• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum zayıflıyor yemliğin başındayken

sinem655

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli yemliğin başında durma, öğürme hareketi,zayıflama
Hastalık Belirti Tarihi
7 Mar 2026
Kullanılan İlaç
Flagyl
Merhabalar, bundan 1 hafta önce kuşum hastalanmıştı kabarık halsiz ve ishaldi. Veterinere götürdüm dışkı analizi yaptılar ve iki türde bakteri olduğunu söylediler onlardan biri mayaymış ama diğer bakteriyi hatırlayamıyorum. Flagyl verdiler 7 gün boyunca sabah akşam ağzına 1 er damla damlattım. Vitamin ve probiyotik takviyesi de uyguladım. Şuan dışkısı toparlandı, halsizliği de azaldı. Ancak sürekli yemliğin başında yemeye çalışıyor yemleride seçerek yiyor. Elime aldığımda önceki haline göre zayıf. Göğüs kemiği daha belirgin. Normal yem tohumunu yiyemiyor. Dal darı veriyorum birde haşlanmış yumurta veriyorum yemeye çalışıyor ama onları da tam anlamıyla yiyebiliyor mu bilmiyorum. Dal darının tohumlarının içinide kırıp öyle yiyor. Birkaç gündür öğürme hareketi yapıyor. Ağzını kokladığımda herhangi kötü koku almıyorum, dışkısında da yem gözlemlemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Son dışkısı ve kendisi bu şekilde.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba konu onaya düşmüş geç fark edildi kusura bakmayın. 🙏 Bu çocuğun karaciğer yağlanması da olabilir röntgen çekildi mi? Dışkı analizi elinizde var mı? Kafesinde grit kumu mevcut mu verdiğiniz takviyeler var ise nelerdir?

Üst Alt