• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusuma dokunsan yan yatıyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet ilk kuşumuzdu. Ve bitane de kızım var.Ailece ve evimize gelenler ayrı hayran kalırdı çünkü kendide herkesi de çok severdi. 2 ay bizimle kaldı bi yerde yanliş yaptıgımızı düşünüyorum kıskanc bir kuştu biz sofraya oturduğumuz da onu yanımıza almasak hırs yapıp bizden sonra mutfağa gider açıkta ne varsa yerdi. Bi anda hastalandı. Çok yere götürdük eniştem de veteriner komşumuz da ekstra petshoplara da gittim buraya üye oldum araştırdım boş kalmadım ve hepside iyileşir maşallah yemesi içmesi güzel dedi. Suyu çok severdi 2 sulugu vardı bir bebek gibi dikkat ve takip ettim.tartı bile onun için aldım. Ama bi anda hastalanıp iyi olur demeleri umutlandırdı. Yemeden kesilmesi de bi anda oldu ve yine burdan bilgi almak istedim. Ağızdan besleme de yaptım. 30 gramdan bi gecede 26 23 olması herkes yaşamaz demesi elimi kolumu bağladı. Kimse ölsün istemez hele ki kızım onu ben doğurdum diye severdi. Şimdi tekrar almak istiyorum ama önce daha da bilgilenmek istiyorum ayrıca kanatlı veteriner yine burdan duydum. Ama maalesef ki gidemeden vefat etti.
Maalesef bazen acı tecrübelerle öğreniyoruz başınız canınız sağ olsun. Forumda bolca konu, makale mevcut bakım, beslenme, takviye hepsini inceleyin. Daha sonra yeni bir can sahiplenirsiniz. Aklınıza takılanı yine sorabilirsiniz.

şanslınınannesi

Yeni Üye
Maalesef bazen acı tecrübelerle öğreniyoruz başınız canınız sağ olsun. Forumda bolca konu, makale mevcut bakım, beslenme, takviye hepsini inceleyin. Daha sonra yeni bir can sahiplenirsiniz. Aklınıza takılanı yine sorabilirsiniz.
Evet yeni bir kuş sahiplenmek istiyorum. Kaç aylık bir kuş almalıyım sizin öneriniz nedir acaba

sirius

Paylaşımcı
Evet yeni bir kuş sahiplenmek istiyorum. Kaç aylık bir kuş almalıyım sizin öneriniz nedir acaba
Başınız sağolsun. 30-40 günlük (konuşturmak istiyorsanız erkek) yavru sahiplenebilirsiniz. Yavruları çok kolay kendinize alıştırırsınz.😀 özellikle çok 30 40 günlük taze yavrular çok ilgi ile kendinize alıştırırsınz.

Son düzenleme:

mortsvivants

Paylaşımcı
Öncelikle başınız sağolsun, belki alakasız olacak ama yeniden kuş almayı düşünüyorsunuz diye belirtmek isterim.
"Onu yanımıza almazsak hırs yapıp bizden sonra mutfağa gider açıkta ne varsa yerdi" yazmışsınız, bu çok çok tehlikeli. En nihayetinde bizim yediklerimizin birçoğu onlar için sakıncalı. Fırlamalar sonuçta, siz farkında olmasanız da bir sorun olabilir. Dikkat etmekte fayda var.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet ilk kuşumuzdu. Ve bitane de kızım var.Ailece ve evimize gelenler ayrı hayran kalırdı çünkü kendide herkesi de çok severdi. 2 ay bizimle kaldı bi yerde yanliş yaptıgımızı düşünüyorum kıskanc bir kuştu biz sofraya oturduğumuz da onu yanımıza almasak hırs yapıp bizden sonra mutfağa gider açıkta ne varsa yerdi. Bi anda hastalandı. Çok yere götürdük eniştem de veteriner komşumuz da ekstra petshoplara da gittim buraya üye oldum araştırdım boş kalmadım ve hepside iyileşir maşallah yemesi içmesi güzel dedi. Suyu çok severdi 2 sulugu vardı bir bebek gibi dikkat ve takip ettim.tartı bile onun için aldım. Ama bi anda hastalanıp iyi olur demeleri umutlandırdı. Yemeden kesilmesi de bi anda oldu ve yine burdan bilgi almak istedim. Ağızdan besleme de yaptım. 30 gramdan bi gecede 26 23 olması herkes yaşamaz demesi elimi kolumu bağladı. Kimse ölsün istemez hele ki kızım onu ben doğurdum diye severdi. Şimdi tekrar almak istiyorum ama önce daha da bilgilenmek istiyorum ayrıca kanatlı veteriner yine burdan duydum. Ama maalesef ki gidemeden vefat etti.
İnşallah daha da bilgili olursunuz. Hepimizin daha bilgili ve bilinçli olmasına vesile olan kuşlarımızın başına gelen bir şey oluyor. Tarık abinin dediği gibi forumda bir çok konu var. Aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz.

Ne varsa yerdi demişsiniz belkide hastalığını bu da tetiklemiş olabilir, zira insan yiyecekleri özellikle ekmek,tuzlu,tatlı vs.zararlıdır kuşlar için.

Yavru bir kuş almanız size alışması açısından daha iyi olur.

Üst Alt