• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum un nesi var yardım edin lütfen

Ervafeyza

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayaklarının üstüne basmıyor göğsü üstünde hep oturuyor ve sürekli vücudu otururken hopluyor ve uçamıyor
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ocak 2021
Kullanılan İlaç
İlaç kullanmadık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuz sinirsel bir felç geçiriyor.. imkanıniz varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ona b vitamini verin eğer yeme ve içme yoksa şırınga ile besleyin.. ayaklarına teramiycn deri melhemi sürün geçer

Ervafeyza

Yeni Üye
HAYRLI günler... Tavsiyeleriniz için tşk ederim bugün daha aktif yalnız birde dışkısını sormak istiyorum bu dışkı normal mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun 5 aylık olduğunu yazmışsınız, ayrıca hastalık belirti tarihi olarak da 1 Ocak 2021 yazıyor.
Siz kuşu alalı ne kadar oldu ve aldığınızdan beri bu şekilde mi?
Kuşa neler veriyorsunuz? Yem dışında.
Dışkıda bir düzensizlik var ama hastalık belirtisi göremedim. Daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi verir.
Ayrıca kuşunuz dişi, cinsiyetini bilerek mi aldınız?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkıda hafif enfeksiyon başlamış 👍
Kuşun 5 aylık olduğunu yazmışsınız, ayrıca hastalık belirti tarihi olarak da 1 Ocak 2021 yazıyor.
Siz kuşu alalı ne kadar oldu ve aldığınızdan beri bu şekilde mi?
Kuşa neler veriyorsunuz? Yem dışında.
Dışkıda bir düzensizlik var ama hastalık belirtisi göremedim. Daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi verir.
Ayrıca kuşunuz dişi, cinsiyetini bilerek mi aldınız?
Sorulara cevap alalım ona göre yardımcı olalım 😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Dışkıda hafif enfeksiyon başlamış 👍

Sorulara cevap alalım ona göre yardımcı olalım 😊
sorular biraz fazla gibi gözükse de fiziksel olarak kuşu görmeden ve takip etmeden cevap verebilmek için detay gerekiyor değil mi?

Ervafeyza

Yeni Üye
Kuşu Aralık son haftası aldık aldığımız yer bize 1 aylık demişti bende tahminen 5 Aylık TIR diye düşündüm

Ervafeyza

Yeni Üye
Evet aldığımızda beri böyle yavru diye uçamıyor düşündük ama zaman geçince bi aksilik var diye düşündüm sizlere yazdım normal kapalı marketlerde satılan yemden alıyoruz açık yem hiç vermedim kuşlar hakkında hiç bir bilgim yok

Ervafeyza

Yeni Üye
Cinsiyetini erkek biliyordum demekki dişi imiş teşekkürler benim kuşlar hakkında hiç bir bilgim yok ne yapacağımıza bilemiyorum nette gördüm siteyi çok tşk ederim yardımlarınız için🙂

Ervafeyza

Yeni Üye
Yem dışında hiçbir şey yemiyor yeşil yumurta verdim ama öyle duruyor yemiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Marketteki yemi vermeyin petshoptan temin edebilirsiniz..marketteki yemler depolarda nemleniyor ve bozuluyor sebebi bu olduğunu düşünüyorum.. enfeksiyon için bağırsak duzenliyici kullanın ve sonrasında probiyotik vermeye başlayın

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Evet aldığımızda beri böyle yavru diye uçamıyor düşündük ama zaman geçince bi aksilik var diye düşündüm sizlere yazdım normal kapalı marketlerde satılan yemden alıyoruz açık yem hiç vermedim kuşlar hakkında hiç bir bilgim yok
Yem konusu çok önemli. yemi mümkünse bilindik markalardan birini seçerek ve mümkünse hep aynı marka yemi kullanmanızı tavsiye ederim. Her kapalı paket aynı içerikte ve temizlikte değildir. Biz üreticiler bile çuvalla aldığımız yemlerde hep aynı marka yada seriyi almaya çalışırız. Kuşlar fizyolojileri gereği yedikleri direk sindirime etki ettiği için yem değişikliğinden yada ekstra verilen yiyeceklerden direk etkilenir.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yem dışında hiçbir şey yemiyor yeşil yumurta verdim ama öyle duruyor yemiyor
şu da unutulmamalı, ekstra verilen yeşillik, yumurta gibi şeyler kısa sürede bozulmaya yüz tutan yiyeceklerdir. Böyle yiyecekleri yemeye zamanla alışır ancak önemli olan porsiyon olarak az vermek ve bir süre sonra kalanları kafesten almak lazım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Çok tşk ediyorum
umarım yardımcı olabilmişizdir.
Size önerim forumda tecrübe edilmiş çok değerli bilgiler mevcut.
Boş bir zamanınızda forumdaki diğer konuları ve özellikle makaleleri okumanızı tavsiye ederim.
Kafanızda oluşan yada oluşabilecek birçok soruya şimdiden cevap bulabilirsiniz.

Sağlıklı günler

Ervafeyza

Yeni Üye
Çok tşk ederim yalnız affınıza sığınarak bişey daha sormak istiyorum yarım saat önce dışkısında yem gördüm kuş besleyen bi abiye sordurdum kanser olabilir dedi çok üzüldüm dışkısında yem kanser belirtisi mi... Çok üzgünüm😔😔