• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yağa düştü

cimennnn

Tutkulu
Trabzon da kuş cenneti vardır. Özgürce uçsun orda bazı kuşlar kafesi sevmez🦜oraya teslim edebilirsiniz ☺
Sadece kafeste esaret altında kalmasını istemiyorum kafeste durması beni üzüyor demiş neden direk bir yerlere vermesini tavsiye ediyosunuz? Oysaki çok da güzel öneriler verilmiş tüyleri için vs gerçekten ihmal sıkıntı Allah korumuş kızgın yağ değilmiş bundan sonra dikkatli olur bir yerlere bırakmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çoğumuz zaten kafeste tutmuyoruz kuşlarımızı. Belki gereksiz bir tepki verdiğimi düşünebilirsiniz ama gönderi altında yazanların hepsini okudum yazdığınız biraz moralimi bozdu o yüzden sizin yazdığınıza cevap vermek istedim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Böyle böyle tecrübe ediniyoruz. Bundan sonrasında daha dikkatli olursunuz. Bende ilk kuşumu kaçırdıktan sonra daha çok tedbirli davranmaya başlamıştım.Benimkilerde genelde tek bir odada salıktır bu yüzden. Diğer odalara götürmüyorum hiç. Sütten ağzı yanan hesabı. :)
Çok doğru dediniz hocam , 2 ay önce ilk defa kuş kaçırdım çok üzüldüm kim bilir nerde şimdi , kafes temizliği yaparken altını açtım hızlıca yan tarafa koyacaktım baktım durduk yere çırpındılar ben uçtuğunu saniyesinde anladım ama 1 saniye ile pencereyi kapatmama rağmen yetişemedim şimdiye kadar yazları hep pencere açık yapıyordum artık her zaman kapalı şekilde temizliyorum hatta yem üfleme yaparken bile defalarca arkama bakıyorum korkudan , kapısı açılır kaçar falan diye :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sadece kafeste esaret altında kalmasını istemiyorum kafeste durması beni üzüyor demiş neden direk bir yerlere vermesini tavsiye ediyosunuz? Oysaki çok da güzel öneriler verilmiş tüyleri için vs gerçekten ihmal sıkıntı Allah korumuş kızgın yağ değilmiş bundan sonra dikkatli olur bir yerlere bırakmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çoğumuz zaten kafeste tutmuyoruz kuşlarımızı. Belki gereksiz bir tepki verdiğimi düşünebilirsiniz ama gönderi altında yazanların hepsini okudum yazdığınız biraz moralimi bozdu o yüzden sizin yazdığınıza cevap vermek istedim.
Merhaba sevgili cimennnn..
Sanırım benimde yardım etmeye çalıştığımı, araştırdığımı, paylaşım yaptığımı gözden kaçırmışsın. Bazı kuş severler eve alıyor ve sonra kıyamıyorlar, kafeste tutmak istemiyorlar. Yakın arkadaşım götürdü ve kuş cennetine teslim etti. Yaşadığım için yazdım, bir yere verilmesi değil kuşlarla dolu mutlu olduğu, yapayda olsa illerde kuşların özgürce uçabildiği alanlar var. Böyle negatif düşünmen beni üzdü😔
Moralinde bozulmuş keşke benim baktığım taraftan bakabilseydiniz..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evde beslediğimiz evcillerin bir alanı olmalıdır ve yasak bölgelerin yasak olduğunu bilmelidirler oraların girmelerine kapalı olması lazım yada yemek yapıldığında riskli zamanlarda en azından tedbir almak zorunludur 👍 olan olmuş diyerekten demet ablanın paylaştığı konuda yazılanları harfiyen yapalım ve takip edelim titreme, kusma gibi bır durum olursa acil kanatlı uzmanına götürün geçmiş olsun ve bir daha böyle bir kaza yaşanmamasını dilerim

cimennnn

Tutkulu
Merhaba sevgili cimennnn..
Sanırım benimde yardım etmeye çalıştığımı, araştırdığımı, paylaşım yaptığımı gözden kaçırmışsın. Bazı kuş severler eve alıyor ve sonra kıyamıyorlar, kafeste tutmak istemiyorlar. Yakın arkadaşım götürdü ve kuş cennetine teslim etti. Yaşadığım için yazdım, bir yere verilmesi değil kuşlarla dolu mutlu olduğu, yapayda olsa illerde kuşların özgürce uçabildiği alanlar var. Böyle negatif düşünmen beni üzdü😔
Moralinde bozulmuş keşke benim baktığım taraftan bakabilseydiniz..
Sizin herkese yardımcı olduğunuzu biliyorum bende forumu aktif kullananlardanım Allah razı olsun bu zamana kadar bana da çok yardımcı oldunuz. Ben yardım etmeniz bakımından demedim zaten sadece bende kuşumun kafeste esaret halinde durmasına izin vermiyorum böyle istediğim için bana da gelip o zaman böyle bir yere götürseniz deseniz yine moralim bozulurdu sonuçta bir nevi yanlışsam düzeltin kuşunuzu tamamen bırakın demek istiyosunuz ben kızımın öleceğini düşününce bile ağladığım için bundan dolayı yazmak istedim belki de fazla hassasımdır kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemem 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sizin herkese yardımcı olduğunuzu biliyorum bende forumu aktif kullananlardanım Allah razı olsun bu zamana kadar bana da çok yardımcı oldunuz. Ben yardım etmeniz bakımından demedim zaten sadece bende kuşumun kafeste esaret halinde durmasına izin vermiyorum böyle istediğim için bana da gelip o zaman böyle bir yere götürseniz deseniz yine moralim bozulurdu sonuçta bir nevi yanlışsam düzeltin kuşunuzu tamamen bırakın demek istiyosunuz ben kızımın öleceğini düşününce bile ağladığım için bundan dolayı yazmak istedim belki de fazla hassasımdır kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemem 😊
tekrar merhaba cimennnn...
Bak ne kadar güzel açıklamışsın, kızıma gözüm gibi bakıyorum ve birşey olması bile canımı yakıyor demişsin💓
Benim de minik dostum kafese girmiyor sürekli dışarda, uykudan uykuya gidiyor🤲mutfakta veya balkonda değil ama.. Tedbiri elden bırakmıyorsundur eminim🦜☺ beni üzen kısım, kuşuma şu oldu, kuşuma bu oldu, cereyanda kaldı, arkamdan geldi kapıya sıkıştı, eli yandı, yakalarken kuyruğu koptu, yeni aldım cama çarptı hareket etmiyor,şampuan ile yıkadım makine ile kuruttum, ekmek verdim nefesi kesildi vs vs..
Bunlar renkli bonubon şekeri mi? Can taşıyor kalpleri var nefes alıyorlar🤲☺ ve bizlere mecburlar..
El vijdan kuşun yağın yanında işi nedir? Yemek yaparken çorbaya düşüyor tahta kaşık mı bu😔yıka kullan😡
Çocuğumuzdan daha çocuk, ağzı var dili yok RABBİMİN SESSİZ KULLARI 🤲
ihmalkarlık çok üzüyor beni, ekstra durumlar farklı, ama önemsemezlik çok farklı.. Bu yüzden KUŞ CENNETİ tavsiyesi verdim.
Umarım anlatabilmişimdir☺🦜
Hasaslığım%100🤲☺🦜