• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum yem hariç hiçbir şey yemiyor

Civcivu

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşum 3-4 aylık olduğu tahmin edilen bir muhabbet kuşu ve evimizde 1 aydır benimle beraber. Ilk haftalarda üzerine çok gitmedim alışsın etsin diye ama bazı huyları var. yemligindeki yem hariç hiçbir şey yemiyor. Gaga taşına bir aydır dokunmamış, kalamar kemiği aldığımız gibi duruyor, kuş kumu almıştım kumlugun içine koydum kumluğu tünek olarak kullanıyor resmen. Son olarak yumurta haşlayıp kafesin altına koydum ama nafile, bir gün geçti çıkardım sonunda. Arada sırada ben kafesin yanından geçerken hemen kendini oradan oraya atmaya çalışıyor (muhtemelen korktuğu için) bazense hiçbir şey yapmadan beni izliyor. Elimi kafese sokup okşamaya çalıştığimda bazen izin veriyor bazen vermiyor. Şimdiye kadar hic isirmadi sadece istemediğinde geri adım atıyor. Bir erkek olduğunu ve tüy dökme evresinde olduğunu düşünmediğimi söylemeliyim. Bu konular hakkında neler yapabilirim? Bana nasıl alışır ve bir şeyler yemeye gönüllü olur?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Öncelikle ballı kraker vermeyin çok zararlı. Havalar çok sıcak yumurta maması vermenize gerek yok. Yumurta çok riskli siz bir gün durdurmuşsunuz yumurtayı iyiki yememiş yese zehirlenirdi. Elinizde havuç yedirebiliriz. Daldarıyı elinizle uzatın öyle yesin. Avucunuza yem koyun o şekilde yemeyi öğrensin. Ben kuş omzumdayken havucu yiyormuş gibi yapıyorum sonra onada uzatıyorum o şekilde yiyordu. Bir iki kere tadına baksa ister yine

Civcivu

Yeni Üye
Öncelikle ballı kraker vermeyin çok zararlı. Havalar çok sıcak yumurta maması vermenize gerek yok. Yumurta çok riskli siz bir gün durdurmuşsunuz yumurtayı iyiki yememiş yese zehirlenirdi. Elinizde havuç yedirebiliriz. Daldarıyı elinizle uzatın öyle yesin. Avucunuza yem koyun o şekilde yemeyi öğrensin. Ben kuş omzumdayken havucu yiyormuş gibi yapıyorum sonra onada uzatıyorum o şekilde yiyordu. Bir iki kere tadına baksa ister yine
Ahh anladım o zaman kışın koyarim yumurtayı arkadaşımın söylemesi üzerine vermiştim. Kuşum kafesten dışarı çıkmıyor ve diğer elimi uzatınca kaçıyor. Avucumun içinde bir şey görse asla konmuyor o yüzden dediklerinizi yapmam güç gibi. Dal dariyi kendi denesin diye asmıştım ama hic ellemedi.

Civcivu

Yeni Üye
Ve ballı krakeri de gold wings'in diye almıştım :confused:

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sevdiği şeyleri yumurta mamasının içine koyarsanız zamanla alışacaktır.İlk başta yememeleri çok normal benimkilerde öyleydi şimdi yiyolar bu havalarda sabahtan akşama kadar kalması çok tehlikeli yapacaksanız 2-3 saatten fazla kalmasın.Ballı krakeride vermeyin onun yerine dal darı verseniz daha sağlıklı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Güzel karışım bir mama edin mümkünse benim kuşlarımda yemiyordu mamaist sitesinden aldıgım mamaya yarım yumurta karıştırarak verdim yediler 2 3 saat önünde dursun sonra geri al ürünleri

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kendiniz yapmasanız bile hazır yumurta maması alıp içine bir şey karıştırıp verebilirsiniz mamaist yumurta mamasını öneririm bende

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim erkekte sorun yok meyve sebze herşeyi yiyor ama dişi sadece o tadına bakma evresi ile yetiniyor! Herşeyin tadına bakar ama hiç bir şeyi yemez 🤦‍♂️

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim erkekte sorun yok meyve sebze herşeyi yiyor ama dişi sadece o tadına bakma evresi ile yetiniyor! Herşeyin tadına bakar ama hiç bir şeyi yemez 🤦‍♂️
Her kuş malesef her gıdayı tüketmiyor ben sadece sevdikleri şeylerden veriyorum yemek istese yerdi diye düşünüyorum

Civcivu

Yeni Üye
Güzel karışım bir mama edin mümkünse benim kuşlarımda yemiyordu mamaist sitesinden aldıgım mamaya yarım yumurta karıştırarak verdim yediler 2 3 saat önünde dursun sonra geri al ürünleri
Deneyeceğim teşekkürler. Bana alışması için neler yapabilirim?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Deneyeceğim teşekkürler. Bana alışması için neler yapabilirim?
acele etmeyin, sakin ve yavaş hareket edin, öncelikle kafes içinde elinize alışmasını sağlayın ve unutmayın ki ani ve seri hareketler kuşu korkutacağı gibi güven duygusunun oluşumunu da erteleyecektir.

Üst Alt