• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum yumurtasını kırıyor

Arkadaşlar öncelikle merhaba kafesı pisliginin kusuruna bakmayın yumurtayı çekebilmek icin temizlemedjm kafesi suan temiz iciniz rahat olsun öncelikle kusum görseldeki gibi yumurtasını kırıyor sizce neden kafeste biraz değişiklilik yaptım akıllı yemlik aldım gaga tası aldım çınkırdak aldım yumurtalığıda değistirdim sice bundan mı yoksa sularına b vitamini katmadığimdan mı multi vitamin katıyorum ama icinde b vitamini yok b vitamini var ama suan katmîyorum sizce katiyimmı multi vitamin ile berabermi katim yoksa bi hafta ondan bi hafta bundan mı olsun lütfen cevaplarınızı bekliyorum kusumun kızgınlıği geçmeden
Ekli dosyayı görüntüle 47120

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuluçka başladıktan sonra kafese ve yuvalıga müdahale edilmez. Yavru çıkana kadar dokunmamaniz gerekirdi anne stres yapıp kırıyor yumurtaları

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ama bakmadım sadece kafesin dışinda buldum
Akıllı yemlik vs alıp takmanız dahi strese sokar. Ayrıca vitamin olarak gerwit ve multivitamin için entrobac kullanmanızı tavsiye ederim. Kuluçka dönemi başlamadan eksikleri tamamlayın daha sonra kafesi yüksek bir yere koyun. Günlük yem su haftalık vitamin dışında rahatsız etmeyin. Vitamin ve multivitamin haftada bir ama farklı günlerde kullanılır. Mesela pazartesi vitamin verdiniz Çarşamba günü multivitamin verin. Haftada 1 yumurta maması verebilirsiniz

Akıllı yemlik vs alıp takmanız dahi strese sokar. Ayrıca vitamin olarak gerwit ve multivitamin için entrobac kullanmanızı tavsiye ederim. Kuluçka dönemi başlamadan eksikleri tamamlayın daha sonra kafesi yüksek bir yere koyun. Günlük yem su haftalık vitamin dışında rahatsız etmeyin. Vitamin ve multivitamin haftada bir ama farklı günlerde kullanılır. Mesela pazartesi vitamin verdiniz Çarşamba günü multivitamin verin. Haftada 1 yumurta maması verebilirsiniz
Yumurta maması yok ama diğer hersey var saolun

Nur I.

Yeni Üye
Değişiklik yapmanız etkilemiş olabilir ama sanki yumurtanın içini yemişler, protein eksikliğinden yapabiliyorlar bunu.

Kuluçka süresince sade bir beslenme takip edin, yem harici pek birşey vermeyin. Aynı şekilde yavrular çıktıktan sonra ilk bir hafta da çok çeşitliliğe girmeyin, anne baba kursak sütü ile besler yavruları. Ondan sonraki süreçte kızıştırmayacak sebze ve meyveler, haftada 2-3 kere mama, protein ihtiyaçları için haşlanmış tavuk verebilirsiniz. Yavrular büyüdükçe buğday filizi de verebilirsiniz.
Kafeste mutlaka kalamar kemiği ve gri tuz kayası bulundurun (kalsiyum ve mineral ihtiyaçlarını karşılar). Ayrıca meşe kömürü bulundurmanızı da tavsiye ederim.

Ayrıca vitamin olarak gerwit ve multivitamin için entrobac kullanmanızı tavsiye ederim.
Gervit-W multivitamin, entrobac ise probiyotiktir. Düzeltmek istedim 🙂.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Değişiklik yapmanız etkilemiş olabilir ama sanki yumurtanın içini yemişler, protein eksikliğinden yapabiliyorlar bunu.

Kuluçka süresince sade bir beslenme takip edin, yem harici pek birşey vermeyin. Aynı şekilde yavrular çıktıktan sonra ilk bir hafta da çok çeşitliliğe girmeyin, anne baba kursak sütü ile besler yavruları. Ondan sonraki süreçte kızıştırmayacak sebze ve meyveler, haftada 2-3 kere mama, protein ihtiyaçları için haşlanmış tavuk verebilirsiniz. Yavrular büyüdükçe buğday filizi de verebilirsiniz.
Kafeste mutlaka kalamar kemiği ve gri tuz kayası bulundurun (kalsiyum ve mineral ihtiyaçlarını karşılar). Ayrıca meşe kömürü bulundurmanızı da tavsiye ederim.

Gervit-W multivitamin, entrobac ise probiyotiktir. Düzeltmek istedim 🙂.
Teşekkür ederim 😊