• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum yemeği sindiremiyor

sorgu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sindirilmemiş yem dışkılama
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ara 2025
Daha yeni kursak mantarı tedavisi bitti ve tekrardan hasta oldu sanırım. 2 tane ishalli kaka gördüm az önce hemen sonrasında da sindirilmemiş yemli sulu kaka yaptı açık yeşil ishaldekiler gibi. Evde bağırsak yardımcısı çinkolu bir takviye var bir damla olarak versem mi onu günde veya polivit? sizce napmalıyım

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi ve durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Kafesinde grit kumu mevcut mu, probiyotik kullanıyor musunuz var ise takviyeleriniz nelerdir?

sorgu

Yeni Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi ve durumunun gözükeceği bir video eklermisiniz. Kafesinde grit kumu mevcut mu, probiyotik kullanıyor musunuz var ise takviyeleriniz nelerdir?
1 haftadir bi şey vermiyorum polivit biraz rahatsız etti onu kumu yok probiyotik değil de easydrop çinkolu bağırsak düzenleyici var elimde birkaç fotoğraf çektim öyle yapıp. onun dışında her şey yolunda kusma olduğunu düşünmüyorum idrarla beraber çıkmış gibi o 3-4 yem fotoğraftaki. bu 2. oluşu sabah da gördüm bi tane temizlemeden önce.

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Grit kum alıp düzenli kullanın kafesinde ayrı bir kapta sürekli bulunsun kursak mantarı tedavisi gördüğü için prozim probiyotik temin edip 3 gün üst üste verin 4. gün taze su günü tekrar dışkı paylaşın. Dışkılar çok problemli durmuyor ama kusma yada öğürme hareketi var mı bir videosunu eklermisiniz.

sorgu

Yeni Üye
Grit kum alıp düzenli kullanın kafesinde ayrı bir kapta sürekli bulunsun kursak mantarı tedavisi gördüğü için prozim probiyotik temin edip 3 gün üst üste verin 4. gün taze su günü tekrar dışkı paylaşın. Dışkılar çok problemli durmuyor ama kusma yada öğürme hareketi var mı bir videosunu eklermisiniz.
hayır hiçbir şey yok olsa fark ederdik sanırsam grit kumu bulmaya çalışabilirim ama internetten temin etmem pek mümkün değil. grit kum ne işe yarıyor ve kuş bununla ne yapması lazım açıklayabilir misiniz? muhabbet kuşları için gerek olmadığı söylenmişti bana hatta bazen zarar bile verebiliyormuş. easydrop kullansam işe yaramaz mı?

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Amaç tohum ve besinlerin sindirimine yardımcı olmaktır. Grit kum sayesinde besinler parçalanır ve sindirilir. Siz ayrı bir kapta kafesinde sürekli bulundurun o zaten ihtiyacı kadarını tükecektir. Gerek olmadığı ve zarar veriyor diyenlere bir şey demek isterdim ama neyse taşlıkta yada kursak ile ilgili bir sorun sıkıntı yoksa tüketebilir tane tam tohum tüketen tüm kuşlar kum tüketmektedir.

sorgu

Yeni Üye
Amaç tohum ve besinlerin sindirimine yardımcı olmaktır. Grit kum sayesinde besinler parçalanır ve sindirilir. Siz ayrı bir kapta kafesinde sürekli bulundurun o zaten ihtiyacı kadarını tükecektir. Gerek olmadığı ve zarar veriyor diyenlere bir şey demek isterdim ama neyse taşlıkta yada kursak ile ilgili bir sorun sıkıntı yoksa tüketebilir tane tam tohum tüketen tüm kuşlar kum tüketmektedir.
ya biz vitaminleri kursağı tahriş olduğundan bıraktık bi süre maşum kursak mantarından sonra. şimdi bunu vermek fazla gelip tekrar bi şey yapmaz değil mi? 8 aylık kuşum ve marka olarak ne önerirsiniz bi değişiklik yaratıyor mu markası veya türü? daldarı veya marul gibi yeşillikler iyi gelir mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Versele laga veya garden mix alabilirsiniz. Olmaz mantar hastalığı atlatması başka bir şey de kursağı neden tahriş oldu?

