• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum uçamıyor

Kerem0

Yeni Üye
Muhabbet kuşum yazın başından beri böyle hazirandada konu açmıştım ama çözüm bulamadım. Yaklaşık 4 aydır böyle uçamıyor kanatları titriyor ama iştahı iyi her şey yolunda istediği yere ben götürüyüyoum hep yerde yürüyor yanımıza gelmek isteyince böyle düşüyor yere ve kanatları çok kötü oluyor koşarak yanıma geliyor ne yapacağım . Watch unnamed | Streamable

mirage92

Yeni Üye
Tahlil yapilabilir, röntgen çekilebilir veterinere hiç götürdünüz mü?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sırttan bir foto atabilir misiniz. Birde tünekte de video rica edelim. Kanat kısmından herhangi bir darbe almış olabilir mi siz görmeden.

mirage92

Yeni Üye
Uyan veteriner kliniği kuşlarla ilgileniyormuş. Yorumlarda gayet olumlu. Arayıp bilgi alabilirsiniz. Umarım iyileşir ve tekrar uçabilir yavrucak 🙏

Kerem0

Yeni Üye
Sırttan bir foto atabilir misiniz. Birde tünekte de video rica edelim. Kanat kısmından herhangi bir darbe almış olabilir mi siz görmeden.
Mesajı yeni gördüm şimdi böyle bir foto çektim ama uyku moduna girdiği için çok yardımcı olurmu bilmiyorum yarın daha güzel bir foto ve video atacağım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mesajı yeni gördüm şimdi böyle bir foto çektim ama uyku moduna girdiği için çok yardımcı olurmu bilmiyorum yarın daha güzel bir foto ve video atacağım
Sırttan bakıldığında tüylerde sorun görünmüyor. Ama kanat içinde bir hasar aldıysa bunu bilemeyiz incinme gibi. Kırılmada varsa o da röntgen ile anlaşılır. İncinme olduysa birkaç haftaya toparlar. Yada kanat kasları zayıftır o da istediği gibi yükseklerde uçamaz alçaktan uçar yada kısa mesafede uçar. Yada fazla kiloludur buda uçuş performansını etkiler. Yada solunum problemi vardır çabuk yorulur nefes nefese kalır kısa mesafede uçar. Ben uçamama ihtimallerini size saydım siz yanında olduğunuz için hangi neden olduğunu daha iyi bilirsiniz. Son olarak tüy dönemindedir uçuş tüylerinden biri düşmüştür. Kanatlı uzman en doğru teşhisi size koyacaktır. 🌸

Kerem0

Yeni Üye
Sırttan bakıldığında tüylerde sorun görünmüyor. Ama kanat içinde bir hasar aldıysa bunu bilemeyiz incinme gibi. Kırılmada varsa o da röntgen ile anlaşılır. İncinme olduysa birkaç haftaya toparlar. Yada kanat kasları zayıftır o da istediği gibi yükseklerde uçamaz alçaktan uçar yada kısa mesafede uçar. Yada fazla kiloludur buda uçuş performansını etkiler. Yada solunum problemi vardır çabuk yorulur nefes nefese kalır kısa mesafede uçar. Ben uçamama ihtimallerini size saydım siz yanında olduğunuz için hangi neden olduğunu daha iyi bilirsiniz. Son olarak tüy dönemindedir uçuş tüylerinden biri düşmüştür. Kanatlı uzman en doğru teşhisi size koyacaktır. 🌸
Kırılma durumunda nasıl tedavi oluyor çünkü 4 aydır uçamıyor incinmiş olsa düzelirdi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kırılma durumunda nasıl tedavi oluyor çünkü 4 aydır uçamıyor incinmiş olsa düzelirdi
Yavrunuzu elinize alıp kanatları gerip iç tarafına bakar mısınız herhangi bir kızarıklık gibi durum var mı. Kırıklar da sıcağı sıcağına müdahale edilmesi gerekir öteki türlü hemen müdahale edilmezse uçması zor. Dört ay uzun bir süre dediğiniz gibi incinme olsa şimdiye düzelmesi gerekirdi.

Üst Alt