• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusuma kedi saldirdi

TAHA

Aktif Üye
Ben eve karnı aç diye yavru kediyi eve aldım kuşlarin yanına gitmiş patisine almış kuşu ama ağzına alamamış sadece 1,5 saniye partisinde tuttu birşey ölümü kusuma😭

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunu yaşamış biri olarak öncelikle hemen güvenli yeri olan Kafesine alınız. Ağzına almaması büyük avantaj. Ama kedilerin tırnakları da keskindir maalesef 🥺 bakar mısınız kuşun sağına soluna bir kanama morarma vs var mı. Benim oğlumu da kedi kapmıştı ama ağzından aldım. Kedilerin ağızlarinda bakteri üreten salya var o yüzden ağızları çok tehlikeli kuşlar için. Ama bence mutlaka hekim görmeli

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kuşu önce kontrol eğer yara varsa güzelce temizlenmeli çünkü kediler kendini temizlerken kendini yalarlar bu yüzden tırnaklarında da bakteri olabilir.Eğer yaralar derinse mutlaka kanatlı uzmanına gösterin

TAHA

Aktif Üye
Bunu yaşamış biri olarak öncelikle hemen güvenli yeri olan Kafesine alınız. Ağzına almaması büyük avantaj. Ama kedilerin tırnakları da keskindir maalesef 🥺 bakar mısınız kuşun sağına soluna bir kanama morarma vs var mı. Benim oğlumu da kedi kapmıştı ama ağzından aldım. Kedilerin ağızlarinda bakteri üreten salya var o yüzden ağızları çok tehlikeli kuşlar için. Ama bence mutlaka hekim görmeli
Kanama vs bişi yok bir anda oldu bende çok korktum duruma göre Trakya veteriner kliniğinde götüreceğim

Cekelal

Paylaşımcı
Kanka b vitamini at hemen suyuna strese girmiştir şimdi hayvancağız. O kediyide bence mamasını suyunu ver koy evinin önüne, yemeğini suyunu verirsen gitmez oradan. Kuş ile kedi aynı evde bakılması zor çünkü. İsterse yavruluktan itibaren birlikte büyüsünler, avlanma iç güdüsü diye bir şet var sonuçta, ihmalkarlığa gelmez.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba ablacım geçmiş olsun. Benimde kedim ve kuşlarım var. İçiçeler. Kedim oğluma hergün pati atıyor ama tırnaklı değil. Çekirdekte bıyıklarını çekiyor. Eğer ki tırnak yoksa tüğleri i üfle bak lütfen 🤗🦜birşey yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Yok sıyrılma varsa deride sert vurduysa enfeksiyon kapmış olabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba ablacım geçmiş olsun. Benimde kedim ve kuşlarım var. İçiçeler. Kedim oğluma hergün pati atıyor ama tırnaklı değil. Çekirdekte bıyıklarını çekiyor. Eğer ki tırnak yoksa tüğleri i üfle bak lütfen 🤗🦜birşey yoksa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Yok sıyrılma varsa deride sert vurduysa enfeksiyon kapmış olabilir.
İyice kontrol et lütfen korkması geçici. Kedi sokaktan gelmiş yavru mu? Genel durumuna bakmalısın. Ayrıca biraz sirkeli su yap siprey ile püskürt. Minik bir duş gibi olur hemde tüğleri i temizler🤗🦜

TAHA

Aktif Üye
İyice kontrol et lütfen korkması geçici. Kedi sokaktan gelmiş yavru mu? Genel durumuna bakmalısın. Ayrıca biraz sirkeli su yap siprey ile püskürt. Minik bir duş gibi olur hemde tüğleri i temizler🤗🦜
evımde besledıgım yavru genelde bırsey yapmıyor ama kus ucunca saldırma ıc gudusu devreye gırmıs kuysda ıc bırsey yok suan otuyor ucuyor ama bıraz korkmus oda ılgıyle atlatırız ınsalla

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
evımde besledıgım yavru genelde bırsey yapmıyor ama kus ucunca saldırma ıc gudusu devreye gırmıs kuysda ıc bırsey yok suan otuyor ucuyor ama bıraz korkmus oda ılgıyle atlatırız ınsalla
Yara bere olmadığı sürece sıkıntı olmaz 👍🤗bir daha da minnoş kediye yaklaşmaz dersini aldı🤗👍🤲

Cekelal

Paylaşımcı
ben kedıyı bırda

eve almam bende dersımı aldım ama cokda masum kedı ıc gıdusu boyle onunda yapacagı bısey yok
Dışarıda besleyebilirsin bence. Eve almazsın dışarıya mamasını suyunu koyarsın.

Üst Alt