• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma eş aldım beni unutmaması için ne yapmalıyım?

Milango

Yeni Üye
Arkadaşlar 3 aydır baktığım göz bebeğim bir kuşum var. İlişkimiz çok güzel 3 ayda 5 ten fazla kelime öğrendi bana düşkün. Bugün eş aldım ona bana ilgisinin azalmasından korkuyorum bir önerisi olan var mı beni unutmasın konuşmayı unutmasın diye

EnesGenç

Eski Forumcu
Sanmıyorum. Kusunuz ne zamandır sizde ilk kusunuz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sana olan ilgisi azalacaktir

Milango

Yeni Üye
3 aydır bende erkek. İlerde dişi kuş alırsam dişi kuş saldırgan olur bana alışamaz diye küçükken alayım dedim büyük dişiler uyum sağlamada sıkıntı yaşıyorlar diye. Hata mı yaptım

EnesGenç

Eski Forumcu
3 aydır bende erkek. İlerde dişi kuş alırsam dişi kuş saldırgan olur bana alışamaz diye küçükken alayım dedim büyük dişiler uyum sağlamada sıkıntı yaşıyorlar diye. Hata mı yaptım
Erkek alistiysa bir nebze de olsa iyi olur.

Milango

Yeni Üye
Evet evet bana çok düşkün herkesi ısırır yalnızca beni ısırmıyor. Ben de ona çok düşkünüm açıkçası o yüzden korkuyorum beni unutmasın

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Eskisi gibi olmaz. Isırıp ısırmaması tamamen karakter yapısına bağlı. Özellikle kafes içinde dişi kuşa pek müdahale etmeyin. Erkek kuş 1 kere savunmaya çalıştımı alışkanlık kazanır.

Milango

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Bu arada dişi kuş 3 aylık erkek kuşum 6 aylık ne zaman aynı kafese koyayım onlarj şu an ayrı ayrı kafesteler

Milango

Yeni Üye
Yani ayrı kafeslerde kalsınlar değil mi ? Çiftleşmeleri için değil normal arkadaş olmaları için de soruyorum nasıl bir yol izlemeliyim

EnesGenç

Eski Forumcu
Ayri dursunlar 2 hafta kadar . İzole olsunlar.

EnesGenç

Eski Forumcu
Sonrasında birleştirin. Eğer çiftleşme belirtileri görürsen ayırırken sanırım sen yavru istemiyorsun

Milango

Yeni Üye
Ben karantina bittikten sonra birleştirme olursa çiftleşirler diye düşünüyorum ikisi içinde çok erken dedim bu yüzden hem erkek küçük dayak yiyebilir

O halde bayağı bir büyüyene kadar ayrı kafeslerde mi kalsınlar ? Arada bir kafes dışında buluştururum onları birbirlerine alışırlar böyle uygun mudur ?

Milango

Yeni Üye
Aynen bence bu şekilde birbirilerine alışmaları daha kolay olacaktır
Dişi büyük olduğu için
Üstünlük sağlamak için erkeği hırpalayabilir
Erkek kuşum büyük dişi küçük 😊 çok teşekkür ederim. Ben en azından 1 yaşlarını tamamlayana kadar ayrı tutarım kafeslerde. Kafes dışında buluştururum onları arada

Esraömer

Paylaşımcı
Bence karakter meselesi kuşun unutup unutmamasıda kuzenimin kuşu deli oluyor kendisine eşi olduğu halde eşine yem kusarken kuzenim bi ıslık hemen eşini bırakıp tellere yapışıyor oda ıslık öttürüyor(yavruları bile oldu yani) ama benim çapkın unuttu beni bende yavrusunu alıştırıyorum tekrar 🤣

Üst Alt