Sen pelet yemini çok farklı algılamışsın kardeşim ve ilaç kalıntıları olmuyor diyorsunda içeriğini ne kadar biliyorsun? Kuşlar seçici evet o konuda sana hak veriyorum tadını beğendiğini seçip yiyor ama bu sadece kuşlar değil tüm canlılarda geçerli değil midir mesela tatlıya hangimiz hayır deriz ki

Tohumlara gelince sen kendi kuşun için yorum yapmışsın bende kendi kuşlarım için yorum yapayım benim kuşlarımın yemediği tohum yok
Benim kuşumda her tohumu yer. Tere tohumu ısırgan tohumu, havuç tohumu,... veriyorum yiyor lakin bazı kuşlar aşırı seçici oluyor ve sadece bir tohumu yiyebiliyor. Normal tohumlar hasat edilirken böceklenmesin diye ilaçlanabiliyor pelet yemler, tahıllar ve meyvelerle yüksek ısı altında sıkıştırılarak elde ediliyor içindeki katkılar: (energy cube'den alınmıştır.)
soya fasulyesi, yulaf, ayçekirdeği, sarı mısır, mangosin, arpa, pirinç, yer fıstığı, firik, mercimek, bezelye, deniz yosunu, tatlı su yosunu, biberiye özü, karnı yarık otu tohumu kabuğu tozu, aloe vera protein tozu, deniz tuzu, lesitin, kalsiyum karbonat, aktif kil, tokoferol, keten tohumu yağı, aspir yağı, chia tohumu, çörekotu yağı, susam yağı, ruşeym, maş fasulyesi ve kinoa.