• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yem yemiyor

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
Sultan papağanımı 10 gün önce aldım gögüs kemiğinin sivriliğini hissediyorum devamlı uyuyor çekirdek kabuklarını görüyorum ama kursağı bomboş.sanırım yiyemiyor başka yemde yemiyor. Kakası katı kakanın altında ıslaklık oluyor. Kafesin tabanında da uyuduğu zaman oluyor bazen. Ne yapmalıyım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Eğer aç ise şuan kuş A21 elle besleme mamanız varsa onunla besleyin yoksa acil olarak haşlanmış yumurta sarısını ve mısır unu veya bisküvi ile sıcak su ile açtırıp yoğurt kıvamına getirip ılıyınca kaşık ile yedirin.

EnesGenç

Eski Forumcu
Benim bildiğim göğüs sivriligi kursak mantarinin son evresi diye biliyorum. Ustadlar ilaç konusunda yardımcı olacaktır

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sultan papağanımı 10 gün önce aldım gögüs kemiğinin sivriliğini hissediyorum devamlı uyuyor çekirdek kabuklarını görüyorum ama kursağı bomboş.sanırım yiyemiyor başka yemde yemiyor. Kakası katı kakanın altında ıslaklık oluyor. Kafesin tabanında da uyuduğu zaman oluyor bazen. Ne yapmalıyım
Fotoğraf bekliyoruz.

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
Ben konuştukça yada ses duyunca bazen kafasını sallıyor rahatsız olduğundan mıdır yoksa başka bir sorun mu var acaba?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
sohbet etmek istiyordur papaganlar taklitçidir

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
Fotoğrafları yükledim bi sorun var mı bakar mısınız?dün yulaf dal darı aldım onları severek yiyor. Sadece dal darı yulaf çekirdekle beslenmesi sıkıntı yaratır mı? yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
5 dk arayla bu şekilde dışkıladı kabarma ve uyuklama devam ediyor papağanım sadece çekirdek dal darı ve yulaf yiyor.şimdi ilaç almaya gideceğim. Koksidiyoz tedavisi mi uygulamam gerekiyor lütfen acil yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
5 dk arayla bir normal bir kez ishal yapması normal mi? tüy dökmüyor yeni tüyleri çıkıyor ama keyifsiz anlamadım. Cevap veren herkese teşekkür ederim

Murat Halisdemir

Müdavim
kafesin biraz kuş için rahatlatırsanız sevinirim süs oyuncak gerek yok sultan papağanların tek tünek ve rahat yemek iycek şekilde
yemi suyu yakın olsun kuşa kafes altı biran önce ızgara geç hasta kuş dışkıdan temas oldukca iyleşmesi zor olur
kafes virkon s dezenfektan edin probiyotik verdinizmi hiç ?

Murat Halisdemir

Müdavim
kafes hiç uygun deil sultan papağan için bilgin olsun dostum muhabbet kuşu kafesi haliba sultan büyüktür muhabbete göre
kanat açması lazım kuşun egzersiz yapması lazım kuş çok alanı daraltmışsın söylüyüm

Murat Halisdemir

Müdavim
Kuş kaç aylık aldığınız üretici bilgi verdimi besleme nasıl yaptını yem kırıyomu kuş alırsan kuş hakkında detaylı bilgileri alın lütfen
bu kuşa önüne kızıl daldarı koy hasta onu iyebilir şuan düzelene kadar eğer onuda yemiyo A21 el besmele geçmeniz lazım
ama tedavi süreç başladın biran önce kuş kursak mantarı olabilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yukarıda @Fearm2 arkadaşin belirttiği gibi Kuş aç yeterince beslenmiyor öncelikle besleyin sonrasında kızıl daldari ve aspur verin birde iyi bir karışım yem alın versele laga,garden mix veya Gold wings olabilir günde üç kez elle besleme yapın ve hergun durumunu takip edelim dışkı resmi görelim

Ozgekaraarslan

Yeni Üye
Probiyotik hiç kullanmadım vitamin kullanıyordum onuda hergün kullanılmaması lazımmış azalttım. Bana aldığımda 70 günlük demişlerdi. Şimdi 3 aylık oldu. Şimdide kusar gibi yapıyor. günde bir iki kez görüyorum. Kabarması biraz azaldı dediklerinizi yapıyorum teşekkür ederim.kakasının rengi neden böyle açık renk olur normal mi?

Ekli dosyalar

Murat Halisdemir

Müdavim
Özge hanim vitamin çok fazla verirseniz kuş kusar pazartesi vitamin verdiysen 2 gün temiz su verin lütfen arka arkaya vitamin vermek kuşunuzda ağır gelcektir yemle beraber kusabilir lutfen çok sık vermeyin haftada 2 gün 100ml 5 6 damla yeterli 50ml 3 damla

Murat Halisdemir

Müdavim
Kaka rengi vitaminden olabilir vitamin düzenli uygularsanız görceksiniz kuşunuz hemen duzelcektir kakası probiyotik elinizde varmı şuan ?

Murat Halisdemir

Müdavim
Gelene kadar normal düzende devam et vitamin ara ver her gün verilmez zaten bilgin olsun düzelir 👍

Üst Alt