• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum yumurtadı....

beyyza02

Müdavim
merhaba bahsetmiştim dişim sürekli yuva arıyor diye, yumurtası varmış...şu an durumu böyle öncekinde yuvanın içindeydi görememiştim böyle durması normal mi? yumurtası kafesin altında acaba boş mudur? yuvası olmadığı için yumurtlamaz diye düşünüyordum. yumurta dolu mudur :(

Omerft18

Paylaşımcı
merhaba bahsetmiştim dişim sürekli yuva arıyor diye, yumurtası varmış...şu an durumu böyle öncekinde yuvanın içindeydi görememiştim böyle durması normal mi? yumurtası kafesin altında acaba boş mudur? yuvası olmadığı için yumurtlamaz diye düşünüyordum. yumurta dolu mudur :(
5. Veya 7. Gün flaş tutarak içinde embriyo olup olmadığına bakılıyor

Grpet

Müdavim
Üretici
yuva yoksa rast gele bir yere yumurta bırakablir bunun dolu yada bos oldugunu anlayamazsiniz en azindan 1 hafta gecmesi gerek

beyyza02

Müdavim
5. Veya 7. Gün flaş tutarak içinde embriyo olup olmadığına bakılıyor
evet biliyorum dediğinizi ama o yuvadayken geçerli olmaz mı? kuşum kafesin en üst noktasından yumurtadı yere inmedi, yumurtanın yanına gitmedi çatlak zaten yumurta. yani yuvadaki gibi benimseme durumu yok. üstüne yatmazsa zaten yavru olmaz. şimdi ben yuvalık taksam bu çoğalmanın önüne nasıl geçeceğim. takmasam yumurtayı öldürmüş mü olurum.

yuva yoksa rast gele bir yere yumurta bırakablir bunun dolu yada bos oldugunu anlayamazsiniz en azindan 1 hafta gecmesi gerek

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavru istemiyorsanız yuvalık takmayın. Kızgınlık yumurtası da yapmış olabilir eğer çiftleşme olmadıysa.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
çiftleşme oldu eşi ve çocuğuyla. yani yuvalık takmak istemiyorum, taksam da ayrı bir sıkıntı zaten.
Bakamam derseniz takmamak daha mantıklı.Elma verip,ev sıcaklığı iyiyse banyo yaptırın kızgınlığı alır. Havuç gibi kızıştırıcı şeyler vermeyin

beyyza02

Müdavim
Bakamam derseniz takmamak daha mantıklı.Elma verip,ev sıcaklığı iyiyse banyo yaptırın kızgınlığı alır. Havuç gibi kızıştırıcı şeyler vermeyin
Kusa ara ara elma verin kızgınlık alması için. Kalamar kemiği vitamin eksik etmeyin fazla yıpranmasın yumurta yaparken

dişi bana emanet gelmişti başta sonrasında ise bende kaldı. elimde olsa erkek ve dişiyi asla yan yana getirmezdim, onları çok strese soktuğumyn farkındayım böyle yaparak. ama sürekli yavrularlar ben yuvalık takarsam. dişim son günlerde zaten aşırı gaga taşı kalamar kemiriyordu sanırım çok streslendi. dediklerinizi de uygulayarak durumu atlatmaya çalışacağım. çok teşekkür ediyorum ikinize de, sağ olun.