• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum Uçarken Yoruluyor

toprakkk622

Aktif Üye
Dişi Kuşum Rana Tahminimce 3-3.5 yasında (burnu kahverengi) aylardır uçma sorunu yaşıyor.

Havalanıyor en yükseklere cıkıyor 2-3 tur yuvarlak cizip ucuyor sorunsuz daha sonra diğer 2 muhabbet kusum ve diğer iki sultan papağanımın aksine bisiklet kornasına benzer bik bik sesleri cıkarıyor ondan sonra 1-2 tur daha dayanıyor ve sonunda ben havada tutabilirsem tutuyorum nefesleniyor yada bir yere ani inisle atlıyor, atladığında kanatlarını açıp hızlıca nefes alışverişi yapıyor

Bu sorunun sebebi ne olabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dişi Kuşum Rana Tahminimce 3-3.5 yasında (burnu kahverengi) aylardır uçma sorunu yaşıyor.

Havalanıyor en yükseklere cıkıyor 2-3 tur yuvarlak cizip ucuyor sorunsuz daha sonra diğer 2 muhabbet kusum ve diğer iki sultan papağanımın aksine bisiklet kornasına benzer bik bik sesleri cıkarıyor ondan sonra 1-2 tur daha dayanıyor ve sonunda ben havada tutabilirsem tutuyorum nefesleniyor yada bir yere ani inisle atlıyor, atladığında kanatlarını açıp hızlıca nefes alışverişi yapıyor

Bu sorunun sebebi ne olabilir.
Merhaba kilo olabilir kaç gram Rana hanım 💓

toprakkk622

Aktif Üye
Yeni kuluçkadan çıktı 2-3 hafta olucak

ama kuluçkadan öncede bu sorun vardı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hassas tartım yok ama kilolu bir kuş değil hatta diğerlerine göre zayıf bile gözüküyor (beyazlı)
Tüyde şuanda 😊 btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Güzelce beslensin Calsiyum desteği de yapın gerekirse suyuna katın kemik kas kuvvetlendikçe kanatlar daha iyi organize olur😊🤲

toprakkk622

Aktif Üye
Tüyde şuanda 😊 btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Güzelce beslensin Calsiyum desteği de yapın gerekirse suyuna katın kemik kas kuvvetlendikçe kanatlar daha iyi organize olur😊🤲
Peki, Kalamar kemiği vardı yiyordu arada salatayla veriyordum salatayı cok sevdiklerinden su yerine salataya katsam olurmu yem olarak garden mix yavru yemi kullanıyorduk yavrular gidince eski yemleri gold wingse gectik

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Peki, Kalamar kemiği vardı yiyordu arada salatayla veriyordum salatayı cok sevdiklerinden su yerine salataya katsam olurmu yem olarak garden mix yavru yemi kullanıyorduk yavrular gidince eski yemleri gold wingse gectik
Kuluçkada kuşlar çok yıpranır her bölgeden her vitamin, mineral, proteinden eksilme olur, güçten düşer
Kalamarı yesin suya Calsilüx katılır, salataya devam😊👍

toprakkk622

Aktif Üye
Kuluçkada kuşlar çok yıpranır her bölgeden her vitamin, mineral, proteinden eksilme olur, güçten düşer
Kalamarı yesin suya Calsilüx katılır, salataya devam😊👍
calcilüx hic kullanmadım ama lazımsa alabilirim. bt amin forte gervit ve entrobac veriyorum bunu nasıl vermeliyim nası bir rutinde

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
calcilüx hic kullanmadım ama lazımsa alabilirim. bt amin forte gervit ve entrobac veriyorum bunu nasıl vermeliyim nası bir rutinde
Haftada iki defa Calsilüx sebzesine, yemine veya suyuna katabilirsiniz
Mercimek tanesi kadar kadar uygundur