• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Kuşum tüylerini yoluyor

Luck

Yeni Üye
Kuşumu alalı 2 yıl oldu dişi bi kaç aydır tüylerini yolmaya başladı.Ben ilk başta tüy dökme dönemi diye düşünmüştüm ama tüylerini yoldu hep veterinere götürdük iki kere stresten olduğunu söyledi.Bide kızgınlık döneminde olduğu için erkek kuş alın dedi erkek kuş aldım daha alışamadılar birbirlerine ve tüylerini yolmaya da devam ediyo.Kuşuma baktığımda ama hareketleri canlı ve ötüyor.Bulduğu her anda tüylerini yolup duruyor ve yeni tüyleri de çok sağlıklı durmuyo kanat tüylerini yolalı çok oldu ve yenileri uzamadı o yüzden uçamıyoda ne yapmam gerek bilmiyorum.Vücudunu inceledim acaba parazit var mıdır diye bişry göremedim geçen gün kafesini temizlerken tülünde bi tane küçük böcek gördüm ama ne olduğunu bilmiyorum lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dış parazit damlası uygulayın. O böcek yemle alakalı olabilir. Haftada iki kez BT amin Forte b vitamini takviyesi verin.

Luck

Yeni Üye
Vilmectin baktım ama nerden alıcağımı bulamadım vitaminlerini de sipariş ettim yemini yeni almıştım ama nasıl bir yem kullanmam gerek içindeki sadece darı olanları yiyor gerisini yemiyor genellikle

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba sonu mac mec ile biten parazit damlası da olur. Baymec veya avromec gibi. Veterinerlerden temin edip evde kendiniz uygulayabilirsiniz. Yada gidip kanatlı uzmana yaptırın. Kafesi ekipmanları komple temizleyin virkon s ile. Hangi marka yem kullanıyorsunuz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mamaist.com whatsap hattından temin edebilirsiniz. Yem muhabbet için uygun değil. Muhabbetin yemeyeceği tohumlar mevcut. Darı ve aspur karışımı bir yem edinin. Yine yazarsanız WhatsApp hattından size yardımcı olurlar.

Luck

Yeni Üye
Yem olarak bunu kullanıyodum ama değiştiricem teşekkür ederim

Ekli dosyalar