• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! KUŞUM YEMLERİ SOYUP BIRAKIYOR, YEMİYOR

rabia1425

Yeni Üye
Birkaç gün önce kuşum kusma hareketi yaparak ağzına tükürük getiriyordu. Şimdi o hareketi yapması geçti ama yemlerin kabuklarını soyup yemiyor. Ekmek salatalık biber falan vermek zorunda kalıyorum. Muhtemelen yem yiyemediği için de hareketsiz ve uyku halinde duruyor. Ne yapmalıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ekmek vermeyin. Yumurta haşlayıp verin yemesini sağlayın. Mümkünse kuşunuzu ve temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz

rabia1425

Yeni Üye
Gaga içinde yara var mı diye açtırıp bakmaya çalıştım ama anlayamadım pek. Sürekli yumurta mı vereceğim yem yememe sebebi ne olabilir? 2 kuşumuz var o da aynı yemi yiyor ve uzun zamandır aynı marka yemi yiyorlar. Çok severek yiyorlardı. Niye böyle yaptı anlamadım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır sürekli değil aç kalmaması için yem yemeye başlayana kadar ekmek yerine haşlanmış yumurta yedirin. Kuş hava akımında kalmış olabilir mi? Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik takviyesi verin. Dördüncü gün tekrar dışkı fotoğrafı ekleyin. Yemesi için daldarı koyun kafesine ve takip edin. Yem yemeyip başka şeyleri yiyorsa yem bayat olabilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Video ekler misiniz

Üst Alt