• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum yemek yemiyor, su içmiyor ve çok hızlı nefes alıp veriyor

melike321

Yeni Üye
Kuşum yemek yemiyor, su içmiyor ve çok hızlı nefes alıp veriyor.
Ogleden itibaren limonlu ve sarmisakli su icirdim belirli araliklarla, aksam da elimden yem verdim cok az yedi,
Haslanmis patates ve yumurta sarisi yedirmeye calistim yemedi,
Hareket etmesinde bir anormallik yok sadece cok fazla kilo verdi,
Kursagini kontrol ettim ama yemler gozukmuyor, yemek yemediginden dolayi da olabilir dusunuyorum buna ragmen kursak mantari oldugundan suphelendigim icin agzina 2 damla mikostatin verdim

Dun diski rengi normal ve guzel gozukuyordu kapali yesildi kivami normaldi, daldaridan yedigini de gordum
Ama bugun hicbir sey yemedi, zaten cok kilo kaybettigi icin cok endiseleniyorum
Ortada hicbir sey yokken hizli nefes alip veriyor ve her elime alip bir sey vermeye calistiktan sonra stresten hizli nefes alip vermeye basliyor sonunda ölücek diye korkuyorum.

fotoda bugunun diskisi mevcut:

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tek dışkıyla birşey söylemek zor yavrunuzun güncel videosu yandan kuyrukta gözükecek şekilde, fotoğrafı ve altına beyaz temiz peçete serip güncel birikmiş dışkı resimlerini ekleyin lütfen. Şuan için limon sarımsak bunları kesin. Hiç birşey yemiyorsa kursaktan el besleme yapılması gerekir acilen. Elinizde zeolit tozu ve el besleme maması var mı? Kullandığınız takviye, vitaminler nelerdir? Kursak mantarı sadece yemediği için mi kanaat getirdiniz? Kusma salya koku var mı? Şuan için bir şey vermeyin neden belli olduktan sonra tavsiyelere göre ilaç kullanın. Video, fotoğraf ve sorulara cevap yazarsanız arkadaşlarımız daha hızlı ve net dönüşler sağlayacaktır.

Eğer vakit kaybetmek istemiyorsanız ve durumu ciddiyse zaman kaybetmeden kanatlı uzm Vetform Gözde hocayla irtibata geçebilirsiniz

Vetform Veteriner Alternatif Tıp Merkezi
Veteriner hekimlerimiz
Gözde Çetin Kasap
Seçkin Kasap
Adres ve telefon
Kemerburgaz CAD. No:25 Kağıthane/İSTANBUL
+90 506 611 12 23

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kuşum yemek yemiyor, su içmiyor ve çok hızlı nefes alıp veriyor.
Ogleden itibaren limonlu ve sarmisakli su icirdim belirli araliklarla, aksam da elimden yem verdim cok az yedi,
Haslanmis patates ve yumurta sarisi yedirmeye calistim yemedi,
Hareket etmesinde bir anormallik yok sadece cok fazla kilo verdi,
Kursagini kontrol ettim ama yemler gozukmuyor, yemek yemediginden dolayi da olabilir dusunuyorum buna ragmen kursak mantari oldugundan suphelendigim icin agzina 2 damla mikostatin verdim

Dun diski rengi normal ve guzel gozukuyordu kapali yesildi kivami normaldi, daldaridan yedigini de gordum
Ama bugun hicbir sey yemedi, zaten cok kilo kaybettigi icin cok endiseleniyorum
Ortada hicbir sey yokken hizli nefes alip veriyor ve her elime alip bir sey vermeye calistiktan sonra stresten hizli nefes alip vermeye basliyor sonunda ölücek diye korkuyorum.

fotoda bugunun diskisi mevcut:
Geçmiş olsun, anın videosunu yükleyebilir misiniz video için site ; Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable

Dışkı sürekli böyle mi ?

melike321

Yeni Üye
Tek dışkıyla birşey söylemek zor yavrunuzun güncel videosu yandan kuyrukta gözükecek şekilde, fotoğrafı ve altına beyaz temiz peçete serip güncel birikmiş dışkı resimlerini ekleyin lütfen. Şuan için limon sarımsak bunları kesin. Hiç birşey yemiyorsa kursaktan el besleme yapılması gerekir acilen. Elinizde zeolit tozu ve el besleme maması var mı? Kullandığınız takviye, vitaminler nelerdir? Kursak mantarı sadece yemediği için mi kanaat getirdiniz? Kusma salya koku var mı? Şuan için bir şey vermeyin neden belli olduktan sonra tavsiyelere göre ilaç kullanın. Video, fotoğraf ve sorulara cevap yazarsanız arkadaşlarımız daha hızlı ve net dönüşler sağlayacaktır.

