• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum yemiyor

vedat

Aktif Üye
Dun dışarı salmayi düşünmüyordum kusumu ama kafes içinde hic birsey yedirmedim bir iki kere kafasını sokup yiyor sonra yemiyor bende belki dışarıda yer diye saldım ama yemedi dışarı çıkarken çok az yedi bizden mi yemiyor diye düşünerek bırakıp çıktım 8 de geldiğimde tek birsey yemişti. Bugun kafesten hic çıkarmadım yemek yesin diye sabahtan beri yediği yem sayısı 20 yi geçmez normal mi? Tam yemeye başlıyor bir ses çıkıyor ve bir daha yemiyor.

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba kuşunuz ne kadar süredir sizinle beraber ? Eve yeni gelen kuşlarda yem yememezlik olabilir 1 2 güne alışır ama merak etmeyin kafese dal darı var ise asın o siz görmeden yiyecektir .

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dışkı resmini atabilir misiniz

vedat

Aktif Üye
Diski bu kadar yapti sabahtan beri yedikleri de gordugunuz o kadar yedi

vedat

Aktif Üye
Merhaba kuşunuz ne kadar süredir sizinle beraber ? Eve yeni gelen kuşlarda yem yememezlik olabilir 1 2 güne alışır ama merak etmeyin kafese dal darı var ise asın o siz görmeden yiyecektir .
3 hafta oldu bir kaç gündür kafesten çıkarıyoruz ve çıkardığımız da bazen çığlık atar gibi ses çıkarıyor tüm perdeleri kapatıp çıkardım daha az öyle ama devam ediyor. Dun ve bugun zorla birseyler yedirmeye çalıştım yemek istiyor tam yemeye başlıyor bir ses duyuyor birsey oluyor yemiyor ilk geldiğinde böyle değildi geldikten ertesi günü kendi yemeye başladı. Dun 5 saat yoktum yemligin yanına bile gitmemiş geldim zorla birseyler yedirmeye çalıştım biraz yedi ama bugun yine ayni

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
3 hafta oldu bir kaç gündür kafesten çıkarıyoruz ve çıkardığımız da bazen çığlık atar gibi ses çıkarıyor tüm perdeleri kapatıp çıkardım daha az öyle ama devam ediyor. Dun ve bugun zorla birseyler yedirmeye çalıştım yemek istiyor tam yemeye başlıyor bir ses duyuyor birsey oluyor yemiyor ilk geldiğinde böyle değildi geldikten ertesi günü kendi yemeye başladı. Dun 5 saat yoktum yemligin yanına bile gitmemiş geldim zorla birseyler yedirmeye çalıştım biraz yedi ama bugun yine ayni
Merhaba, kızıl darı verin, aspur ve yulaf, kafes zeminine yemi tabağa koyup verin,

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence siz görmeden yiyor bu yavrucak. Çünkü dışkılar formunda ve açlık dışkısı değil. Ense damlası yaptırın yakın zamanda.

vedat

Aktif Üye
Yeminde herşey var, fakat kızıl darıyı dalından zevkle yiyorlar🤲, aspur, yulaf, kızıl darı çabuk kırılıyor😊🤲
Maydanoz verdim yedi 🤲🤲🤲 arkasından da dari yem herseyi yedi 🤲 su icti.
Banyo yaptırmaya çalıştık aşırı kaşınıyor yaa sebebi bitlenmesi mi yikanmamis olması mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Meyve falan yediremiyorum takviye yem vermelimiyim pelet yemler varmış sanırım 🤔🙂
Doğalı tercih edin lütfen 😊🐦🤲
Tohum meyve sebze yetmediği yerde takviyelerimiz var
Pelet yem kullandım, dışkısı kırmızı çıktı, buda boya olduğunun işaretidir
Ayrıca bildiğiniz kedi maması gibi preslenmiş tavsiye etmiyorum

zynpp.

Paylaşımcı
Meyve falan yediremiyorum takviye yem vermelimiyim pelet yemler varmış sanırım 🤔🙂
Bilmediği için mi yemiyor korkuyor mu ? Korkuyorsa kafese asın dursun üstune sevdiği tohumlardan serpin gelip tadına bakicaktır.Zorlarsaniz hisseder ürktugu için hiç yemez.Bu bıdıkların ufak tefek olduğuna bakmayın çok akıllılar.

vedat

Aktif Üye
Bilmediği için mi yemiyor korkuyor mu ? Korkuyorsa kafese asın dursun üstune sevdiği tohumlardan serpin gelip tadına bakicaktır.Zorlarsaniz hisseder ürktugu için hiç yemez.Bu bıdıkların ufak tefek olduğuna bakmayın çok akıllılar.
Akilli oldugu kesin baya hatta zorlamadim hic yemligine nar koydum elma koydum mandalina koydum ama hiç ısırık görmedim.

Üst Alt