• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yuvaliğa girmiyor

Sami

Paylaşımcı
İyi günler 2 hafta kadar önce mesaj atmıştım kuşlarım çok sakin diye erkek kuşum kafase ve ortama adapte oldu dişi kuşa çok güzel kur yapıyor kasıyor uçuyor kafaste ama maalesef ki çiftleşme ve yuvaliğa girme hiç olmuyor sizce dişi kuşu 1hafta ayırmalı mıyım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar ne zamandır birlikteler? Kuşlarınızı ve kafesinizin bulunduğu ortamı görebilir miyiz

Sami

Paylaşımcı
Ben kuşları önceden yumurtlamis olarak aldım eve geleli nerdeyse 1 ay oldu şimdi yuvaligi kafesin farklı yerine taktım

Sami

Paylaşımcı
Bahsettiğim çift mavi olanlar diğer kafestekiler yuvaliğa giriyor erkek ayak atıyor ama dişi kaçıyor ayak atınca erkek ama normalde erkeği besliyor sadece yavru almak istiyorum ne yapmam lazım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anladım teşekkür ederim sizce bu alışma süreci ne kadar sürer
Bu durum kuşun karakterine, sizin ve kuşunuzun hareketlerine, kuşun size gelmeden önce yaşadığı yerde bir travma yaşamış olup olmadığına göre değişiklik gösterir. Bir haftada da alışabilir, bir ay da sürebilir. Alışabilir ama yuva kurmaya isteksiz de olabilir vs vs. İnsanlar ne kadar farklıysa birbirinden, kuşlar da öyledir. Bu yüzden buna net bir şey söylemek yanlış olur

Sami

Paylaşımcı
Bu durum kuşun karakterine, sizin ve kuşunuzun hareketlerine, kuşun size gelmeden önce yaşadığı yerde bir travma yaşamış olup olmadığına göre değişiklik gösterir. Bir haftada da alışabilir, bir ay da sürebilir. Alışabilir ama yuva kurmaya isteksiz de olabilir vs vs. İnsanlar ne kadar farklıysa birbirinden, kuşlar da öyledir. Bu yüzden buna net bir şey söylemek yanlış olur
Tavsiyeniz nedir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tavsiyem sabretmenizdir. Siz kafesi yüksek ve sessiz bir yere konumlandırın, yem/su değişimi ve temizlik dışında kuşları rahatsız etmeyin, özellikle kendi evcil olan kuşunuzla ilgilenmeyin ve dışarı da çıkarmayın. Kafeste oyuncak, salıncak, merdiven vs olmasın sadece birbirleriyle ilgilensinler. Haftada 1-2 mama takviyesi yapın, içine havuç, karalahana, tarçın vs ekleyebilirsiniz. Kalamar kemiği gaga taşı ve grit kuş kumu mutlaka sürekli kafeste bulunsun. Oda ısısı ve nemi sabit olsun sürekli değişmesin. Hatta mümkünse nemi 60a sabitleyin, ısı da alışkın oldukları sıcaklıkta kalsın. Siz bu koşulları sağladıktan sonra geri kalan tek şey beklemek. Tabii yine de arada kontrol edin, şiddetli veya kanatacak şekilde birbirlerini dövme kavga vs durumunda ayırmanız gerekebilir