Eğer vakit kaybetmek istemiyorsanız ve durumu ciddiyse zaman kaybetmeden kanatlı uzm Vetform Gözde hocayla irtibata geçebilirsiniz

Vetform Veteriner Alternatif Tıp Merkezi
Veteriner hekimlerimiz
Gözde Çetin Kasap
Seçkin Kasap
Adres ve telefon
Kemerburgaz CAD. No:25 Kağıthane/İSTANBUL
+90 506 611 12 23
Kursak mantari oldugunu dusunmemin sebebi yakin zamanda kafesteki diger kusumu kaybettim (dun), veterinere goturdugum zaman bana kesin bir sey soylemedi fakat kusta agiz kokusu vardi, bana suan hayatta olan kusumda benzer problemler cikabilecegini, dikkat etmemi soyledi. Vitamin olarak multiplus multivitaminden suyuna karistirdim ama su icmedi gun boyu, bunun disinda takviye yapmadim yakin zaman icerisinde. Kusum yavru degil, emin olmamakla birlikte 3 yasindan buyuk.
Elimde zeolit tozu ve el besleme mamasi yok, dun daldari yedi ve normal gunlerdeki gibi konustugunu gordugumden yalniz bugun aktif olarak bir seyler yapmaya calistim.

Dunun ve bu gecenin diski fotograflarini ve kusun yandan fotograflarini ekliyorum, dunun diskisindaki sari diski olen kusuma ait, yesil diski onun diskisi.
Agzinin kenarlarinin islak olmasi siringayla su ve ilac vermeye calistigimdan dolayi.
Suan video olarak bu var, kursaklarini kontrol ettigim icin tuyleri islandi normalde hep kuru.
2. videoyu yeni cektim

Son düzenleme:

melike321

Yeni Üye
Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hangi Veterinere gittiniz kanatlı uzmanımıydı? Öncelikle benim tavsiyem diğer kuşunuzu hastalıktan kaybettiyseniz kafeste ki tüm herşeyi tünek, suluk, yemlik vs kafesde dahil virkon s ile dezenfekte ederek yıkayın virkon s yok ise çamaşır suyunda bekletip yıkayıp iyice durulayın kurutun. Entrobac Probiyotik, gerwit Multi vitamin ve bt amin forte b vitamini temin edin. Hatta zeolit tozunu da alın. Bu dediklerim takviye malumunuz dirençlerini yüksek tutmak adına yaşamları boyunca kullanmaları gerekli. Ürünleri mamaist ten temin edebilirsiniz. Yemeden kesilmesi streste yapmış olabilir çünkü diğer kuş çok yeni ayrıldı yanından. Siz yinede yeme içmeyi takip edin dışkılarınıda. Duruşunda problem göremedim dışkılar çok sorunlu değil ama yinede diğer bilgili arkadaşlarımın yorumlarını da bekleyin derim. @Mustafa27 @Aslı Ö. @Kübra Ö. @Semiha S.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hangi Veterinere gittiniz kanatlı uzmanımıydı? Öncelikle benim tavsiyem diğer kuşunuzu hastalıktan kaybettiyseniz kafeste ki tüm herşeyi tünek, suluk, yemlik vs kafesde dahil virkon s ile dezenfekte ederek yıkayın virkon s yok ise çamaşır suyunda bekletip yıkayıp iyice durulayın kurutun. Entrobac Probiyotik, gerwit Multi vitamin ve bt amin forte b vitamini temin edin. Hatta zeolit tozunu da alın. Bu dediklerim takviye malumunuz dirençlerini yüksek tutmak adına yaşamları boyunca kullanmaları gerekli. Ürünleri mamaist ten temin edebilirsiniz. Yemeden kesilmesi streste yapmış olabilir çünkü diğer kuş çok yeni ayrıldı yanından. Siz yinede yeme içmeyi takip edin dışkılarınıda. Duruşunda problem göremedim dışkılar çok sorunlu değil ama yinede diğer bilgili arkadaşlarımın yorumlarını da bekleyin derim. @Mustafa27 @Aslı Ö. @Kübra Ö. @Semiha S.
Hocamıza katılıyorum 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Arkadaşıma katılıyorum bende.

Üst Alt