• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et KUŞUMDA İÇ PARAZIT ŞÜPHESI

mentquik

Paylaşımcı
Merhabalar. Bir dişi ve bir erkek kuşum beraber yaşıyorlar. Ikisinide bugun banyo yaptirirken erkek kuşumun dilinin altında nokta kadar ve gövdesinin deri yüzeyinde lacivertlikler morartılar gördüm. Dışkısı gayet normal, hareketli, ötüyor sürekli halsizliği yok. Sadece geceleri uyurken nefes alma verme sesi çok çıkarıyor. Eskiden yeniden böyle olmuştu eczaneden bir ampül alıp sürmüştüm ve geçmişti sizlerin tavsiyesi sayesinde.

Bu arada genel olarak burun ve cere yapısı lacivertimsi bir kuş. gövdesinde ki tüylerde mavimsi. Bunla alakası var mi bilmiyorum ama şu an ne yapmam gerekiyor ve bunun sebebi ne olabilir?

mentquik

Paylaşımcı
Bu görselde ki yavru erkek kuşum onun vucudu da bu şekilde. Dişi kuşumde bişey yok. baba ogul bu haldeler ama dedigim gibi istahlari yerinde sadece derilerinde renk degisimi var. Babanin dilide lacivert.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba gerek gövde gerek dil detayı baba oğul da aynı belirtiler varsa kuvvetli ihtimal genetiksel bir durum. Her iki kuşta da dilde uzun süre duruyor o nokta denen şey büyümüyorsa kuşta farklı bir belirti yoksa dediğim gibi genetiksel yatkınlık gibi duruyor. Ama nefes sorunu olan kuşun sakinken yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görelim.

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba gerek gövde gerek dil detayı baba oğul da aynı belirtiler varsa kuvvetli ihtimal genetiksel bir durum. Her iki kuşta da dilde uzun süre duruyor o nokta denen şey büyümüyorsa kuşta farklı bir belirti yoksa dediğim gibi genetiksel yatkınlık gibi duruyor. Ama nefes sorunu olan kuşun sakinken yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu görelim.
videoyu nereden yükleyebilirim acaba.
Bir de dil sadece babada var, yavruda yok.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
videoyu nereden yükleyebilirim acaba.
Bir de dil sadece babada var, yavruda yok.
Stremable.com üzerinden. Aft olabilir yada dilin yapısından kaynaklı da olabilir. Görmek lazım ekleyebilirseniz fotoğraf olarak bir bakalım.

mentquik

Paylaşımcı
Stremable.com üzerinden. Aft olabilir yada dilin yapısından kaynaklı da olabilir. Görmek lazım ekleyebilirseniz fotoğraf olarak bir bakalım.
videoyu yukarıda yükledim, kuşun dilini çekemiyorum maalesef korkak biraz korkuyor benden🥰

Ama dilinin yan tarafında mavi kucuk bir nokta

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kaç gram kuş. Kilo vermesi gerek. Nefeste zorlanmasının kuvvetli ihtimali kilo. Dile gelirsek o nokta büyümüyorsa kuşun beslenmesini etkilemiyorsa büyük ihtimal doğuştan gelen bir leke.

mentquik

Paylaşımcı
Kaç gram kuş. Kilo vermesi gerek. Nefeste zorlanmasının kuvvetli ihtimali kilo. Dile gelirsek o nokta büyümüyorsa kuşun beslenmesini etkilemiyorsa büyük ihtimal doğuştan gelen bir leke.
Kaç gram oldugunu bilmiyorum hassas terazim yok ama sık sık disari cikarsam da yemeyi cok seviyor. Onlar icin zararli olmayan her seyi yiyor maalesef. Ayni sekilde disi kusumda oyle kilolu, ben zayiflatiyorum ucuruyorum onlar yeniden kilo aliyorlar.

Yemesi gayet iyi hicbir sorunu yok, yani kac yillik kusum yeni fark ettim lekeyi, baska bir sorun yoktur dimi ic parazit gibi hocam.