• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yem yemiyor kabarık uyuyor

Humavii

Yeni Üye
Merhaba 2022 Nisan ayından beri beslediğimiz dişi bir muhabbet kuşumuz var. Dün keyfi çok iyiydi güzel güzel öttü bize hatta. Ama tüy dökme döneminde şimdi yeni başladı baya kafesin her tarafı tüy yani.

Bugün sabahtan beri uyudu kafasını arka tüylerine gömüp sadece su içti yem yemedi dal darısı yer onu attım onları da yemedi. Yem yemiyor dal darısını uzatıyorum bakmıyorı bile. Boynunu uzatarak ağzının içinden etrafa yem atıyor gagasının kenarında da yem topaklarını gördüm.Kafesinin altında topak bir şekilde yemleri gördüm Video ve resimlerini alta koyuyorum. Ne yapmam gerekiyor dokunmaya çalıştım ısırmaya kalktı ayak gerdirme hareketini yaptığını da gördüm tepkisi var. Hatta şu an su içmeye gitti suyundan aldı sonra kafesinin altındaki dal darısından yemeğe gitti alta gitmesiyle yukarı çıkması bir oldu yemeden yukarı çıktı en üst tüneğinde kabarık bir şekilde uyumaya başladı şu an yardım eder misiniz ne yapmam lazım kuş yemek yemiyor

Dal darısı bile yemediği video

Kustuğu videolar

Watch unnamed | Streamable

Şu anki hali

Son düzenleme:

Humavii

Yeni Üye
Şu anki hali

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Poposunu kontrol edin şişmi lise sert mi.? Porbiyotik verin. Yem yemezse el besleme yapın mutlaka.

Humavii

Yeni Üye
@Semiha S. hocam baktım düz yani bi şişkinlik hissetmedim elimde tutarken elimle yem vermeye çalıştım almadı probiyotik olarak ne önerirsiniz bu arada dal darısını ağzına sokmaya çalışıyorum almıyor yemiyor atıyor onun videosunu da atıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Semiha S. hocam baktım düz yani bi şişkinlik hissetmedim elimde tutarken elimle yem vermeye çalıştım almadı probiyotik olarak ne önerirsiniz bu arada dal darısını ağzına sokmaya çalışıyorum almıyor yemiyor atıyor onun videosunu da atıyorum

Elinizde yoksa Entrobac probiyotik ve zeolit tozu edinin. Mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Sitede yoksa WhatsApp hattına yazın yardımcı olurlar.

Humavii

Yeni Üye
Elinizde yoksa Entrobac probiyotik ve zeolit tozu edinin. Mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Sitede yoksa WhatsApp hattına yazın yardımcı olurlar.
@Semiha S. tamamdır hocam geri dönüşünüz için teşekkür ederim bir şey daha söyleyecektim hocam hiçbir şekilde yem yemiyor su içiyor ama yeme bakmıyor bile. bu beni KORKUTUYOR hocam. hep yediği yemdi ne oldu da böyle yaptı anlamadım dal darısı da yemiyor ağzına kadar tutuyor BAKMIYOR BİLE. Forumda biraz gezinince açık yerdeki yemlerden yenilmemesi gerektiğini anladım paketli yemlerin olması lazımmış oysaki 4 senedir hep aynı yemi yiyor açıktan çuvalın içinden doldurulup aldığım yemdi. Yarın ilk işim yemini değiştirmek olacak ama onu da yemez diye endişeliyim çünkü dal darısını bile yemiyor. Şimdi yine kafasını arkasına gömüp uyumuş. Nereye kadar yem yemeyebilir yani. Bu arada ona hangi yemi alayım hocam

Humavii

Yeni Üye
@Semiha S. Hocam dediğiniz probiyotik bu mu? Nasıl kullanılr peki hocam, suyunda kaç saat kalıyor

1783104282397.png

Facia0101

Paylaşımcı
@Semiha S. tamamdır hocam geri dönüşünüz için teşekkür ederim bir şey daha söyleyecektim hocam hiçbir şekilde yem yemiyor su içiyor ama yeme bakmıyor bile. bu beni KORKUTUYOR hocam. hep yediği yemdi ne oldu da böyle yaptı anlamadım dal darısı da yemiyor ağzına kadar tutuyor BAKMIYOR BİLE. Forumda biraz gezinince açık yerdeki yemlerden yenilmemesi gerektiğini anladım paketli yemlerin olması lazımmış oysaki 4 senedir hep aynı yemi yiyor açıktan çuvalın içinden doldurulup aldığım yemdi. Yarın ilk işim yemini değiştirmek olacak ama onu da yemez diye endişeliyim çünkü dal darısını bile yemiyor. Şimdi yine kafasını arkasına gömüp uyumuş. Nereye kadar yem yemeyebilir yani. Bu arada ona hangi yemi alayım hocam
Yemi mamaistten alın, sitede whatsapp numarası var. Oradan yazarsanız yem, vitamin, probiyotik konusunda şehmuz bey yardımcı olur. Açık yemler hatta daldarı dahi maalesef bazen kuşlarda sorunlara yol açıyor.

Humavii

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için iletişime geçeceğim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence kuşu egzotik veteriner kliniğinden biri görse iyi olur. Kursak mantarı olma ihtimali var.

Humavii

Yeni Üye
Bence kuşu egzotik veteriner kliniğinden biri görse iyi olur. Kursak mantarı olma ihtimali var.
@Aslı Ö. Hocam bu videoları çekerken yaptı bu boğazından yem atma hareketini başka görmedim. Şu anda dal darısı yiyor ama hâlâ yem yemiyor. Su içiyor ağzımızdan bir şeyler yiyor. Kabarıklığı da biraz gitti hali kötü değil ama normal yeminden yemiyor. Dediğiniz egzotik veteriner olmayabilir yaşadığım şehirde araştırıcam. Hocam bu arada verilmesi gereken @Semiha S. hocamızın dediği probiyotik bu mu ?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet probiyotik bu. Kuşta mantar varsa destekleyici için entrobactan ziyade kanatlıoil markası prozim plus daha uygun olur. Ama şuan da probiyotik ile olacak iş değil. Kuş için vakit kaybetmeyin kursak mantarı ise hızla ilerler bazı şeyler için vakit geç olmasın.

Humavii

Yeni Üye
@Aslı Ö. Hocam bu boğazdan yem atma dışında başka belirtileri var mı kursak mantarının? Çünkü o videolardaki hareketi bugün yaptığını görmedim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılarda istenilen düzeyde olmaz takip edin süreci o halde.

Üst Alt