• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum uçmayı beceremiyor nasıl iyice öğrenir?

Tuğçeallay

Yeni Üye
Gerçekten şaşkınım. Kuş uçmayı sevmiyor. Sadece ben uzakta kalırsam uçarak yanıma geliyor. Her gün zorla uçuruyorum resmen hayvanı. Yere bırakıyorum gidiyorum ,zorunda kalıyor uçarak arkamdan geliyor, 1 2 3 diyip havaya atıyorum dönüp hemen kafama konuyor. Korkarak ani bir şekilde uçtuysa çok hızlı uçup bir yere konamıyor hemen yorulup yere düşüyor. İşin garip yanı bu kuş sultan papağanı ve 1 yaşında. Yani hem çok küçük değil hemde güçlü olması gerek. Ama iki uçsun hemen nefes nefese kalıyor. Viiik viiik diye nefes alıyor kulağınızı yaklaştırsığızda. Ben bu hayvana nasıl uçmayı öğretebilirim doğuştan uçmaya karşı beceriksiz mi aceba?

Yoda

Aktif Üye
Solunum problemi veya yağlanma sorunu olabilir. Belki de tamamen genetik bir durumu vardır. Fotoğraf ve video paylaşabilirseniz yorum yapılabilir.

Tuğçeallay

Yeni Üye
Solunum problemi veya yağlanma sorunu olabilir. Belki de tamamen genetik bir durumu vardır. Fotoğraf ve video paylaşabilirseniz yorum yapılabilir.
Kilo sorunu yok gibi aslında ama uçmayı beceremiyor. Sevmiyor da hemen korkuyor. Nasıl alışır bu hayvan iyice uçmaya.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem mama ne veriyorsunuz. Beslenme düzeni nedir. Mümkünse hassas tartı ile kilosunu öğrenebilir misiniz? Yağlanma var gibi duruyor.

Yoda

Aktif Üye
Ne zamandır sizinle? Uçmak için yeterince etrafı tanıyamamış olabilir. Konması için yüksek yerler varsa güzel olur. Kafes üstü tünek de olabilir.

Tuğçeallay

Yeni Üye
Yem olarak gardenmix yem veriyorum. Yeşilliğe alıştırmaya çalıştım ama sadece yeşil elma ve havuç yiyor. Hassas tartım yok yakın zamanda alırım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gerçekten şaşkınım. Kuş uçmayı sevmiyor. Sadece ben uzakta kalırsam uçarak yanıma geliyor. Her gün zorla uçuruyorum resmen hayvanı. Yere bırakıyorum gidiyorum ,zorunda kalıyor uçarak arkamdan geliyor, 1 2 3 diyip havaya atıyorum dönüp hemen kafama konuyor. Korkarak ani bir şekilde uçtuysa çok hızlı uçup bir yere konamıyor hemen yorulup yere düşüyor. İşin garip yanı bu kuş sultan papağanı ve 1 yaşında. Yani hem çok küçük değil hemde güçlü olması gerek. Ama iki uçsun hemen nefes nefese kalıyor. Viiik viiik diye nefes alıyor kulağınızı yaklaştırsığızda. Ben bu hayvana nasıl uçmayı öğretebilirim doğuştan uçmaya karşı beceriksiz mi aceba?
Merhaba 1-2-3 deyip uçurmaya çalışmayın lütfen, daha çok korkar, oyuncak ile çağırın,tedirgin olmuş, kilosu yerinde maşallah fakat korkmuş biraz, aynı ton ses olmalı, sultanlar çok sosyaldir, oyunu oyuncağı sever😊

Tuğçeallay

Yeni Üye
Artık alıştı 😅😅 3 aylıkken aldım ilk aldığım zamanlar asla uçmuyor uçarken çarptığı için atıyor gibi yapıyor hazırlıyor sayıp atıyordum. Öyle öyle uçmayı öğrendi çaresiz kaldım yoksa kanatları hantal kalacaktı. Bir de oyunu sevmiyor. Her oyuncaktan korkuyor. Bir tane küçük kafesle gelen salıncağı vardı. Salıncak küçük diye başka salıncak aldım olay çıkarttı korkudan kafese girmedi girse de tabanda durdu korkudan alıştığı o beyaz muhabbet kuşu salıncağı dışında hangi oyuncağı aldıysam kırdı yada alışamadı. Oyuncak yaptım ondan da korktu yada oynamadı. Çok sakin üşengeç bir karakteri var daha fazla uçsun sosyalleşsin istiyorum.

Tuğçeallay

Yeni Üye
Ne zamandır sizinle? Uçmak için yeterince etrafı tanıyamamış olabilir. Konması için yüksek yerler varsa güzel olur. Kafes üstü tünek de olabilir.
Benden başka kimseye uçmuyor gitmiyor bana yapışık bir şekilde hayatını idame ettiriyor. Aşırı korkak