• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum tüylerinin altından sarı yara kabuğuna benzer bir şey çıkardı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

permanent

Müdavim
Tm çıkarsın problem yok
Kanat kökünde büyük ihtimalle çok rif boşa gider
Bir pamuğa dökün yada gazlı beze pat pat bastırırak tampon yapar gibi sürün
Stres olmasın çocuk
Banyo olmaz
Pamukla sürdüm biraz ama hiç durmuyor bir de orasına zaten sürdüğümüz için şırıngayla pek anlaşılmıyor sürüp sürmediğim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Pamukla sürdüm biraz ama hiç durmuyor bir de orasına zaten sürdüğümüz için şırıngayla pek anlaşılmıyor sürüp sürmediğim
Kuşun kanadını açıp sürün başka çare yok malesef şiringa dan akıp gider dağılır, pamukla tam olur

permanent

Müdavim
Kuşun kanadını açıp sürün başka çare yok malesef şiringa dan akıp gider dağılır, pamukla tam olur
Pamuğu tamamen ilaçla mı doldurayım onu tam ayarlayamadım ama bi tarafına döküp o tarafla sürünce oluyor gibi ama şırıngayla da tam yaranın üstüne boşaltıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Pamuğu tamamen ilaçla mı doldurayım onu tam ayarlayamadım ama bi tarafına döküp o tarafla sürünce oluyor gibi ama şırıngayla da tam yaranın üstüne boşaltıyorum
Şiringaya çekin pamuğa dökün biraz yaklaşık 1 Tl boyutunda olsun sonra tampon yapın üzerine sürün
Tercih sizin Rif ampul az ve kıymetlidir boşa harcamayın daha çok lazım olacak size bütçenizi bilmiyorum fakat israf olmasın

permanent

Müdavim
Şiringaya çekin pamuğa dökün biraz yaklaşık 1 Tl boyutunda olsun sonra tampon yapın üzerine sürün
Tercih sizin Rif ampul az ve kıymetlidir boşa harcamayın daha çok lazım olacak size bütçenizi bilmiyorum fakat israf olmasın
Sürme şeklinde kesin olur değil mi ben iyice yaralarına gitsin diye döküyordum ama hangisi iyi olacaksa artık alırız ampülden yapacak bir şey yok suyunu falan içiyor ama dışkısı tamamen katı değil ama sıvı da değil bugün entrobac 3. Gün olacak yarın temiz sonraki gün ne vereyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bide burnu falan kırmızı olmus içi problem olur mu onun için ne yapabilirim
Hiç sorun yok doğal yoldan bakteriyi dışa atar burnu ağzı renklensin
Banyo olmaz en az 2 hafta(sonrasına bakar karar veririz)
2 gün sonra btAmin forte takviyesi yapın

permanent

Müdavim
Hiç sorun yok doğal yoldan bakteriyi dışa atar burnu ağzı renklensin
Banyo olmaz en az 2 hafta(sonrasına bakar karar veririz)
2 gün sonra btAmin forte takviyesi yapın
Enerjisi yerinde ama yem yemiyor neden bilmiyorum Daldarı koyunca yiyor yem yemiyor bir de benim kuşumda hafif yağlanma başlamıştı versale laga papağan yemi alıyordum içinde çok çekirdek vs var yağlandırmayacak bir yem önerir misiniz sipariş vereyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Enerjisi yerinde ama yem yemiyor neden bilmiyorum Daldarı koyunca yiyor yem yemiyor bir de benim kuşumda hafif yağlanma başlamıştı versale laga papağan yemi alıyordum içinde çok çekirdek vs var yağlandırmayacak bir yem önerir misiniz sipariş vereyim
Diyet yem var mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Çekirdekleri çıkarın içinden

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Diyet yemde mi var yoksa kendi yemimden mi çıkarayım anlamadım baya çekirdek var ayıklaması zor oluyor
Diyet yem hazırlıyor hocamız, yağı az yağsız tohumlar dan oluşuyor tavsiye ederim
Yemi sallayın çekirdekler üste gelir kolay olur azalır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anladım alayım ondan sağolun büyük kırmızı parça çıkardı tüyünden bu iyileşme anlamına mı geliyor acaba
Henüz iyileşme çok erken, parazit deride ki hücreleri öldürmüş yani doku ölmüş onları atıyor, özellikle o bölgelere sürün lütfen

permanent

Müdavim
Henüz iyileşme çok erken, parazit deride ki hücreleri öldürmüş yani doku ölmüş onları atıyor, özellikle o bölgelere sürün lütfen
Anladım o kırmızılıkların etrafı normal gözüküyordu o yüzden iyileşiyor sanmıştım 1 ampül bitti 1 ampülüm daha var 2 gün yetti şırınga ile atmaya

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anladım o kırmızılıkların etrafı normal gözüküyordu o yüzden iyileşiyor sanmıştım 1 ampül bitti 1 ampülüm daha var 2 gün yetti şırınga ile atmaya
Çok fazla döküyorsunuz fazlası boşa gitmesin lütfen

permanent

Müdavim
Çok fazla döküyorsunuz fazlası boşa gitmesin lütfen
Şırınganın başına çekiyorum aslında sıktığımda geniş bir bölgeye yayılıyor kırmızılık olan yerlere de gitmiş oluyor ama pamuk ile 1 kez yaptım yarın tam olarak deneyeyim 1 tl şeklinde pamuk ile. yanımda kendini kaşımamaya başladı öteye gidip kaşıyor yanımda kaşırsa açıp baktığım için dik dik bakıyor bana da umarım iyileşir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şırınganın başına çekiyorum aslında sıktığımda geniş bir bölgeye yayılıyor kırmızılık olan yerlere de gitmiş oluyor ama pamuk ile 1 kez yaptım yarın tam olarak deneyeyim 1 tl şeklinde pamuk ile. yanımda kendini kaşımamaya başladı öteye gidip kaşıyor yanımda kaşırsa açıp baktığım için dik dik bakıyor bana da umarım iyileşir
Biraz sabredin lütfen, zor bir süreç fakat atlatacaktır inanıyorum 😊🤲kaşıma hergün azalacak yeterki kanatmasın
2 gün sonra güncelleyip fotoğraf paylaşın lütfen

permanent

Müdavim
Biraz sabredin lütfen, zor bir süreç fakat atlatacaktır inanıyorum 😊🤲kaşıma hergün azalacak yeterki kanatmasın
2 gün sonra güncelleyip fotoğraf paylaşın lütfen
Bu işaretlediğim yerde bi kemik var onu rahat hissediyorum normal mi acaba zayıfladığını anlamak için tam olarak nerden bakmak lazım

Üst Alt