• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yemek yemiyor

Yprkarfggl

Yeni Üye
Merhaba kuşum yemek yemiyor su içmiyor kafesin köşesinde duruyor hiç hareket etmiyor. Yardımcı olun lütfen

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba kuşum yemek yemiyor su içmiyor kafesin köşesinde duruyor hiç hareket etmiyor. Yardımcı olun lütfen
Durumu kötü görünüyor, elle besleme yapın hemen daha sonra ne zamandır böyle olduğunu, dışkı fotoğrafını, yiyecek olarak vitamin olarak ne verdiğinizi kısaca özetleyiniz

Yprkarfggl

Yeni Üye
Bir süredir eşimin annesinde kalıyordu. Sabahtan beri böyleymiş. Vitamin kullanılmamış. Yem olarak büyük renkli parçalı yem veriliyormuş. Dışkı yok denilecek kadar az ishal değil şuan fotoğraf atamıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elle besleme yapın denildiği gibi bide cereyanda mi kaldı hayvan? Tunekte durmuyor mu? Cinsiyet nedir? böyle vakalar genelde yumurta sıkışması belirtisi ve cereyanda yani çarpılma

Bahar Y.

Müdavim
Şırınga varsa elinizde, şuanlık yumurta sarısını muhallebi kıvamına getirerek yavaş yavaş sıkın ağzından, a21 elle besleme maması temin ediniz ve eğer normal şırıngayla yemezse veya sizi çok zorlarsa a21 mama şipariş ederken besleme aparatıda isteyin direkt kursağa basarsınız mamayı

Yprkarfggl

Yeni Üye
Elle besleme yapın denildiği gibi bide cereyanda mi kaldı hayvan? Tunekte durmuyor mu? Cinsiyet nedir? böyle vakalar genelde yumurta sıkışması belirtisi ve cereyanda yani çarpılma
Ceryanda mı kaldı bilmiyorum şuan bende kalmıyor. Cinsiyeti erkek. Evet tünekte durmuyor ve tüy döküyor

Yprkarfggl

Yeni Üye
Şırınga varsa elinizde, şuanlık yumurta sarısını muhallebi kıvamına getirerek yavaş yavaş sıkın ağzından, a21 elle besleme maması temin ediniz ve eğer normal şırıngayla yemezse veya sizi çok zorlarsa a21 mama şipariş ederken besleme aparatıda isteyin direkt kursağa basarsınız mamayı
Yarın söylediklerinizi alacağım. Yumurta çiğ olacak dimi doğru anladım? kuşumun yaşama şansı yok mu çok korkuyorum

Bahar Y.

Müdavim
Yarın söylediklerinizi alacağım. Yumurta çiğ olacak dimi doğru anladım? kuşumun yaşama şansı yok mu çok korkuyorum
Yaşama şansı yok diyemem tabi ki ben haşa, sanki soğuk almış gibi görünüyor Şehmus abiminde dediği gibi, kesin emin miyiz hava akımında kalmadığından

Yprkarfggl

Yeni Üye
Tamam çok teşekkür ederim umarım iyileştiririm

Bahar Y.

Müdavim
Bu arada suyuna gerwit multivitamin ekleme şansınız varsa çok iyi olur

Yprkarfggl

Yeni Üye
Tamam çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz inşallah iyileşimce de fotoğraf atarım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayvan üşümüş solunum sıkıntıı var mı gözlemlediniz mi kuyruğunda sekme nefes alırken ses vs geliyor mu ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlk olarak önerim kuşlar için elektrolit kullanmanız halsizliğine susuzluğuna iyi gelecektir. Sonrasında kuşta ishal varsa Avidiar yada Vitaform kullanabilirsin. İlaç olarak önereceğim bunlar. 1-1,5 hafta kullan hayvanada el beslemesi yap 3 günde hafif toparlar 1 haftada iyileşir suyunada avisol plus ilaç alıp kat tedavi bittikten sonra. Hastalığı yendiğinde direnç oluşturmak için ve tekrar hastalığın nüksetmemesi için havuç yumurta vs yedir birazda doğal vitamin protein alsın. Ara arada buğday çimlendirme öneririm hayvanların sindirimini düzenleyici direnç ve bağışıklık arttırıcı etkisi vardır ama son dedikleirmi hastalıktan sonra yap . Geçmiş olsun🙏🏻