• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kusuma es almak istiyorum

fıstık3560

Aktif Üye
Merhaba 3 yaşlarında bir dişi kuşum var normalde onunla ben oyun oynarız ama ben gelecek sene derslere daha fazla odaklanacagim için daha az ilgilenmek zorunda kalicam eş almak istiyorum şimdiden bebek bir kus alsam kendime alistirdiktan sonra kusumun yanına koysam ikisi de bana alışık olur mu ayrıca eşini kuşum mu secmeli yoksa biz herhangi bir tane alabilir miyiz? Şimdiden tesekkurler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba 3 yaşlarında bir dişi kuşum var normalde onunla ben oyun oynarız ama ben gelecek sene derslere daha fazla odaklanacagim için daha az ilgilenmek zorunda kalicam eş almak istiyorum şimdiden bebek bir kus alsam kendime alistirdiktan sonra kusumun yanına koysam ikisi de bana alışık olur mu ayrıca eşini kuşum mu secmeli yoksa biz herhangi bir tane alabilir miyiz? Şimdiden tesekkurler
Mümkünse kuşunuzu görebilir miyiz. Hangi tür kuş bilmeden yorum yapmak zor. Her türün kendine özgü kuralları var 🫣

mabişkuş

Yeni Üye
ay sakin bebek kus almayın dişi kuşlar zaten daha geç ergin oluyor erkek kuşunuz çiftleşmek için baskı yaptığında döver durur facebook gruplarinda erişkin dişiler oluyor ben de kuşumu aynı şekilde aldım dişi olmasına rağmen ele kola geliyor o da bana çok alışık vahşi değil

fıstık3560

Aktif Üye
Haklısın aslında ama gelecek olan erkeğinde bana alışık olmasını istiyorum yoksa kendi kurumda benden uzaklaşır ne yapsam acaba

TAHA

Aktif Üye
Haklısın aslında ama gelecek olan erkeğinde bana alışık olmasını istiyorum yoksa kendi kurumda benden uzaklaşır ne yapsam acaba
Yetiskin kus illa vahsi olcak diye kayde yok
sadece yetiskin kus yavru kusa gore daha zor alısır
kustan yavru almak istiyorsanız erkeği 2 3 ay büyük alın
vahşi olmak kuşun karakterine vardır bazı kuşlar vardır yavruluktan beri hep ısırır kacar karakterine bağlı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ele alışık yetişkin erkek kuş sahiplendirenlerde oluyor. Araştırırsanız bulabilirsiniz. Yaşına uygun kuş almanız daha iyi olur.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavru almayın 1 yaşını geçmiş kuş alın

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ele alışkın kuş almasanızda yavru almayın bencede. Kuşların yavrusu olursa onu evcilleştirirsiniz.
Eğer yavru alırsanız onun büyümesini bekleyene kadar kuşunuz 4 yaşında olmuş olur. Bu da yumurta yapmasında vs. Sıkıntı olabilir.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Bu sekilde bir öykü gercek olamayacak kadar iyi :) kusunuz her halükarda esini kendisi seçecek zaten ama es tuttuktan sonra sizinle ilgilenmesini beklemeyin artik. Yasina yakin bir eş deneyin ama yanina koymadan once mutlaka 10 15 gun karantinada tutun hal ve karakterlerini izleyin diski takibi yapin. Uretimhanedeki kuslar nispeten daha pis bir ortama aliskin olduklarindan evdeki kusunuz onun kadar dayanikli olmayabilir. Iyi uretimler :)

Üst Alt