• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yağlandı, yem markası değişmeli miyim?

eucagan

Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba, 3.5 yaşında bir erkek 2 yaşına yakın birde dişi kuşum var. Erkek olanı aldığımdan beri ufak bir dönem hariç hep Gold Wings Premium yem ile besledim şuan hala öyle devam ediyorum ama şuan yemle mi alakalı veya hastalığından dolayı fazla mı yedi bilmiyorum göbeği çok yağlandı fotoğrafını ekliyorum. Gold Wings yem içeriğini değiştirip malzeme sayısını arttırmış ve darılar fazla kavrulmuş ki eski yemle arasında ton farkı çok fazla yenilerindeki beyaz darılar kahverengiye dönmüş yani. Petshopta falanda kontrol ettirdim yem bozuk değil tüm paketlerin rengi o şekilde, bu yağlanma yemle alakalı olabilir mi bana öyle geldi çünkü veya hastalığından dolayı besin ihtiyacı duyup fazla mı yemek yedi çünkü 1.5 haftadır ishallerdi yeni yeni geçti entrobac gerwit ile destekledim, ne yapmalıyım bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Değişmem daha uygun olacaksa hangi marka yem alayım internette sıralamalarda Gold Wings ilk sırada yer alıyor herkes memnun yeni yeni bozdu sanırım. Sağolun.

eucagan

Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba, 3.5 yaşında bir erkek 2 yaşına yakın birde dişi kuşum var. Erkek olanı aldığımdan beri ufak bir dönem hariç hep Gold Wings Premium yem ile besledim şuan hala öyle devam ediyorum ama şuan yemle mi alakalı veya hastalığından dolayı fazla mı yedi bilmiyorum göbeği çok yağlandı fotoğrafını ekliyorum. Gold Wings yem içeriğini değiştirip malzeme sayısını arttırmış ve darılar fazla kavrulmuş ki eski yemle arasında ton farkı çok fazla yenilerindeki beyaz darılar kahverengiye dönmüş yani. Petshopta falanda kontrol ettirdim yem bozuk değil tüm paketlerin rengi o şekilde, bu yağlanma yemle alakalı olabilir mi bana öyle geldi çünkü veya hastalığından dolayı besin ihtiyacı duyup fazla mı yemek yedi çünkü 1.5 haftadır ishallerdi yeni yeni geçti entrobac gerwit ile destekledim, ne yapmalıyım bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? Değişmem daha uygun olacaksa hangi marka yem alayım internette sıralamalarda Gold Wings ilk sırada yer alıyor herkes memnun yeni yeni bozdu sanırım. Sağolun.
fotoğrafı unutmuşum şimdi ekledim, sağolun. ayrıca yemi aldığım tarihten beri bu kilo alışı gözlemledim, ondan önce normaldi diye hatırlıyprum ama zaten normaldede çok yiyen bir kuş normalde 10 g yiyorsa bir kuş benimki 15 g yiyordur dişide sorun yok.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba yem içerigi nedir yazarmısınız ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mamaist özel yemi kullanıyorum aspur miktarını kuşa özel yapıyorlar

ByAreS

Aktif Üye
Merhaba, kuş gayet dinamık ve efe gibi duruyor aslan parçası.Dal Darı ve yulaf gibi şeyler veriyorsanız onları biraz vermeyin onlarda bu yağlanmaya sebep oluyor aşırı verdiğinizde.

Diğer arkadaşlarında yorumlarını okur ona göre duruma bakarsınız

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba, kuş gayet dinamık ve efe gibi duruyor aslan parçası.Dal Darı ve yulaf gibi şeyler veriyorsanız onları biraz vermeyin onlarda bu yağlanmaya sebep oluyor aşırı verdiğinizde.

Diğer arkadaşlarında yorumlarını okur ona göre duruma bakarsınız
kuşum hastaydı yeni iyileşti şuan hastalığında destek olsun diye aspur ve daldarı verdim 3 gündür veriyorum yani yaırndan itibaret vermeyeceğim yağlandırıyor farkındayım ama bu yağ mevzusu neredeyse 2 haftadır var şişmanladı bayağı ne önerirsiniz yeşillik vs takviyesi ara sıra sorunu çözer mi

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba yem içerigi nedir yazarmısınız ?
beyaz darı, sarı darı, kırmızı darı, siyah darı, aspur, aspir tohumu, keten tohumu, fırıncılık ürünleri ( yemden boya kokusu alıyorum gold winga ile görüştüm sahte olmadığını söyledi sanırım üretim şekli falan değişmiş ne yapmalıyım bilemedim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Şüphelendiğinizde değiştirin yemi evde uçuş yapmasını sağlayın kafes içine salıncak gibi enerjisini atacagı şeyler koyun aspur oranı çok önemli

eucagan

Paylaşımcı
Şüphelendiğinizde değiştirin yemi evde uçuş yapmasını sağlayın kafes içine salıncak gibi enerjisini atacagı şeyler koyun aspur oranı çok önemli
eskiden gold wingste aspur hiç rastlamadım ya hiç yoktu yada çok azdı şimdi yeme bakınca darılar kadar aspurda görüyorum yağlanma bundan mıdır acaba? enerji atacağı parkur var cama yapışıkta konmuyorlar daha yeni aldım inşallah alışırlar sağolun. ysşillik vs. vermek işe yarar mı bir de?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
eskiden gold wingste aspur hiç rastlamadım ya hiç yoktu yada çok azdı şimdi yeme bakınca darılar kadar aspurda görüyorum yağlanma bundan mıdır acaba? enerji atacağı parkur var cama yapışıkta konmuyorlar daha yeni aldım inşallah alışırlar sağolun. ysşillik vs. vermek işe yarar mı bir de?
evet aspur ve kızıl darıda yüksek protein olur buda yağlanma yapar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Garden mix pembe şeridi çok övüyorlar ben kullanmadım mamaist özel karışım kullanıyorum ama garden mix yorumu çok duydum

Üst Alt