• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum yumurtlamış

Wresyu

Aktif Üye
Merhaba. Bugün kuşlarımı salmıştım erkek elimde oynarken dişi kuşumun ağzından yem saçtığını gördüm anlam veremedim tekrar yapmasını bekledim ama yapmadı. Sonra tekrar bakayım dedim ve yuvalıktaydı, hafiften kapağı kaldırıp baktığımda yumurtlamıştı. Normalde tellere yumurtluyordu ama bu sefer yuvalığa yumurtlamış. Ağzından yem saçması yumurtlamayla alakalı olabilir mi ve kapağı açmam sorun çıkarır mı yardımcı olur musunuz?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
yem saçmak derken neyi kastediyorsunuz ? çiftleşme olduysa dolu yumurta olabbilir zaten bu durumda 2 gunde bır yenı yumurta gelecektir . kuşunuz gerilebilir kapağı acarsanız sureklı delık gıbı bır yer varsa oradan kontrol edın ama eger benım kusum sakın bana hep ızın verıyor dersenız orası başka tabi bu zamanda yerden yuksek , cok seslı olmayan , ruzgarsız ve oda sıcaklıgı uygun bır ortama almanız gerekecektir. yumurtlama belırtısı olarak daha buyuk dışkı görebilirsiniz . kuşunuzun kuyruğu agağı dogru kanatlar iki yandaysa diğer yumurta yolda demektir. resmini atarmısınız .

Wresyu

Aktif Üye
yem saçmak derken neyi kastediyorsunuz ? çiftleşme olduysa dolu yumurta olabbilir zaten bu durumda 2 gunde bır yenı yumurta gelecektir . kuşunuz gerilebilir kapağı acarsanız sureklı delık gıbı bır yer varsa oradan kontrol edın ama eger benım kusum sakın bana hep ızın verıyor dersenız orası başka tabi bu zamanda yerden yuksek , cok seslı olmayan , ruzgarsız ve oda sıcaklıgı uygun bır ortama almanız gerekecektir. yumurtlama belırtısı olarak daha buyuk dışkı görebilirsiniz . kuşunuzun kuyruğu agağı dogru kanatlar iki yandaysa diğer yumurta yolda demektir. resmini atarmısınız .
Yem saçmak derken aniden sanki hapşurmuş gibi bir hareket yaptı ve etrafa ağzından yem saçtı kustu mu tam anlamadım. Şu an yuvalıkta duruyor yanlarına gitmiyorum kapıyı da kapadım oda sıcaklığı iyi ama kanatları sanırsam yanda değil. Teşekkürler cevabınız için 🙂

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem saçmak derken aniden sanki hapşurmuş gibi bir hareket yaptı ve etrafa ağzından yem saçtı kustu mu tam anlamadım. Şu an yuvalıkta duruyor yanlarına gitmiyorum kapıyı da kapadım oda sıcaklığı iyi ama kanatları sanırsam yanda değil. Teşekkürler cevabınız için 🙂
minik bir aksırma olabilir :) normal bir hareket sürekli tekrar etmiyorsa.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bazen uzun suredir ucmayan kuslar hareketlenince yaparlar. Öğürme yoksa sıkıntı yoktur tekrar ederse paylaşırsiniz.

Wresyu

Aktif Üye
Bazen uzun suredir ucmayan kuslar hareketlenince yaparlar. Öğürme yoksa sıkıntı yoktur tekrar ederse paylaşırsiniz.
Şuan bir sıkıntı gibi yok sağ olun ama sularını değiştirmeyi unutmuşum değiştirmeye gittiğimde salıncağa geçmişti yumurtayı bırakmış genelde orada uyur ne yapabilirim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Şuan bir sıkıntı gibi yok sağ olun ama sularını değiştirmeyi unutmuşum değiştirmeye gittiğimde salıncağa geçmişti yumurtayı bırakmış genelde orada uyur ne yapabilirim
Üretim yapıldığı zaman kuslar salınmaz ilk yapmamaniz gereken buydu. Artık yavrular buyuyene kadar salmayin kuşlarınızı. Bazı kuşlar ikinci hatta üçüncü yumurtada kuluckaya yatmaya başlarlar sabredin cok da rahatsız etmeyin.

Wresyu

Aktif Üye
Üretim yapıldığı zaman kuslar salınmaz ilk yapmamaniz gereken buydu. Artık yavrular buyuyene kadar salmayin kuşlarınızı. Bazı kuşlar ikinci hatta üçüncü yumurtada kuluckaya yatmaya başlarlar sabredin cok da rahatsız etmeyin.
Tamamdır teşekkürler.

Wresyu

Aktif Üye
Konuyu iki gün önce açmıştım ama aklıma bir soru takıldı. Ben evde ses olduğu için daha rahat etsinler diye kapılarını kapalı tutuyorum. Ama havasız kalırlar diye de içimi korku sarıyor. Havalandırmak için de başka odaya almam gerek o yüzden yapamıyorum. Bir sorun olur mu?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Diğer odanın camını acın bulundukları odanın kapısı açıkken (cereyan etmesin ,tek taraflı olsun ) sonra kapatın . yerlerınden oynatmayın.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Teşekkürler. Peki her gün mü yapmalıyım?
Evnizin ortamını çok bilmiyorum ama bunu siz daha iyi ayarlayabilirsiniz.zarar vermeyecek şekilde havalandırın her gün zararı olmaz . çok havasız kalıyor vb. gibi problem var ise sıklık değişmeli. :)

Wresyu

Aktif Üye
Evnizin ortamını çok bilmiyorum ama bunu siz daha iyi ayarlayabilirsiniz.zarar vermeyecek şekilde havalandırın her gün zararı olmaz . çok havasız kalıyor vb. gibi problem var ise sıklık değişmeli. :)
Tamamdır sağ olun 🙂