte. Kalan ömrünü rahat geçirebilmesi için tedavisi başlandı 2 ay sonra kontrolü mevcut. Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. Arkadaşımıza da hem çok geçmiş olsun hem de emekleri için teşekkürler çok üzgünüm. Hep diyoruz kuşa bakmak mesele değil mesele işin uzmanı, işin de uzman olmak.
Aklıma limonum geldi gerçekten çok üzüldüm Rabbim şifa versin 😞