• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda hava akarı mı var ?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence siz kanatlıoil turbo respiratory veya atemfrei temin edip kullanın solunum yolunda kronik sorun varsa iyi gelecektir 🙏 Hava kesesi hasar aldıysa bu sorun kronikleşmiş demektir 🙏 Bir de ilk ense damlası uygulamasından 10 gün sonra vilmectini tekrarlamayı unutmayın 🙏

pantikoko

Yeni Üye
Veterinerin uyguladığı damla ivomec imiş. 8.gün fakat ikinci dozu bugün uygulamayı düşünüyorum uykudan önce .

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Veterinerin uyguladığı damla ivomec imiş. 8.gün fakat ikinci dozu bugün uygulamayı düşünüyorum uykudan önce .
Şöyle yapın 1 damla ivermektine 3 damla zeytin yağı karıştırın ama sizin kuşunuz ilerlemiş bir vaka normalde damlayı kesinlikle önermem. Ama bu şekilde hazırlayıp sağ bacağının içine kürdan yardimi ile sürün bir damla sadece normal şartlarda hava kesesi akarları larva evresi 14 gün 15. Gün aynı doz tekrar edilmeli burada ilaç sulphamezatin ile beraber çalışıyor sulphamezatin bu larvaların yuvalarını bozuyor. Ama özelikle belirtmek istiyorum bu son çareniz ve bu son çare son derece riskli eziyet cekmesinden iyidir diye düşünüyorum tabiki karar sizin

pantikoko

Yeni Üye
Mesajınızı şimdi gördüm görmeden az önce damlatmıştım. Ne gibi yan etkileri olabilir nelere dikkat etmeliyim. ilk uygulamasıda bu şekilde yapıldı onu veteriner yaptı umarım yanlış birşey yapmamışımdır.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Mesajınızı şimdi gördüm görmeden az önce damlatmıştım. Ne gibi yan etkileri olabilir nelere dikkat etmeliyim. ilk uygulamasıda bu şekilde yapıldı onu veteriner yaptı umarım yanlış birşey yapmamışımdır.
Normalde bunu 1 lt suya 22 damla olacak şekilde vermelisiniz genel olarak bu şekilde verilir kafes kuşlarına direk damla yumuşak dokuları yakıyor ama ivomec olduğu için ilaç sorun yok çünkü sonu mec maç ile biten ilaçlarda sonunda f Z c takıları yok ise klorsulon etken madde yok yani guvenli ama gene su ile verilmeli etkin doz için korkulacak birşey yok

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Bu gece dinleyiniz kuşu sesi çok artabilir veya hiç ses çıkmayabilir okaliptüs yağı temin ettiniz mi

pantikoko

Yeni Üye
Bu gece dinleyiniz kuşu sesi çok artabilir veya hiç ses çıkmayabilir okaliptüs yağı temin ettiniz mi
Yaklaşık 6 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. Şimdiye kadar hep astım dediler forum sitelerinden hava akarı olabileceğini öğrendim. 6 aydır düzenli olarak okaliptüsü uyguluyorum. İlk damlasındaki gece sesi azalıp bir sonraki gece artmıştı. Genelde sabah 5 6 gibi sesi şiddetleniyor. Yazınızda akarların %50 nem üstünde çoğaldığı yazdığı için buhar uygulamasından yana tereddütlü davrandım bu aralar.

pantikoko

Yeni Üye
Şu an suluğunda probiyotik var temiz suyla değişmeli miyim?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Yaklaşık 6 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. Şimdiye kadar hep astım dediler forum sitelerinden hava akarı olabileceğini öğrendim. 6 aydır düzenli olarak okaliptüsü uyguluyorum. İlk damlasındaki gece sesi azalıp bir sonraki gece artmıştı. Genelde sabah 5 6 gibi sesi şiddetleniyor. Yazınızda akarların %50 nem üstünde çoğaldığı yazdığı için buhar uygulamasından yana tereddütlü davrandım bu aralar.
Çok uzun süre inşallah daha iyi olur teneke kutu içine su koyup içine 10 damla okaliptüs damlatın kalorifere asınız, akşam vitamin probiyotik her hangi birşey vermeyin nem ölçer varmı elinizde şuan nem kaç gösteriyor

