• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum uçunca kusuyor

Deniz12

Aktif Üye
Kuşum genelde kafesinde takılıyor,kafesin kapağını açtığımda gelmiyor, kapının ağzına kadar gelip dışarı çıkacağını anlayacağı anda bile geri kafesine dönüyor o yüzden pek uçurmuyorum fakat bazen elime alıp zorla dışarı çıkarıyorum ilk başta nefes nefese kalmış gibi korkudan hızlı hızlı ağzını açıp kapatıyor sonra avucumda sabit tutup sevince yatışıyor alışıyor gibi oluyor bir süre avucumda sevip uçurmadan tekrar kafesine koyuyorum bunda bir sorun olmuyor fakat bugün serbest bırakıp koltuğa koyduğumda etrafa bakındıktan sonra odada uçtu yere konduktan bir süre sonra boynunu uzatıp kusmaya başladı birkaç defa bu hareketi yapıp ağzındaki yemleri etrafa fırlattı şimdi kafesinde yorulmuş bir şekilde dinleniyor daha önce de odada uçtuğunda kusmuştu normalde kusmuyor fakat ne zaman uçması için serbest bıraksam uçtuktan sonra kusuyor acaba neden olabilir?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Naçizane fikrim kesinlikle avcunuza alıp tutmayın yada sevmeyin. Her ne kadar sonrasında avucunuzun içinde yatissa da kuş için stres ve endişe yaratır. Siz kafesin kapağını açın kendiniz alıp ucurmayin o kendi ciksin uçsun. Çıkmıyor diyorsunuz kafesi açık tutunca etrafı merak edip illaki çıkacaktır 🙂🥰

Deniz12

Aktif Üye
uçarken bir yere mi çarpıyor acaba
Hayır çarpmadı bence
Naçizane fikrim kesinlikle avcunuza alıp tutmayın yada sevmeyin. Her ne kadar sonrasında avucunuzun içinde yatissa da kuş için stres ve endişe yaratır. Siz kafesin kapağını açın kendiniz alıp ucurmayin o kendi ciksin uçsun. Çıkmıyor diyorsunuz kafesi açık tutunca etrafı merak edip illaki çıkacaktır 🙂🥰
Evet haklı olabilirsiniz fakat elime alışmasını da istedim korkulacak birşey olmadığını anlar belki diye kafesini açık tutsam da kafesine alışkın olduğu için çıkmak istemiyor, dışarıdayken kafesini yaklaştırdığımda hemen kafesine girmeye çalışıyor fakat birgün denerim kapısını uzunca açık bırakıp fakat çıksa bile dışarıda olmak ona yabancı bir durum geldiği için kafesine dönebilir 😊
Efora bağlı kusma olabilir.
Olabilir fakat her uçuş sonrasında olmaya başladı acaba stres mi yapıyor yoksa başka bir şey mi var?

Deniz12

Aktif Üye
Az önce kuşumu uçurdum ve yine beklediğim gibi yem saçalayarak kustu, uçmazdan önce dışarıda elimin üstünde duruyordu ve bir sorunu yoktu, kustuktan sonra yorulup gözünü kapatmaya başladı, kafesine koydum yem yiyip düzeldi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Görebilir miyim yani video ekleyin bakalım 👍

Deniz12

Aktif Üye
Bugün uçtu ve midesi boşalana kadar kustu

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun bulunduğu ortam sıcak galiba. Kanatlarını havalandiriyor. Kusma hareketi içinde kanatlı uzman görse iyi olur. Kursak mantarı şüphesi geldi aklıma. Tabi uzmanlarımızın farklı yorumları olabilir.

Deniz12

Aktif Üye
Kuşum kafeste yada dışarıda uçmadığı sürece asla kusmuyor, sadece uçup bir yere konduktan 5 dk sonra kusmaya başlıyor

Deniz12

Aktif Üye
Yok hayır çoktan yediği de oluyor, yeni yediğinde daha çok kusup hepsini çıkarıyor zaten, aç olduğunda bir şey çıkarmasa bile bu hareketi yapıyor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşa düzenli olarak probiyotik vermenizi öneririm. Ayrıca yemi değiştirmeyi bir deneyin bir de ortamı cereyan yaptırmadan biraz havalandırın

Deniz12

Aktif Üye
Kuşum yeni geldiği zamanlarda uçtuğunda kusmuyordu açık yem yiyordu fakat şimdi çoktandır versele laga yiyor, entrobac probiyotik veriyorum, acaba uçuş sonrası başı döndüğü için kusuyor olabilir mi?

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Az önce kuşumu uçurdum ve yine beklediğim gibi yem saçalayarak kustu, uçmazdan önce dışarıda elimin üstünde duruyordu ve bir sorunu yoktu, kustuktan sonra yorulup gözünü kapatmaya başladı, kafesine koydum yem yiyip düzeldi
Uçurma kendi kendine uçsun 😉 bence hatayı orda yapıyorsun.. Kafesine kaçmasıda orda kendini daha güvende hissetmesi! Eline al ama avucuna değil parmağına konsun ona alıştır zaten hiç bir kuş avuçlanmaktan hoşlanmaz

Deniz12

Aktif Üye
Uçurdum derken tabi ki kendi isteğiyle uçuyor, kafesin içinde parmağıma geliyor fakat kapıya yaklaşınca geri tüneğine dönüyor o yüzden avucuma alarak çıkarıyorum sonra yavaşça elimin üstünde ya da koltukta serbest bırakıyorum canı istediğinde kendi uçuyor zaten

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Uçurdum derken tabi ki kendi isteğiyle uçuyor, kafesin içinde parmağıma geliyor fakat kapıya yaklaşınca geri tüneğine dönüyor o yüzden avucuma alarak çıkarıyorum sonra yavaşça elimin üstünde ya da koltukta serbest bırakıyorum canı istediğinde kendi uçuyor zaten
Kafesin çıkışına tunek gibi bişe koyun rahat konabileceği, kapıyı açık bırakğınızda kendisi zaten o tuneğe konar geri dönüştede zorlanmaz içeri girmek için, o şekilde kapısı açık dursun, girer ve çıkar zaten daha önce muhabbet kuşları besledim şimdi sultan papağanlarım var sistemim hep bu şekilde oldu kapılarıda sadece geceleri kapalı durur sabah kalkınca ilk işim kapılarını açmak olur kendileri istediğinde çıkar ama çıkınca konacakları bir ortamları olması alışma sürecini kolaylaştırır

Deniz12

Aktif Üye
Karnı tok olmasa da aynı, daha önce başka bir muhabbet kuşum vardı uçtuğunda böyle kusmuyordu, benim kuş gibi dışarıda her uçmasında kusan kuş var mı normal bir durum mu merak ettim

Üst Alt