• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yavruları varken tekrar çiftleşiyor!

fatih ateş

Yeni Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar sultan papağanlarım 3 defa ard arda yavruladı. Şu an 3. Kuluçkası yavruları daha yeme düşmedi 20 günlük civarılar. Tekrar çiftleşiyorlar kuşları dinlenmeye alacağım. Havalar ısındı yumurtaları bozulmadan sonraki kuluçkaya nasıl saklayabilirim tecrübeli üretici arkadaşlar detaylı bilgilendirme yaparsa çok müteşekkir olurum🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Açıkçası saklamanız çok başarılı bir sonuç vermez. Şöyleki. O yumurtaları kuşunuzun altına koymak için kuşların yeniden yumurtlaması gerek aksi takdirde bir ay sonra yuvalık takayım yumurtayı koyayım yatsın gibi bir durum söz konusu değil. Yatmaz.

Yeniden yumurta yaptığında zaten yeni yumurta yapacakları için eskilerine ihtiyaç kalmaz.

İkisine bir bakar derseniz de bakamaz. Bakarsa da peşpeşe yavru alıp yormakla bir anda atıyorum 8 9 yavru baktırmak aynı şekilde yorar. Çiftleriniz için Sağlıklı değil.

İllada denemek istiyorum diyorsanız genelde yem içinde serin biryerde muhafaza edenler var. Deneyebilirsiniz sonuç olumlu olur mu bilemiyorum hiç denemedim.

Yerinizde olsam gelen yumurtaları alıp yavrular yeme düşüncede yuvalığı çıkarır dinlendirirdim.

Üst Alt