• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumda anlayamadığım sorun

Goccoke

Paylaşımcı
Merhabalar, kuşum günlerdir halsiz tüy dolu kafes tabanı tüy mevsimi olduğu için halsiz olmasını doğal karşıladım ama kendisinin hemen yanındaki dolapta şöyle şeyler var yere koymuştum kafesini yerde de vardı bundan kuştan geldiğini düşünüyorum nedir bu kusmuş mu anlayamadım altındaki tüy dolu kağıdı değiştirip dışkısını da ekleyeceğim en kısa zamanda

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kusmukta olabilir dışkı da. Bunu gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Hastalık yüzünden kusarsa devamı gelecektir. Dışkı ise onu da gözlemlemeniz gerek. Kuş sıcaklamış gibi tüy sarılığı da fazla sanki. Bir diğeri gaga siyahlığı sultanlara çok hâkim değilim ama genetiksel mi yoksa sonradan mı oldu

Goccoke

Paylaşımcı
Merhaba kusmukta olabilir dışkı da. Bunu gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Hastalık yüzünden kusarsa devamı gelecektir. Dışkı ise onu da gözlemlemeniz gerek. Kuş sıcaklamış gibi tüy sarılığı da fazla sanki. Bir diğeri gaga siyahlığı sultanlara çok hâkim değilim ama genetiksel mi yoksa sonradan mı oldu
Bildim bileli gagası bu renk. Kağıdı değiştirdim birkaç dışkı yapar yapmaz fotoğraf eklerim. Tüyleri yavruyken daha koyuydu büyüdükçe sarılaştı biraz. Ben tüyde olduğu için olduğu odayı sıcak tutmaya çalışıyordum galiba fazla sıcak onun için

Goccoke

Paylaşımcı
Bir dışkısı ve kafes tabanına indi sanırım iyi değil ne yapmalıyım endişeliyim bu beyaz şeyler hapşırdığında çıkıyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hapşırma sonrası çıkıyorsa cere içinden çıkan mukozalar olabilir. Kuyrukta sekme var mı. Tüyde diye odayı ekstra sıcak tutmak solunum sıkıntısı varsa arttırır. Hava akımı olmayacak ve üşümeyecek şekilde havalandırmak daha iyi olur sanki çünkü havalar şuan çok sıcak gidiyor. Tüy sarılığı genelde karaciğere yorulur. Çekirdek yada yağlı tohum tüketimi mümkün mertebe az olsun. Siz yine de arada karaciğer takviyesi veriniz. Kuş kabarık değil ama halsiz duruyor videoda. Kanatlı uzman desteği daha sağlıklı olur.

Goccoke

Paylaşımcı
Hapşırma sonrası çıkıyorsa cere içinden çıkan mukozalar olabilir. Kuyrukta sekme var mı. Tüyde diye odayı ekstra sıcak tutmak solunum sıkıntısı varsa arttırır. Hava akımı olmayacak ve üşümeyecek şekilde havalandırmak daha iyi olur sanki çünkü havalar şuan çok sıcak gidiyor. Tüy sarılığı genelde karaciğere yorulur. Çekirdek yada yağlı tohum tüketimi mümkün mertebe az olsun. Siz yine de arada karaciğer takviyesi veriniz. Kuş kabarık değil ama halsiz duruyor videoda. Kanatlı uzman desteği daha sağlıklı olur.
Odayı havalandırıyorum ama şu an aşırı halsiz arkasını ve tüylerini yere yakın tutuyor karaciğer için ne vermeliyim? Çekirdek çok yiyor ama cidden gidici gibi :( kuyrukta sekme var şu an zaten nefes nefese gibi

Goccoke

Paylaşımcı
Yakından nefes sesini duyabiliyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu varsa kendi kendine geçmez. Veteriner desteği şart. Fazla yağlı tohum tüketimi karaciğeri yağlandırır büyümesine sebep olarak organ baskısı yapıp yine solunumu zorlar. Şuan için kuşun solunumunu rahatlatacak biraz kaynamış suya az bir miktar varsa viks atın kuşun yakınına koyun rahatlasın. Ama en yakın zamanda veteriner desteği sağlamalısınız.

Goccoke

Paylaşımcı
Kuşta üst veya alt solunum yolu enfeksiyonu varsa kendi kendine geçmez. Veteriner desteği şart. Fazla yağlı tohum tüketimi karaciğeri yağlandırır büyümesine sebep olarak organ baskısı yapıp yine solunumu zorlar. Şuan için kuşun solunumunu rahatlatacak biraz kaynamış suya az bir miktar varsa viks atın kuşun yakınına koyun rahatlasın. Ama en yakın zamanda veteriner desteği sağlamalısınız.
Bence artık çok geç kendisini tamamen bırakıyor Veterinere de gidecek yer yok ki Adıyaman'da ben şimdi bu saatte bu şehirde kimseye götüremem ki Evde viks bakayım hemen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
O zaman kaynamış kaseye bir tutam varsa kekik atın onun buharını solusun. Kuşun durumu evet kritik bir anda bu çocuk nasıl böyle oldu. Evde tedavi edilecek durumu çoktan geçmiş. Şehrinizdeki fakültenin hayvan hastanesine götürebilirsiniz.

Goccoke

Paylaşımcı
O zaman kaynamış kaseye bir tutam varsa kekik atın onun buharını solusun. Kuşun durumu evet kritik bir anda bu çocuk nasıl böyle oldu. Evde tedavi edilecek durumu çoktan geçmiş. Şehrinizdeki fakültenin hayvan hastanesine götürebilirsiniz.
Ölüyor maalesef

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ahh yaa hastalık çok ilerledi farkedemediniz sanırım. Allah'tan ümit kesilmez yine de 😔🙏🏻🙏🏻

Goccoke

Paylaşımcı
Ahh yaa hastalık çok ilerledi farkedemediniz sanırım. Allah'tan ümit kesilmez yine de 😔🙏🏻🙏🏻
Karaciğerdendir herhalde dediğiniz gibi tüyleri zamanla büyüdükçe sarardı ben de yavruydu büyüdükçe tüy rengi oturdu herhalde diyordum Çekirdek falan çok seviyordu çok yiyordu düzenli probiyotik vitaminlerini falan veriyordum ama işte ömrü bu kadarmış gitti hiç hastalık belirtisi falan yoktu da ben dikkat ediyordum sadece işte son haftada halsizdi tüye yordum ben de normaldir dedim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Karaciğerdendir herhalde dediğiniz gibi tüyleri zamanla büyüdükçe sarardı ben de yavruydu büyüdükçe tüy rengi oturdu herhalde diyordum Çekirdek falan çok seviyordu çok yiyordu düzenli probiyotik vitaminlerini falan veriyordum ama işte ömrü bu kadarmış gitti hiç hastalık belirtisi falan yoktu da ben dikkat ediyordum sadece işte son haftada halsizdi tüye yordum ben de normaldir dedim
Bazen kuşlar hastalıklarını son ana kadar gizlerler. Evet halsizlik varmış ama çok ağır vaka olarak görmemişsiniz bu yüzden. Başınız sağolsun 😔🙏🏻

Üst Alt