• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum uçamıyor

kamutak

Yeni Üye
Merhaba kuşum uçamıyor genel olarak yemesi içmesi normal dışkısı normal enerji normal ötüyor uçmak istiyor ama bi yere kadar uçup düşüyo sanki kendini kaldıramıyor gibi yardımcı olur musunuz ur diye bişey varmış sırt kısmı normal gibi ama bi bakarsınız resimlerin linklerini atıyorum. Bana bi tık kilo almış gibi geldi ama bilmiyorum

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Ucamamasi Kanat Tüyleri İle İlgili Olabilir. Arkadaşlarımız Yorumlar. Ben Kafes İçin Yorum Yapmak İstiyorum. Kafesiniz Boyalı. İmkanınız Varsa Lütfen Yeni Boyasiz Kafes Alin. Yemesi Son Derece Zararlıdır. @Demet bükay @Aslı Ö.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ne zamandır uçamıyor peki. Bazı fotolarda yoğun tüyde izlenimi verdi. Uçuş tüyleri eksilmiş olabilir.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ceresine kokusuz vazelin yada terramcyin krem nasil olur sizce? Tavsiye eder misiniz hocam. Bende merak ettiğimden soruyorum öğrenmek için :) @Aslı Ö.
Evet tabikide 👍🏻🙂 cere katmanlaşmış. Ben tüylere odaklandığım için ona dikkat etmedim. Gözümüzden kaçan durumlar olabilir böyle böyle birbirimizi tamamlıyoruz 🙂 @Ebru D.

kamutak

Yeni Üye
Evet tabikide 👍🏻🙂 cere katmanlaşmış. Ben tüylere odaklandığım için ona dikkat etmedim. Gözümüzden kaçan durumlar olabilir böyle böyle birbirimizi tamamlıyoruz 🙂 @Ebru D.
Ele gelen herhangi bişey yok baktım iyice kilodan dolayı olabilir mi yarın detaylı fotoğraflarla güncelleyeceğim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videoda çok hareketli maşallah. O yüzden uçamama sebebini anlamak zor. Ama dediğim gibi üstte eklediğiniz bazı fotolarda tüy dönemi yoğun geçiriyor izlenimi verdi. Ne zamandır uçamıyor ve kaç gram bunların cevabını da alalım. Elinizde herhangi bir takviye var mı kullanıyor musunuz.

kamutak

Yeni Üye
Videoda çok hareketli maşallah. O yüzden uçamama sebebini anlamak zor. Ama dediğim gibi üstte eklediğiniz bazı fotolarda tüy dönemi yoğun geçiriyor izlenimi verdi. Ne zamandır uçamıyor ve kaç gram bunların cevabını da alalım. Elinizde herhangi bir takviye var mı kullanıyor musunuz.
Yani uçmuyor değil uçamıyor böyle kanat çırpıyo yüksekiyo yükseliyo sonra kendini taşıyamıyor galiba düşüveriyo takciviye kullanmıyorum gramı nasıl ölçücem bilmiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yani uçmuyor değil uçamıyor böyle kanat çırpıyo yüksekiyo yükseliyo sonra kendini taşıyamıyor galiba düşüveriyo takciviye kullanmıyorum gramı nasıl ölçücem bilmiyorum
Bazen fazla kilo çok fazla yükseltemez yada alçaktan uçmasına sebep verir. Ama gözle analizim kilo kaynaklı bir sorun değil. Kanat kasları zayıf olabilir yada uçuş tüyleri eksik. Kalsiyum desteği sağlayın. Nekton msa tavsiyem. Ve b vitamini takviyesi de yapın.

kamutak

Yeni Üye
Bazen fazla kilo çok fazla yükseltemez yada alçaktan uçmasına sebep verir. Ama gözle analizim kilo kaynaklı bir sorun değil. Kanat kasları zayıf olabilir yada uçuş tüyleri eksik. Kalsiyum desteği sağlayın. Nekton msa tavsiyem. Ve b vitamini takviyesi de yapın.
Onun harici bi problem gördünüz mü ur felan ben baya korktum açıkçası da

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Onun harici bi problem gördünüz mü ur felan ben baya korktum açıkçası da
Konunun başından beri ur diyorsunuz. Elinize gelen şişlik kitle var mı yok dediniz. Başka şüphelendiğiniz şeyler mi var. Kuşta ur varsa zaten bir şekilde görürsünüz. Videoda sağlıklı kıpır kıpır bir yavrucak var. Sorun görünmüyor. Siz dediğim takviyeleri bence alın ve uygulamaya başlayın.