sorgu

Yeni Üye
Versele laga veya garden mix alabilirsiniz. Olmaz mantar hastalığı atlatması başka bir şey de kursağı neden tahriş oldu?
ya bilmiyorum açıkcası ondan tam emin değilim yemini sade alıyoruz açıktan seviyor biraz tozluydu onu temizleyince geçti zaten ama polivit içiriyordum haftada 1 öyle iyi gelir demişti veteriner araştırınca kuşların kursağını rahatsız ediyormuş ben de 1 haftadır bi şey vermiyorum iyice kendine gelsin diye ki çok şükür kendine geldi iyice kilosu da yerine geldi :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ya bilmiyorum açıkcası ondan tam emin değilim yemini sade alıyoruz açıktan seviyor biraz tozluydu onu temizleyince geçti zaten ama polivit içiriyordum haftada 1 öyle iyi gelir demişti veteriner araştırınca kuşların kursağını rahatsız ediyormuş ben de 1 haftadır bi şey vermiyorum iyice kendine gelsin diye ki çok şükür kendine geldi iyice kilosu da yerine geldi :)
Merhaba geçmiş olsun
Kapalı paket yem alın lütfen,
Hijyen çok önemli ve kuşunuz rahatsız
Grit kum faydalıdır petshoptan alabilirsiniz
Kursağı tahriş etmez bilakis sindirir

sorgu

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Kapalı paket yem alın lütfen,
Hijyen çok önemli ve kuşunuz rahatsız
Grit kum faydalıdır petshoptan alabilirsiniz
Kursağı tahriş etmez bilakis sindirir
Merhaba Gold Wingsin sade yem ve kuş kumundan aldım sizce iyi midir ne düşünüyorsunuz? miktar ve süreklilik olarak ne yapmam lazım acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba Gold Wingsin sade yem ve kuş kumundan aldım sizce iyi midir ne düşünüyorsunuz? miktar ve süreklilik olarak ne yapmam lazım acaba?
Merhaba
Grit kum mu?
Sade yem nasıl? Fotoğraf paylaşır mısınız lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba yem bu. kumun arkasında yemlige 1 cay kasıgı atılması yazıyordu kullanım talimatlarında. bilmiyorum tam olarak
Yemi verebilirsiniz daha sonra versele laga, garden mix veya vitakraft da tavsiye ederim
Kum beyaz mineralli kum ise iade edin grit kum ile değiştirin lütfen

sorgu

Yeni Üye
Yemi verebilirsiniz daha sonra versele laga, garden mix veya vitakraft da tavsiye ederim
Kum beyaz mineralli kum ise iade edin grit kum ile değiştirin lütfen
e nasıl beyaz mineralli olduğunu anlayacağım? arkasında hem tbaan kullanımı ile ilgili hijyeniktir, hem de az önceki dediğim gibi yem kabına 1 çay kaşığı atabilirsiniz diyor. napcam?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
e nasıl beyaz mineralli olduğunu anlayacağım? arkasında hem tbaan kullanımı ile ilgili hijyeniktir, hem de az önceki dediğim gibi yem kabına 1 çay kaşığı atabilirsiniz diyor. napcam?
önünü atar mısınız

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
attım yukarıda var bakarsanız
Bu kristal yani beyaz olarak biliyorum direk açmadan iade edin ve Demet ablanın dediği ürünlerden birini alın. Yemi kullanabilirsiniz ancak bir dahakine gold wings premium olanı alın onu tavsiye ederim koyu yeşil paketlidir.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Grit kum bu iyi olan

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Bu kristal yani beyaz olarak biliyorum direk açmadan iade edin ve Demet ablanın dediği ürünlerden birini alın. Yemi kullanabilirsiniz ancak bir dahakine gold wings premium olanı alın onu tavsiye ederim koyu yeşil paketlidir.
Grit kum değil mi ya biri daha atmıştı forumda içini gritti internetten de baktım.