• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yumurtayı kırmış

mrcn0151

Aktif Üye
Kuş 2 gün önce yumurtlamıştı kafesten çıkarmamam gerektiğini söylemişlerdi ama bugün baktığımda yumrtasını kırmış bu yumurta dolumuydu ve diğer yumurtlamasında ne gibi önlem almam lazım kırmaması için

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuş 2 gün önce yumurtlamıştı kafesten çıkarmamam gerektiğini söylemişlerdi ama bugün baktığımda yumrtasını kırmış bu yumurta dolumuydu ve diğer yumurtlamasında ne gibi önlem almam lazım kırmaması için
Merhaba boş yumurtayı kırma ihtimali yüksek, follukta yuvarlanmış da olabilir granül, talaş veya kedi kumu serpin lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Mert G.

Eski Forumcu
Dolu olduğunu böyle anlayamazsınız. Yuvalıga taban malzemesi koyun ve kırma sebebi birçok neden den olmuş olabilir. Bir kaç tanesi sıralıyorum.
1 stres olmuş olabilir
2 mınarel eksikliğinden
3 yuvalıga girip çıkarken kırmıs olabilir bunlar aklıma gelen nedenler
Kafesinde kalamar kemiği grit kum bulnuyormu
Ve hangi takviyeleri kullanıyorsunuz

mrcn0151

Aktif Üye
Dolu olduğunu böyle anlayamazsınız. Yuvalıga taban malzemesi koyun ve kırma sebebi birçok neden den olmuş olabilir. Bir kaç tanesi sıralıyorum.
1 stres olmuş olabilir
2 mınarel eksikliğinden
3 yuvalıga girip çıkarken kırmıs olabilir bunlar aklıma gelen nedenler
Kafesinde kalamar kemiği grit kum bulnuyormu
Ve hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
Kalamar kemği
Var grit kum yok kuş taşı var gervit w bt amin entrobac zeolit tozu var ama kalamarı kemirdiğini görmedim

Üst Alt