• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum yuvalığa girmiyor

Can erdem

Paylaşımcı
kafes tabanına yaparsa yuvalığa koyimmi yumurtayı

Can erdem

Paylaşımcı
peki sizce yumurta sıkışması var mı çünkü yakınlarda kuşlardan anlayan veteriner yok

Can erdem

Paylaşımcı
şuan yem yiyo yaklaşık 2 dakka sonra alttan popo kısmının görselini eklesem olur mu

Can erdem

Paylaşımcı
dediğiniz gibi daldarının bi tarafını yuvalığa bi tarafını dışarıya bıraktım şuan izliyolar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tekrar söylüyorum bence bu kuş hasta, soğuk almış ve kursaktan beslenmeye ihtiyacı var. Siz önce kuşun poposunu hafifçe elleyin bakalım sertlik var mı? Yumurta sıkışması olursa kuş felçli gibi olur hareket edemez, uyku halinden ziyade. Yumurtlayacak kusta da bu kadar aşırı halsizlik bence normal değil ve diskilar da çok bozuk. Bence hocalarımız bir baksın @Şehmus BAKIR @Bahar Y. @Taha

Can erdem

Paylaşımcı
tamam ama yem yiyo yem yemesinde bi sıkıntı göremiyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nasıl kontrol edicem
Tüylerine üfleyip bakabilirsiniz beyaz/sarı arası bir renk olur veya elinizle dokununca yem var mı hissedersiniz. Beslenmesi yetersiz olabilir bana öyle gibi geldi çünkü

Can erdem

Paylaşımcı
Kursaktan mama ve aparat ile besleme yapılıyor ve bende onlar olmadığı için dal darı asdım ve şuan baya iştahlı yiyor dal darı da kursak doldurur demi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşunuz üşütmüş yumurtadan önce kuşu iyileştirin erkekle ayırın. Kuşta bariz bi kuyruk sekmesi nefes alışverişinde ciddi problem varsa ilaç kullanın eğer hafif semptomlar varsa aviast kullanın. İlacı alana kadar kekik suyu verin kuşa ertesi gün vitamin vitaminden sonra probiyotik verin aviast gelince aviast kullanın eğer geçmezse ilaç söyleyeriz

Üst Alt