• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum tüylerinin altından sarı yara kabuğuna benzer bir şey çıkardı

permanent

Paylaşımcı
Mutlaka her yeri kontrol edin çok fazla kabuk atıyor onlar parazit
Size bulaşmaz endişe etmeyin lütfen
Bulaşması hiç önemli değil ya bu kabukların çıkması ne anlama geliyor aslında pek kan falan göremedim ama dokunuyorum elime vs gelmedi hiç daha veya kanayıp duruyor mu hemen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bulaşması hiç önemli değil ya bu kabukların çıkması ne anlama geliyor aslında pek kan falan göremedim ama dokunuyorum elime vs gelmedi hiç daha veya kanayıp duruyor mu hemen
Deriye yapışmış kurumuş olanları atıyor, onların altına da yerleşti büyük ihtimalle
Umudum yara açmadan yok olması🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu işin çözümü yok mu başka türlü ya nasıl gidecek bu parazit
Bağışıklık çok yüksek olmalıdır, probiyotik ve vitaminini mutlaka verin
Rif ampül de hücre içinde yapılanmayı kuvvetlendirir paraziti yok olmasına yardım edecektir sabırlı olun 1 günde 1 haftada geçmez, uzun bir süreçtir

permanent

Paylaşımcı
Bağışıklık çok yüksek olmalıdır, probiyotik ve vitaminini mutlaka verin
Rif ampül de hücre içinde yapılanmayı kuvvetlendirir paraziti yok olmasına yardım edecektir sabırlı olun 1 günde 1 haftada geçmez, uzun bir süreçtir
Dün entrobac verdim bugün ne vermeliyim suyuna katayım hemen keyfi vs yerinde kötü değil kuruyunca tüylerinde yeniden sürmeli miyiz inşallah çok sürmez

permanent

Paylaşımcı
Ve yemek yemiyor gibi neden bilmiyorum ama yem yemiyor Daldarı yedi dün ama dal darı doyurucu mudur kafese koyunca gözlemleyeceğim yeniden

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ve yemek yemiyor gibi neden bilmiyorum ama yem yemiyor Daldarı yedi dün ama dal darı doyurucu mudur kafese koyunca gözlemleyeceğim yeniden
Darı yulaf verin sıkıntı olmaz yemi değiştirin beğenmiyorsa

permanent

Paylaşımcı
Sürekli kuruyor kanat altı sürekli sürelim mi

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
@Demet bükay bugun 4 kez falan sürdük sanırım ama şuan kendini kaşıyor gene kurudu galiba fazlasına gerek var mıdır
Fazlasına gerek yok. Kuşunuzu sakinleştirme yolu olmalı sırt üstü yatırın biraz sevin sakin ses tonuyla konuşun onunla Demet hocamızın dediği gibi mutlaka yara yerlerini bulmanız lazım

permanent

Paylaşımcı
Fazlasına gerek yok. Kuşunuzu sakinleştirme yolu olmalı sırt üstü yatırın biraz sevin sakin ses tonuyla konuşun onunla Demet hocamızın dediği gibi mutlaka yara yerlerini bulmanız lazım
Sırt üstü yatmıyor ama alıp seviyorum severken uyuyor duruyor kaşıdığı tek yer var orası da sol kanadının altı diğer yerlerinde problem göremedim sağ kanadının altını kaşıdı normal tüy kapsülü düştü orada problem yok ama sol kanadı yara oraya da şırınga ile sıkıyorum kabuk çıkınca kırmızı geliyor umarım doğrudur sıktığım yer

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sırt üstü yatmıyor ama alıp seviyorum severken uyuyor duruyor kaşıdığı tek yer var orası da sol kanadının altı diğer yerlerinde problem göremedim sağ kanadının altını kaşıdı normal tüy kapsülü düştü orada problem yok ama sol kanadı yara oraya da şırınga ile sıkıyorum kabuk çıkınca kırmızı geliyor umarım doğrudur sıktığım yer
Merhaba gün gün kaşıma az alacaktır inşallah, çok fazlaya inanın gerek yok kaşıntı bittikçe yara da küçülür

permanent

Paylaşımcı
Merhaba gün gün kaşıma az alacaktır inşallah, çok fazlaya inanın gerek yok kaşıntı bittikçe yara da küçülür
İnşallah yarayı tam olarak anlamak için ne yapabiliriz duş vs aldırsak olur mu acaba veya kanat altını bi videoya çekeyim

Üst Alt