• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yeni yemini yemiyor

ozlmyldz

Aktif Üye
Merhabalar, 5 aylık erkek muhabbet kuşumu 14 Şubat Pazartesi günü hapşırıkla beraber kusma şikayetiyle veterinere götürdüm. Veterinerin ilk şüphesi gastrit oldu, yazmıştım foruma da. Verdiği ilaçlar;
1. Avisol multivitamin (günde 1 defa 1 damla ağızdan)
2. Suyuna bir damla avisol kekik yağı (günde 1 defa)
3. Mikostatin ilaç (günde 1 defa 1 damla ağızdan)
4. Avisol probiyotik tozu (3 günde bir suyuna karıştırılarak)
Tedaviye ek olarak yem önerdi doktorumuz. Önerisiyle goldwings premium yem aldım. Onun öncesinde garden mix kullanıyordum. Kuşum 2-3 gündür iştahsız. Yem çok az yiyor, yerken de seçerek yiyor. Dün yumurta sarısı verdim onu bile çok sevmesine rağmen az yedi. Daldarısıyla besleniyor resmen en çok onu yiyor şu an. Uçuşu, konuşması, hareketliliği çok iyi bir sorun yok. Ama yemden kesildi kuş sanki bu hiç iyi bir şey değil. Haliyle dışkılama miktarı da azaldı. Korkuyorum, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum 🙏🏻 Son dışkısını ekliyorum.

Son düzenleme:

Aydin E.

Aktif Üye
Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar elbette dönüş yapacaktır size. Kendi yaşadığım tecrübeye istinaden yem değişiklikleri kademeli olarak yapılmalıymış. x yemden y markaya geçerken önce bir süre ikisini karıştırarak devam edip ardından tam olarak değiştirmem gerektiği tavsiye edilmişti. Umarım yaşadığınız sorun bundan kaynaklıdır ve çözümü basittir.

Emre A.

Tutkulu
Merhabalar, 5 aylık erkek muhabbet kuşumu 14 Şubat Pazartesi günü hapşırıkla beraber kusma şikayetiyle veterinere götürdüm. Veterinerin ilk şüphesi gastrit oldu, yazmıştım foruma da. Verdiği ilaçlar;
1. Avisol multivitamin (günde 1 defa 1 damla ağızdan)
2. Suyuna bir damla avisol kekik yağı (günde 1 defa)
3. Mikostatin ilaç (günde 1 defa 1 damla ağızdan)
4. Avisol probiyotik tozu (3 günde bir suyuna karıştırılarak)
Tedaviye ek olarak yem önerdi doktorumuz. Önerisiyle goldwings premium yem aldım. Onun öncesinde garden mix kullanıyordum. Kuşum 2-3 gündür iştahsız. Yem çok az yiyor, yerken de seçerek yiyor. Dün yumurta sarısı verdim onu bile çok sevmesine rağmen az yedi. Daldarısıyla besleniyor resmen en çok onu yiyor şu an. Uçuşu, konuşması, hareketliliği çok iyi bir sorun yok. Ama yemden kesildi kuş sanki bu hiç iyi bir şey değil. Haliyle dışkılama miktarı da azaldı. Korkuyorum, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum 🙏🏻 Son dışkısını ekliyorum.
Kendi yediği önceki yemi tekrar verin dal darı ile takviye yapın.

ozlmyldz

Aktif Üye
Kendi yediği önceki yemi tekrar verin dal darı ile takviye yapın.
Denedim fakat önceki yemini de yemiyor. Yumurta mamasını çok sever başından hiç kalkmazdı iki gündür onu bile çok az yiyip gidiyor. İlaçlardan dolayı iştahsız olabilir mi? Kuşun gün içinde mide bulantısı da oluyor fakat kusmuyor.

Emre A.

Tutkulu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Denedim fakat önceki yemini de yemiyor. Yumurta mamasını çok sever başından hiç kalkmazdı iki gündür onu bile çok az yiyip gidiyor. İlaçlardan dolayı iştahsız olabilir mi? Kuşun gün içinde mide bulantısı da oluyor fakat kusmuyor.
Eğer yemiyorsa elle besleme yapın tedavi boyunca a21 elle besleme maması ve aparatı temin edin. Aparat ile kursağa basarsanız daha iyi olur. Tedavi bitince kademeli olarak yeni yeme geçersiniz. Ben elle besleme mamasının tedaviyi olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gastrit teşhisi ve mikostatin ilaç verilmiş... Bana garip geldi... Mikostatin mantar ilacıdır... İlaçlar verilmeden beslenmesi yapılır çünkü ilaç verildiğinde iştah azalır... Yemi değiştirmesini de anlamadım... Bir kuşta yem değiştirmek risklidir... Ben özellikle hastalık konusunda yorum yapmıyorum çünkü bu konuda bu konuda uzman kardeşlerimiz var... Ama ilaç ve yem konusu bana ters geldi... Vitamin ve probiyotik markaları yeterli mi bilemedim...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Aydin E. Kardeşim belirttiği gibi yem ve mama geçişleri kademeli ve karıştırılarak olmalıdır.. ayrıca kuşunuzu mutlaka kursaktan elle besleme yapmanız gerekiyor 👍 verilen ilaçlar çok hoşuma gitmesede takviye besleme ile ilaçlar etki gösterir

ozlmyldz

Aktif Üye
@Aydin E. Kardeşim belirttiği gibi yem ve mama geçişleri kademeli ve karıştırılarak olmalıdır.. ayrıca kuşunuzu mutlaka kursaktan elle besleme yapmanız gerekiyor 👍 verilen ilaçlar çok hoşuma gitmesede takviye besleme ile ilaçlar etki gösterir
Sizce ilaçları kesmeli miyim bu durumda? Ne yapsam bilemedim açıkçası.

ozlmyldz

Aktif Üye
Eğer yemiyorsa elle besleme yapın tedavi boyunca a21 elle besleme maması ve aparatı temin edin. Aparat ile kursağa basarsanız daha iyi olur. Tedavi bitince kademeli olarak yeni yeme geçersiniz. Ben elle besleme mamasının tedaviyi olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum
Bunu kendim yapamam maalesef.

ozlmyldz

Aktif Üye
Kaşıkla yedirin aparat ile basamazsanız.
Doktoruyla görüştüm az önce o da sizin gibi söyledi. Yumurta mamasını hafif sulandırıp şırınga ile verebilirmişim. Pazartesi kontrolü var tekrar yazacağım. Bu arada mikostatinin iştahsızlık yaptığını pek gözlemlememiş. Yem değişikliğinden dolayı iştahsızlık olabilirmiş şu anda.

Murat Halisdemir

Müdavim
kafesin biraz kuş için rahatlatırsanız sevinirim süs oyuncak gerek yok sultan papağanların tek tünek ve rahat yemek iycek şekilde
yemi suyu yakın olsun kuşa kafes altı biran önce ızgara geç hasta kuş dışkıdan temas oldukca iyleşmesi zor olur
kafes virkon s dezenfektan edin probiyotik verdinizmi hiç ?