• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşuma aldığım eş hakkında

limişş

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
ishal,kanat titremesi,popoda kirlilik
Hastalık Belirti Tarihi
25 Ağu 2021
Kullanılan İlaç
sularına vitamin damlattım
merhaba. dün akşam 8,5 aylık erkek muhabbet kuşuma 7 aylık dişi bir muhabbet kuşu aldım. ama bir sorun var ki dişi hiç konuşmuyor,hareket etmiyor, hep kafası sağa dönük bakıyor,ve popo kısmı kirli gibi gözüküyor. demin dışkısını inceledim ve ishal olduğunu anladım.internette araştırdım stresten de kaynaklı olabilirmiş. ama sadece ishal de değil hastalığı. kanatlarında titreme var. aldığım kuş hasta mı acaba. benim kendi kuşuma da zarar gelir mi?

Samilbaki

Aktif Üye
Bende dün daha önce aldığım dişi ile kavga ediyorlar diye dişiyi değiştirdim eve yeni geldi dişim ishal titreme yem yememe filan bendede var birkaç gün içerisinde hayvan ortama alışınca düzelir onlar şimdilik merak edilecek bişey olduğunu sanmıyorum zaten bir süre ayrı tutmalısın 7 10 gün kadar bu süre zarfında yüksek ihtimal düzelir gönül rahatlığıyla eşe atarsın

limişş

Aktif Üye
Bende dün daha önce aldığım dişi ile kavga ediyorlar diye dişiyi değiştirdim eve yeni geldi dişim ishal titreme yem yememe filan bendede var birkaç gün içerisinde hayvan ortama alışınca düzelir onlar şimdilik merak edilecek bişey olduğunu sanmıyorum zaten bir süre ayrı tutmalısın 7 10 gün kadar bu süre zarfında yüksek ihtimal düzelir gönül rahatlığıyla eşe atarsın
evde tek kafes var o da kuşumun önceden kullandığı tek kişilik kafes. dün kuş alırken kafes almadık. kuşlarım birbirlerini kovalıyor ve dişi erkeğimin üstüne atlıyor. yakın zamanda kafes alamam galiba. yine de anlaşamazlar mı : (

Samilbaki

Aktif Üye
evde tek kafes var o da kuşumun önceden kullandığı tek kişilik kafes. dün kuş alırken kafes almadık. kuşlarım birbirlerini kovalıyor ve dişi erkeğimin üstüne atlıyor. yakın zamanda kafes alamam galiba. yine de anlaşamazlar mı : (
Yan yana koymanız pek sağlıklı değil hem sağlık açısından hemde yeni kuşun ortama alışmadan yeni başka bir kuşa alışması da zor olur şoka girer hayvan. Hiç olmaz demiyorum ama ayrı koysanız daha iyi olurdu

Ahmed

Müdavim
bi foto atsaydınız keşke

Bahar Y.

Müdavim
Yan bakıyor derken anlayamadım, yan bakarken video ekler misiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sağlıklı bir cevap için kuşun görselini dışkı resmi veya video görmek lazım 👍

limişş

Aktif Üye
Sağlıklı bir cevap için kuşun görselini dışkı resmi veya video görmek lazım 👍
Yan bakıyor derken anlayamadım, yan bakarken video ekler misiniz
bi foto atsaydınız keşke
Ekli dosyayı görüntüle 10957
dişinin dışkılarıdişid
Ekli dosyayı görüntüle 10958
dişinin tüyleriEkli dosyayı görüntüle 10959
dişi hep uykulu ve böyle duruyor sağa bakıyor derken kastettiğim buydu hep aynı yere bakıyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 10957
dişinin dışkılarıdişid
Ekli dosyayı görüntüle 10958
dişinin tüyleriEkli dosyayı görüntüle 10959
dişi hep uykulu ve böyle duruyor sağa bakıyor derken kastettiğim buydu hep aynı yere bakıyor
Kuş yeni ortama tam olarak 1 aydan önce alışmaz başında durmayın yeni geldiği için yem yemez ishal olabilir bir kaç gün sonra yem yemeye başlar düzelir dışkısı hasta gibi durmuyor kanat titremesi vs de o sebepten dolayı zamana bırakmanız en güzeli takip edin uzaktan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konuyu atlamışım kuşun durumu nasıl?

Üst Alt