• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum yaralı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Madem kuşun ihtiyaçlarını karşılayamıyorsunuz o zaman neden besliyorsunuz?

Bizim önceliğimiz her zaman kanatlı uzmanına gidilmesi yönünde. Kaldı ki kedi ısırmış. Kedi ve kuş aynı ortamda olmaması gereken iki hayvan.

Kuşun yarasının fotoğrafını atın. Ne derece bir yaralama olmuş bakalım. Ona göre tavsiye veririz.

Bahadur

Yeni Üye
Madem kuşun ihtiyaçlarını karşılayamıyorsunuz o zaman neden besliyorsunuz?

Bizim önceliğimiz her zaman kanatlı uzmanına gidilmesi yönünde. Kaldı ki kedi ısırmış. Kedi ve kuş aynı ortamda olmaması gereken iki hayvan.

Kuşun yarasının fotoğrafını atın. Ne derece bir yaralama olmuş bakalım. Ona göre tavsiye veririz.
Kuşun her şeyi var bölgemizde veteriner olmaması yönünde hiç bir şey yapamam maalesef keşke olsaydı da gide bilseydim yara fotosunu atacağım normalde kuş ve kedi ayrı yerde bir anlık dalgınlık olmuş ben kursta olmasam izin vermezdim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Siz uyuyabilirsiniz, hatta iki dakika lavaboya bile gidebilirsiniz. Doğaları gereği kediler avcı, kuşlar da av iç güdüsüyle hareket ederler. Aynı ev içinde bulunmaları uygun değildir. Biz burada askıda asılı olan kafesin içindeki kuşun kedi tarafından karnının yarıldığına da şahit olduk, dışarıdan aniden eve girip direk kuşa saldıran kediye de.. bu yüzden siz yanında olsanız bile gözünüzü kırparken veya telefona gelen mesaja bakarken 3 saniye içinde her şey olabilir. Ayrıca kediler ağızlarında kendileri için faydalı bakteriler taşır, bu bakteriler kendilerini temizledikleri sırada vücutlarındaki zararlı mikrop ve bakterilerin temizlenmesinde kullanılır. Ancak kediler için faydalı olan bu bakteriler kuşunuz için ölümcül olabilir. Yarayı göremedik henüz, acil denilip bin tane etiket yapılan konuda bu yara fotoğrafının daha konu açılırken eklenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Burda vesaitler değiştirip 2-3 saatlik yolculuk yaparak kuşunu tedaviye yetiştiren arkadaşlarımız da oldu. Yaşınızın küçük olduğunu düşünüyorum, fakat ailenize söyleyip yardım isteyebilirsiniz bence. Kuşunuzun enfeksiyon kapmaması için kanatlı uzmanının müdahalesi gerekir

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Veterinere götüremem ne demek sizin bir yeriniz yaralansa hastaneye gitmeyecek misiniz ? İhtiyaçlarını karşılayamıyorsanız şu canları almayın lütfen.Götürmezseniz kuşu kaybedersiniz haberiniz olsun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Canı nasıl yanıyordur kime ne söylesin 😔 kötü gözüküyor ayağı lütfen veteriner hekime götürünüz 🙏🏻

Bahadur

Yeni Üye
arkadaşlar baktım çoğu yer kapalı elimden geleni yapacağım çıkıyorum yola belki yaşar yol boyu kanama dursun diye ne yapayım

LeXus

Yeni Üye
mısır unu ile tampon diye yazmış arkadaşlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
arkadaşlar baktım çoğu yer kapalı elimden geleni yapacağım çıkıyorum yola belki yaşar yol boyu kanama dursun diye ne yapayım
Ayağındaki kanamayı mısır unuyla durdurabilirsiniz

Üst Alt