pantikoko

Yeni Üye
Çok uzun süre inşallah daha iyi olur teneke kutu içine su koyup içine 10 damla okaliptüs damlatın kalorifere asınız, akşam vitamin probiyotik her hangi birşey vermeyin nem ölçer varmı elinizde şuan nem kaç gösteriyor
Keşke bu süreçte hastalığı doğru teşhis edilseydi hastalığı bu kadar ilerlemez yanlış tedavilerle vakit kaybı yaşanmazdı😞 Damlanın üstanden 1 saat geçti ve şu an tizsiz pürüzsüz bir şekilde ötmeye başladı. Maalesef şu an nem ölçerim yok. Her gece kalorifer üstüne havlu ıslatıp koyuyorum. Belki faydası olur diye kalorifer üstü ve kafes yanına limon koyuyorum. Kalorifer altına su koyuyorum. Fakat bana bile fayda etmiyor ben bile tıkalı burunla uyanıyorum.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Keşke bu süreçte hastalığı doğru teşhis edilseydi hastalığı bu kadar ilerlemez yanlış tedavilerle vakit kaybı yaşanmazdı😞 Damlanın üstanden 1 saat geçti ve şu an tizsiz pürüzsüz bir şekilde ötmeye başladı. Maalesef şu an nem ölçerim yok. Her gece kalorifer üstüne havlu ıslatıp koyuyorum. Belki faydası olur diye kalorifer üstü ve kafes yanına limon koyuyorum. Kalorifer altına su koyuyorum. Fakat bana bile fayda etmiyor ben bile tıkalı burunla uyanıyorum.
Okaliptüs yağı çok daha iyi olur çelik veya cam bir kaba kaynar suyu doldurun içine damlatın 15 veya 20 damla odada buhar yapsın kendiniz için yastığınıza damlatabilirsiniz 3 damla yeterli olur

Son düzenleme:

pantikoko

Yeni Üye
kuşumun durumunda hiçbir ilerleme yok. damla az gelmiş olabilir mi tekrar damlatmalı mıyım? Veteriner ilk damlasını uygularken şırıngayla damlattığı için biraz fazla kaçırmıştı. İlk damlasından sonra çok rahatlamıştı. Ben 2.yi damlalıkla 1 damla damlattım durumunda hicbir değişiklik olmadı.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
kuşumun durumunda hiçbir ilerleme yok. damla az gelmiş olabilir mi tekrar damlatmalı mıyım? Veteriner ilk damlasını uygularken şırıngayla damlattığı için biraz fazla kaçırmıştı. İlk damlasından sonra çok rahatlamıştı. Ben 2.yi damlalıkla 1 damla damlattım durumunda hicbir değişiklik olmadı.

Yerinizde olsam suya verir içiririm hocam damla cozmediyse 1 lt suya 22 damla

pantikoko

Yeni Üye
1 hafta sonra enseden 3. dozu uygulasam yine bir değişiklik olmazsa suyuna katsam olur mu ?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Son çare bu kaldı hocam doğru söylüyorsunuz.. Normalde önermem ama denemek lazım
Günaydın Yıllarca bu şekilde kullandım 6 ay korumayı ancak bu şekilde sağlıyor damla olarak seyreltmeden kullanilmasi tehlikeli güvenli olan klorsulon etken madde icermeyenlerde kısa sadece sakirga paraziti varken damlama yöntemi uygulanabilir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Günaydın Yıllarca bu şekilde kullandım 6 ay korumayı ancak bu şekilde sağlıyor damla olarak seyreltmeden kullanilmasi tehlikeli güvenli olan klorsulon etken madde icermeyenlerde kısa sadece sakirga paraziti varken damlama yöntemi uygulanabilir
Hocam sizin bilgilerinize güveniyorum ve öğrenmek için soracağım 🙏 Vilmectin suda çözünmez diye bir şey diyorlar o doğru değil demi

pantikoko

Yeni Üye
Hocam peki tilmikosin etken maddeli bir antibiyotik kullansam faydası olur mu? Koruma dışında tedaviyide bu şekilde yapıp etkili sonuç alınıyor mu. Sulphamazetin i de kullandım fakat kullandıktan sonra kullunmudun önceki durumuna göre daha kötüleşti. Suya damla için ivomec kullanabilir miyim, bire bir sizin söylediğiniz mi olmalı. Şu an düdük gibi ses çıkarması eskiye göre az fakat yerini çok şiddetli bir şekilde tık tık sesi aldı . Bugün veterinere götürdüm iç organlardan kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi diye röntgen çektirmek için. Röntgende sıkıntı çıkmadı.

Üst Alt