• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum ve yiyecekler

EnesGenç

Eski Forumcu
Merhaba. Kusuma mısır vermek istiyorum yaptığımız zaman yemek için çabalıyor. Ama vermiyorum. Eskiden kahvaltı yaparken oda geliyor iki ekmek didakliyor gidiyordu. Şimdi onada yasak getirdim . Üzülür bir yerleri şişer diye korkuyorum. Versem de Kusar diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum ( kursak mantarindan kurtuldu)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence onun iyiliği için vermemeniz daha doğru olacaktır. Çünkü hastalıktan kurtulmuş.o esnada dikkatini başka yere çekin yada bulunduğunuz ortama sokmayın. Bazen bende dayanamıyorum vermek istiyorum ama sonra onlara iyilik yapalım derken kötülük yapmış oluyoruz. O yüzden arafta kalmayın vermeyin 🙂🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba. Kusuma mısır vermek istiyorum yaptığımız zaman yemek için çabalıyor. Ama vermiyorum. Eskiden kahvaltı yaparken oda geliyor iki ekmek didakliyor gidiyordu. Şimdi onada yasak getirdim . Üzülür bir yerleri şişer diye korkuyorum. Versem de Kusar diye korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum ( kursak mantarindan kurtuldu)
Mısır verilebiliyor diye biliyorum ama haşlanıp mi yoksa çiğden mi onu bilmiyorum, tecrübeli arkadaşlar yazacaktır 🙃

beyyza02

Müdavim
konserve değilse yani ne olduğu belliyse ölçülü vermeniz zararlı değil aksine yararlı diye biliyorum

EnesGenç

Eski Forumcu
Normal mısırı hiç sevmem yedirmemde daha çok patlamış mısır konusunda supheli

Bahar Y.

Müdavim
Bence tuzsuz yağsız olsa bile damaklarına yapışır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Patlamış mısırı yağsız ve tuzsuz yaparsanız vermenizde bir sakınca olmaz bence.
Not: Baharın mesajını görünce hak verdim ona. 🤗

Ama yemeseler bile bir yerleri şişmez merak etmeyin, yiyipte hasta olmalarından daha iyi yememeleri. :)

konserve değilse yani ne olduğu belliyse ölçülü vermeniz zararlı değil aksine yararlı diye biliyorum
Konserve mısırı veriyorum ben. Zararlı olduğu hakkında bir fikrim yoktu,hatta forumda veren arkadaşlarda var diye biliyorum.

beyyza02

Müdavim
Patlamış mısırı yağsız ve tuzsuz yaparsanız vermenizde bir sakınca olmaz bence.

Ama yemeseler bile bir yerleri şişmez merak etmeyin, yiyipte hasta olmalarından daha iyi yememeleri. :)

Konserve mısırı veriyorum ben. Zararlı olduğu hakkında bir fikrim yoktu,hatta forumda veren arkadaşlarda var diye biliyorum.
genel olarak Konservelerde besin değeri normale göre çok düşük ve mısırlar şeker içerebiliyor koruyucular olabiliyor,kendimiz haşladığımız mısırı vermek çok daha sağlıklı olur.

Maviş Paşa

Tutkulu
Ben mısırı haşlayıp verdim yemediler. Pencerede misafirlerimiz var Güvercinlere nasip oldu oda 😊

Üst Alt