• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum uçmuyor

Saffet Eren

Aktif Üye
Pakistan papağanı aldım hayvanı kafesten çıkarıyom biraz uğraşırsam uçuyor ama bir yere koyuyorum kuşu orda kalıyor asla bir yere gitmiyor sabit bekliyor 4 5 noktada denedim hepsinde aynı sonuç dokunduğumda haraket ediyor elimi ısırıyor elime falan geliyor uçması pek iyi değil arada duvara falan çarpıyor aldığım yer 3 aylık veya daha küçük dedi veterinere götüriymi sizce yoksa normalmi

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kuşu alır almaz kafesten çıkarmayın ortamı tanıması gerek,ortamı gözlemlemeden uçması çarpmaya ve yaralanmalara sebep olabilir.Sırttan kanat görüntüsünü de atabilir misiniz bakalım

Saffet Eren

Aktif Üye
Kafestede durmak istemiyor dışarı çıkmak istediğinde kafesin üstüne tırmanıyor gagasıyla telleri tutuyor çırpınıyor

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kafestede durmak istemiyor dışarı çıkmak istediğinde kafesin üstüne tırmanıyor gagasıyla telleri tutuyor çırpınıyor
Bunu güvende hissetmediklerinde de yaparlar ortam değiştirdi haklı olarak strese girmiş korkmuş olabilir siz birkaç gün çıkarmayın odayı göreceği bir köşede olsun.O kafesteyken de etrafta konabileceği tünek vs.ayarlamaya çalışın kafes üstü takılan olabilir,duvara monte olabilir

Saffet Eren

Aktif Üye
Kuşu alır almaz kafesten çıkarmayın ortamı tanıması gerek,ortamı gözlemlemeden uçması çarpmaya ve yaralanmalara sebep olabilir.Sırttan kanat görüntüsünü de atabilir misiniz bakalım
Kuşu dün aldım dün ful kafesteydi bugün 4 ten beri 3 kere falan çıkardım kendi çıkmak istediğinde belli ediyor salıyorum

Saffet Eren

Aktif Üye
Bunu güvende hissetmediklerinde de yaparlar ortam değiştirdi haklı olarak strese girmiş korkmuş olabilir siz birkaç gün çıkarmayın odayı göreceği bir köşede olsun.O kafesteyken de etrafta konabileceği tünek vs.ayarlamaya çalışın kafes üstü takılan olabir,duvara monte olabilir
Tamamdır koyuyorum kuşu kafese inş düzelir bakalım seside hiç çıkmıyor dün çok korkuyordu elimi baya ısırıyordu bağrıyordu ksçıyordu baya uğraştım elimi uzata uzata ele gelmeyi öğrettim

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kuşu dün aldım dün ful kafesteydi bugün 4 ten beri 3 kere falan çıkardım kendi çıkmak istediğinde belli ediyor salıyorum
Yeni gelmiş odayı tanımasına fırsat verin çıkmak istese bile çarpmasından iyidir kafeste durması.Birkaç gün sonra odayı tanıdığında çıkarın

Saffet Eren

Aktif Üye
Yeni gelmiş odayı tanımasına fırsat verin çıkmak istese bile çarpmasından iyidir kafeste durması.Birkaç gün sonra odayı tanıdığında çıkarın
Tamamdır çok teşekkürler çılarsam bile uçmuyor zorladımmı uçuyor kafese aldım 2 3 gün Dursun çok teşekkürler tekrardan

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Rica ederim sırtını tünekteyken çekebilir misiniz uçma tüylerinde eksiklik mi var göremedim burdan.Siz bt amin forte ile destekleyin yine de 🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Daha çok küçük bu nedenle normal, odayı tanıması lazım ek olarak kanatları kesilmemiş değil mi

Saffet Eren

Aktif Üye
Daha çok küçük bu nedenle normal, odayı tanıması lazım ek olarak kanatları kesilmemiş değil mi
Aldığım yer bana sadece daha tam kuyruk tüyü çıkmadı dedi ben elimi aniden uzatınca korkup uçuyor kafeste durmayı asla sevmiyor kafesin üzerine koydummu orda durmaya bayılıyor ve 2 2.5 saattir kafesin üzerinde duruyor yemini suyunu oraya koydum ele gelmeyi merdiven haraketlerini öğrettim

Saffet Eren

Aktif Üye
Aldığım yer bana sadece daha tam kuyruk tüyü çıkmadı dedi ben elimi aniden uzatınca korkup uçuyor kafeste durmayı asla sevmiyor kafesin üzerine koydummu orda durmaya bayılıyor ve 2 2.5 saattir kafesin üzerinde duruyor yemini suyunu oraya koydum ele gelmeyi merdiven haraketlerini öğrettim
Kuşu odada tek bıraktım 3 saat civarı kafesin üzerindeydi geldiğimde hala ordaydı ben uğraşmadığım sürece asla uçmuyor neden bende bilmiyorum şu an tek ayak üzerinde kafesin üzerinde duruyor

Saffet Eren

Aktif Üye
Kafesten çıkmak istediğinde kapağı açtığımda çıkmayı akıl edemiyor kafesin üstüne tırmanıyor ayağıyla telleri kırmayı falan çalaşıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafesten çıkmak istediğinde kapağı açtığımda çıkmayı akıl edemiyor kafesin üstüne tırmanıyor ayağıyla telleri kırmayı falan çalaşıyor
Merhaba
Lütfen okuyun yardımcı olacaktır
Alışması güvenmesi zaman alır biraz sabredin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pakistanlar biraz daha ağır kanlıdır ve zor alışır sabır ekstra gerekli ☺