Muhabbet kuşumu dün öğle sonrası saatleri aldık, yani 23 nisan günü saat 14.00-15.00 gibi. Kuşum daha yavru, 1 aylık tahminen. Kuşum yem kıramıyor, üç tane kuş aldığımız için özellikle bu kuşun yemediğini fark etmemiştim. Bugün hepsini ayrı kafese alınca fark ettim ki bu kuş yem kıramıyor, yani 23 nisandan şimdiye dek yemek yemedi. Bunu 1 saat önce fark ettim, yemin kabuğu damağına yapıştı sanırım sürekli ağzını açıp kapayarak tık tık yapıyor saniyede 2-3 defa ben de korkup hemen önünden yemi aldım ve 1tk haşlanmış yumurta beyazı, 1 tk salatalık rendesi ve 1 çay kaşığı kadar ekmek ufalayıp koydum yemek kabına, ağzını hala tak tak yapıyor ama büyük ihtimalle o kabuk ağzından çıkınca yemeğe yumulacak diye düşünüyorum, yemin kabuğunu kırmaya çalışırken onu gördüm ve o andan sonra taktak yapmaya başladı gagasıyla, eğer kuşum bu önüne koyduğum şeyleri yerse riski var mı çok korkuyorum yarın hemen sabahtan gidip kabuksuz yavru kuş yemi alıcam ona bişey olmasını istemiyorum şuan hala o önüne koyduğum yeni yemeğe ellemedi, bazenleri öğürme hareketi yapıyor dilini dışarı çıkartıp sizce o şuan önüne koyduğum şeyleri yerse bir şey olur mu daha 1 aylık diye düşünüyorum ama 3.5 haftalık falanda olabilir petshop 1 aylık diye verdi ama güvenmiyorum