• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma pelet yem almalımıyım

BurhanAb

Paylaşımcı
Bugün 2 paket versele laga yem siparişi vercem 1 de pelet yem sipariş etmeyi düşünüyorum
Sorularım
1)pelet yemin olayı nedir ne işe yarar?
2)Versele laga bölünmüş alcam sıkıntı olurmu bölünmüş olduğu için
3)alıştırma olayı varmış o basitmi?
Cevaplar için teşekkürler

cimennnn

Tutkulu
Pelet yemi vitamin desteği için veriyorlarmış alıştırma ile ilgili bir bilgim yok cuma günü veterinere gittiğim de bana da verdiler haftada bir vermemi önerdiler bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ama pek bilgim yok.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet katılıyorum Kübraya. İşlenmiş içinde ne olduğu belli olmayan katkı maddeli bir ürün. Onun yerine mis gibi kendi hazırladığınız mama yada sebze verin daha makbule geçer 😊

Muhammet Talha

Yeni Üye
Bugün 2 paket versele laga yem siparişi vercem 1 de pelet yem sipariş etmeyi düşünüyorum
Sorularım
1)pelet yemin olayı nedir ne işe yarar?
2)Versele laga bölünmüş alcam sıkıntı olurmu bölünmüş olduğu için
3)alıştırma olayı varmış o basitmi?
Cevaplar için teşekkürler
Pelet yem normal yemin eksikliklerini yamalar alıştırma yöntemi kuşunun yemine koyup karıştırıp verebilirsin ama alışması gerçekten zor oluyor kuşlar seçici oluyor benim sultan papağanım onları ayıklayıp kafes tabanına atıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Pelet yem normal yemin eksikliklerini yamalar
Ben buradaki eksiklikleri öğrenebilir miyim? Yani normal tohumlarda olmayan ve pelet yemde olan şeker, yağ, tuz hariç ne var? Gerçekten bunu samimice soruyorum öğrenmek için sordum yanlış anlaşılmasın 👍😊

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ben buradaki eksiklikleri öğrenebilir miyim? Yani normal tohumlarda olmayan ve pelet yemde olan şeker, yağ, tuz hariç ne var? Gerçekten bunu samimice soruyorum öğrenmek için sordum yanlış anlaşılmasın 👍😊
Abi pelet yemde ilaç kalıntıları vs olmuyor tohumlarda ilaç kalıntısı olabiliyor ve çok seçici kuşlar tohumlardan sadece 1 ini örneğin aspuru secerek yiyebiliyor pelet yemde bunu önlüyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Abi pelet yemde ilaç kalıntıları vs olmuyor tohumlarda ilaç kalıntısı olabiliyor ve çok seçici kuşlar tohumlardan sadece 1 ini örneğin aspuru secerek yiyebiliyor pelet yemde bunu önlüyor
Sen pelet yemini çok farklı algılamışsın kardeşim ve ilaç kalıntıları olmuyor diyorsunda içeriğini ne kadar biliyorsun? Kuşlar seçici evet o konuda sana hak veriyorum tadını beğendiğini seçip yiyor ama bu sadece kuşlar değil tüm canlılarda geçerli değil midir mesela tatlıya hangimiz hayır deriz ki 😅 Tohumlara gelince sen kendi kuşun için yorum yapmışsın bende kendi kuşlarım için yorum yapayım benim kuşlarımın yemediği tohum yok 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
2 yıl önce aldığım meyveli pelet yem hala buram buram meyve kokuyor. Sizce bu koku doğal mı? Doğal olan bir meyve kokusu 2 yıl boyunca sürer mi?

Bunu bende merak ettim arkadaş açıklarsa bizde öğrenmiş oluruz. :)

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Pelet yem yerine iyi ve taze tohumlar alıp karışık yem yapın daha iyi olur. Pelet yem bana kimyasal gibi geliyor aşırı renkli doğal durmuyor

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Sen pelet yemini çok farklı algılamışsın kardeşim ve ilaç kalıntıları olmuyor diyorsunda içeriğini ne kadar biliyorsun? Kuşlar seçici evet o konuda sana hak veriyorum tadını beğendiğini seçip yiyor ama bu sadece kuşlar değil tüm canlılarda geçerli değil midir mesela tatlıya hangimiz hayır deriz ki 😅 Tohumlara gelince sen kendi kuşun için yorum yapmışsın bende kendi kuşlarım için yorum yapayım benim kuşlarımın yemediği tohum yok 😊
Benim kuşumda her tohumu yer. Tere tohumu ısırgan tohumu, havuç tohumu,... veriyorum yiyor lakin bazı kuşlar aşırı seçici oluyor ve sadece bir tohumu yiyebiliyor. Normal tohumlar hasat edilirken böceklenmesin diye ilaçlanabiliyor pelet yemler, tahıllar ve meyvelerle yüksek ısı altında sıkıştırılarak elde ediliyor içindeki katkılar: (energy cube'den alınmıştır.)
soya fasulyesi, yulaf, ayçekirdeği, sarı mısır, mangosin, arpa, pirinç, yer fıstığı, firik, mercimek, bezelye, deniz yosunu, tatlı su yosunu, biberiye özü, karnı yarık otu tohumu kabuğu tozu, aloe vera protein tozu, deniz tuzu, lesitin, kalsiyum karbonat, aktif kil, tokoferol, keten tohumu yağı, aspir yağı, chia tohumu, çörekotu yağı, susam yağı, ruşeym, maş fasulyesi ve kinoa.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
2 yıl önce aldığım meyveli pelet yem hala buram buram meyve kokuyor. Sizce bu koku doğal mı? Doğal olan bir meyve kokusu 2 yıl boyunca sürer mi?

Bunu bende merak ettim arkadaş açıklarsa bizde öğrenmiş oluruz. :)
Abla eğer bahsettiğin versele laga pelet yemleri ise evet onlarda değişik bir renk, koku var, değişik bir rengide var suya attığınızda rengi suya geçiyor biraz

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
versele laganınki gibi renkli değil

Muhammet Talha

Yeni Üye
Palet yemin içinde kuşlar evin sagliklı olan meyve sebzenin yem hali

Üst Alt