• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma eş aldım yardımcı olabilir misiniz

Milango

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 aylık erkek kuşuma 3 aylık dişi eş aldım. Amacım dişiyi yavruyken eğitip bana alıştırmaktı Ben aynı kafese koymayacaktım onları ancak dişi hiç susmadan ötüyordu erkek kuşumun yanında olmak istiyor. Anlaştı gibiler birbirlerini kaşıyorlar erkek ağzına yem veriyor. Ancak erkek kuşum ayak atıp kuyruğuna basıyor sürekli dişinin dişi de gagalayıp kaçıyor. Dün gece ilk defa aynı kafeste kaldılar ancak ışığı kapattığım an ikisi de kafeste tellere atlayıp öylece durdular. Kafesi açtığım an erkek kuşum elime atladı ayrı ayrı kafeslere koyunca tünekte uyudular. Dişi daha küçük erkek de çiftleşmek istiyor anladığım kadarıyla ne yapmalıyım sizce ?

EnesGenç

Eski Forumcu
Dediğiniz gibi çok ufak lar henüz dişi 10 11 aylığı kecince birleştir. Keske yan yana durmasalardi. Hastalık olabilir diside . Kuşları ayırın 10 15 gün geçtikten sonra günde birkaç saat aynı odaya sal kavga ederlerse bir daha yavru vaktine kadar birlestirmezsin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlarin görsellerini görebilirmiyiz

Milango

Yeni Üye
Dediğiniz gibi çok ufak lar henüz dişi 10 11 aylığı kecince birleştir. Keske yan yana durmasalardi. Hastalık olabilir diside . Kuşları ayırın 10 15 gün geçtikten sonra günde birkaç saat aynı odaya sal kavga ederlerse bir daha yavru vaktine kadar birlestirmezsin
Ayırmayı denedim fakat dişi kuş his susmadan ötüyor çok rahatsız edici bir şekilde mecburen birleştirdim fakat geceleri ayrı kafeste uyuyorlar. O yüzden napacağımı bilemedim foruma sormak istedim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zamanla iyi arkadaş olacaklardır 👍 masallah 🧿 henüz çok gençler 😊

Milango

Yeni Üye
Birarada kalmalarının bir sakıncası var mı hocam ? Erkek dişiye ayak atıyor sürekli dişi de kaçıyor. Çoğu kişi ayırın diyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvalik takmayın hicbisey olmaz alışırlar kavga kanlı olmadığı sürece sorun yok

Üst Alt